עבור לתוכן

השמדת הכור העראקי.

Featured Replies

פורסם

לגבי הסיפור על 10 מטרים...

GBU-28 מסוגלת לחדור כ-7 מטר של בטון, או 34 מטר של אדמה, לפני שהיא מתפוצצת...

B61 MOD 11 מסוגלת (לפי השערה) להרוס מבנים מחושלים 100 מטר מתחת לקרקע...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_bunker_buster

• תגובות 186
  • צפיות 12.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

תקרא שוב את הדף בויקי... זה נשק גרעיני... לא נגד בונקרים גרעיניים... אז בטח שהיא תהייה חזקה יותר מפצצה רגילה :P

ולגבי הפצצה של הבונקרים בנשק גרעיני- זה משהו שאני ועוד כמה חברי פורום מציעים כבר הרבה זמן. אבל השמאלנים פה ישר קופצים וצועקים "אוי זה נורא... נשק גרעיני... זה כזה לא בסדר..." :bash:

פורסם

זה בסדר למתקנים המרוחקים, אבל יש להם מתקנים שנמצאים במרכזי אוכלוסיה, ולתקוף אותם עם נשק גרעיני זה כבר קצת יותר מבעייתי.

מעבר לזאת שאני בספק שיש לנו B61 MOD 11 או פצצות חודרות בונקרים שיכולות לשאת ראש נפץ גרעיני האמריקאים לא ימכרו לנו את זה בחיים.

פורסם

לא אמרתי שיש לנו את זה, אמרתי שיש לאמריקאים. ואני יודע שזה גרעיני, כאילו דההה ::)

אגב, זה לא יפגע כל כך הרבה באוכלוסייה, כי רוב הפיצוץ גורם פשוט לרעידת אדמה מאוד חזקה באיזור של הפצצה, מה שממוטט מבנים תת קרקעיים...

פורסם

ומרעיל את האדמה ל300 שנים הבאות?

פורסם

בקטנה ;)

פורסם

זה אכן בעייתי קצת... אבל אני מוכן לחיות עם זה (באירן) :smile1:

פורסם

אגב, זה לא יפגע כל כך הרבה באוכלוסייה, כי רוב הפיצוץ גורם פשוט לרעידת אדמה מאוד חזקה באיזור של הפצצה, מה שממוטט מבנים תת קרקעיים...

[ltr]not true, see this.[/ltr]

פורסם

אם זה היה תלוי בי, הייתי זורק פצצה גרעינית קטנה על מתקני הגרעין של איראן מאשר לקבל איזה שיהאב על חיפה כשהוא מלא באורניום.

פורסם

[ltr]not true, see this.[/ltr]

סרטון מעניין , שגורם לך לחשוב שהאופציה היחידה להרגע מהאיום האירני הוא החלפת השלטון שם..

פורסם

הולי חסוס,

הקרינה יכולה להגיע לישראל?!

פורסם

סרטון מעניין , שגורם לך לחשוב שהאופציה היחידה להרגע מהאיום האירני הוא החלפת השלטון שם..

כלומר מלחמה כוללת שלנו ושל האמריקאים נגד איראן.

תודה :)

הפצצה היחידה שיכולה לאיים באמת על הבונקרים שלהם (כמה עשרות מטרים מתחת לאדמה+ שיכבת בטון...) זה "האמא של כל הפצצות"... 7 טון חומר נפץ, שנזרק ממטוס תובלה... וזה לא ריאלי להביא לשם אחד כזה...

אין מטוס קרב שיכול לטוס כל כך רחוק... הם אולי יגיעו עד המטרות, אבל בחזרה אני בספק אם הם יגיעו לגבול אירן- עירק... אלא אם הייה איזה מטוס תידלוק באיזור (נגיד במפרץ הפרסי ::)). ובמקרה שהם יכנסו לקרבות א-א, או יצתרכו להתחמק מנ"מ, הסיכוי שלהם לא לחזור רק יורד...

ha?!

יש להם מיגים וסוחויים חדשים (מלפני 15 שנה)... אתה מדבר על הF15\ 14 שנשארו להם מלפני 30 שנה, בלי חלקי חילוף?

וכמובן יש את המ"נ הרוסי (הרבה יותר מגוון מהאמריקקי, הטילים מהירים יותר ויש להם כושר התבייתות מצויין)...

* אני מאמין שאפשר להעמיס את "האמא של כל הפצצות" על B-2/B-52.

* הם גם יכולים לנחות על הנומ"ט האמריקאית, לא? כלומר לא חייב מטוס תדלוק. (זה אפשרי ל-F15\F16?)

פורסם

הולי חסוס,

הקרינה יכולה להגיע לישראל?!

לא אל תדאג..

פורסם

לא אל תדאג..

ראית את הסרטון? הקרינה יכולה להגיע עד 1000 ק"מ.

במקרה בסרטון הייתה רוח מערבית, אם תהיה רוח מזרחית הקרינה תגיע לישראל.

פורסם

בתור ממ"סניק לשעבר באחת משתי הטייסות שהפציצו את הכור בעירק אני יכול לציין כמה דברים :

התכנון של המבצע היה מדהים והביצוע היה ענקי .

מטוסים שמשרתים היום בחיל האוויר יגיעו ויחזרו מהפצצה באיראן .

הפיתון 5 או בשמו פנתר והדגם החדש פנתר 2000 הוא הטיל אוויר אוויר הטוב בעולם - אין טוב ממנו ועד שרפא"ל לא ייפתחו יותר טוב כנראה שאף אחד לא יצליח לייצר כמותו .

לא לזלזל במטוסים האמריקאים ולומר שהם מתפוררים הם מטוסים מעולים .

לכל הדברנים פה שטוענים שחיל האוויר לא מסוגל להעמיד מטוסים חקרבות אוויר אוויר מול האמריקאים - אני השתתפתי בפריסה בדרום נגד האמריקאים לפני כשנתיים וראוי לציין שהטייסים שלנו הביסו את האמריקאים עם מטוסי F-16 מול מטוסי F-16 .

הF-15 מסוגל להתמודד יפה מאוד כנגד ה F-22 מה שכנראה רובכם שכחתם זה שהמערכות אויוניקה שיש למטוסים שלנו הרבה יותר טובות מאשר לאמריקאים ומכאן הבלאגן הגדול עם ה F-35 שממשלת ארה"ב לא מוכנה לשחרר את הקוד פיתוח של המחשב הראשי לאף אחד כדי שיוכל לשפר אותו ולכן ישראל כנראה שלא תשתתף בפיתוח שלו ובוודאי שלא תקנה אותו .

F-117 לא היה ולא יהיה בארץ ובטח שלא כל מטוס שלתחזק אותו יעלה יותר מאשר היחסיות בהפקת התועלת ממנו (ראה מקרה F-18 ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים