עבור לתוכן

לכל מי שזילזלו בידע שלי בדיון מסוים על תזונה תיכנסו בבקשה

Featured Replies

פורסם

באחד הדיונים אמרתי שהגוף לוקח את רוב המזון העודף שהוא לא צריך באותו רגע ואופך אותו לשומן

והיו אנשים שחשבו שאני מבלבל במוח וחלק אמרו שפחמימות לא אופכות לשומן

אז דיברתי היום אם רופאה רק למיקרה שוינגט טעו או שניפגע לי הזיכרון

ו1-צדקתי את רוב המזון שהגוף לא צריך באותו רגע הוא אופך לשומן

2-פחמימות כן יכולות ואופכות לשומן במיקרה הצורך -נכון שחלק ניספג בגוף בכל מיני מקומות

אבל ברגע שלגוף יש מספיק הוא אופך פחממות לשומן כמו שהוא אופך חלבון לשומן אם יש מספיק

3-מה שאמרתי על המוח(לא היתי בטוח בזה) הוא נכון לפחות חלקית המוח כן צורך חלבון

אני לא יודע עוד איזה דברים הוא צריך כי לא למדתי על המוח הרבה אבל חלבון זה כן מזון שהמוח צריך

פורסם

השבת את כבודך האבוד?

פורסם
  • מחבר

השבת את כבודך האבוד?

הי יש פלצנים באתר שקוראים ויקי בעיברית או משהו וחושבים שכל מה שכתוב באתרים כאלה הוא אמיתי וחקוק בסלע

ואז הם מיתוכחים איתך ואומרים לכולם שאתה שקרן או פלצן למרות שיש להם ידע של יתוש מחוץ בתחום שהם מדברים עליו

אז כן השבתי את כבודי ואולי לימדתי אותם לקח קטן בתיקווה שבעתיד הם לא יפליצו שטויות

פורסם

האמת, שרוב מה שכתוב בויקיפדיה, הוא נכון.

פורסם
  • מחבר

הרוב כן אבל לא הכל וראיתי כבר מידע לא נכון -בעיקר בויקי עיברית אז צריך להפסיק להסיק מסקנות רק מהמידע

שאתה מקבל ברשת

צריך ליבדוק תמידע לפני שאתה מזלזל במישהו שאתה מנהל ויכוח איתו

פורסם

יש הרבה דברים שלא נכונים

תמיר יא גמל b:

פורסם

stone cold הגבר.

::)

עכשיו רק תלמד לאיית. :kopfpatsch:

פורסם

stone cold הגבר.

::)

עכשיו רק תלמד לאיית. :kopfpatsch:

מה שהוא אמר.

פורסם

חלאס עם השגיאות כתיב, זה נהיה כבר באופנה אני רואה... ו"אני דיסלקט" זה לא תירוץ.

ומה המסקנה בסופו של דבר? לעשות כושר.

פורסם
  • מחבר

לאכול נכון לעשות כושר וליתפלל שלהורים יש גנטיקה טובה

פורסם

זאת אומרת שאני יכול להשמין מירקות? יענו אם אני אוכל ירקות אפילו אם אני לא רעב, אני אוטומטית משמין?

פורסם

כמה שטויות שיווו הגוף לא יוצר שומן מדברים אחרים.

סוכרים נשמרים בשכבות שומניות לכן אם יש לך עודף פחימות הגוף ישמר גם שומן נוסף, לפירוק חלבונים צריך חומצות שומניות.

אתה לא יכול ליצור שומן מפחממה אתה תצתרך להשקיע כמות עצומה של אנרגיה אז הלוואי וזה היה ככה היית מרזה מזה לא משמין.

משמינים בגלל שהגוף שלך עצלן, הוא ישתמש בפחמימות לפני שומנים. כלומר אם במזון מסויים יש 500 קלוריות, והגוף צריך רק 150. אם מתוך ה500 קלוריות האלה 300 הן קלוריות "שומניות" ו200 הן "פחממניות" הוא ישתמש בפחממות כדי לתדלק את עצמו. כיוון שזאת אנרגיה נגישה, ואת השומנים צריך לפרק לפחממות אז לסוכרים תהליך שדורש השקעה של אנרגיה. ולהבדיל מסוכרים לשמר שומנים הרבה יותר קל, הגוף שומר לעצמו מאגר סוכרים מוגבל, ואת שאר מאגר האנרגיה הוא שומר בתור מאגרי שומן, משני סיבות עיקריות א) שומן יותר "זול" לשמר, שימור סוכרים בגוף דורש הרבה יותר, כמו כמויות מים עצומות למשל. וב) שהשומן משמש את הגוף גם לצרכים אחרים כמו בידוד והגנה על הרקמות הפנימיות. הוא כלכך לא אוהב לשמר סוכר בגוף שלייתר דיוק הוא ישמר את כמות הסוכר המינימאלית שהוא יצתרך כדי לפרק את השומנים לפחממות->סוכרים.

תבין אם אתה לא תוכל שום דבר עם שומן לא משנה כמה קולוריות יש בזה אתה לא תשמין, אתה מחר יכול להתחיל לאכול סוכר בטונות וחוץ ומלהרוג את עצמך אתה לא תשיג כלום.

עודפי סוכר לא נשמרים בגוף הוא יוצאים דרך השתן שלך, עודפי שומן כן נשמרי.

פורסם

אז למה תמיד אומרים שאכילת הרבה לחם זה משמין? כי כמות השומן שם לא גדולה.

פורסם

אז למה תמיד אומרים שאכילת הרבה לחם זה משמין? כי כמות השומן שם לא גדולה.

כי במהלך היום אתה גם תוכל מספיק שומן, ואז הגוף לא ישתמש בו.

פורסם

כמה שטויות שיווו הגוף לא יוצר שומן מדברים אחרים.

סוכרים נשמרים בשכבות שומניות לכן אם יש לך עודף פחימות הגוף ישמר גם שומן נוסף, לפירוק חלבונים צריך חומצות שומניות.

אתה לא יכול ליצור שומן מפחממה אתה תצתרך להשקיע כמות עצומה של אנרגיה אז הלוואי וזה היה ככה היית מרזה מזה לא משמין.

משמינים בגלל שהגוף שלך עצלן, הוא ישתמש בפחמימות לפני שומנים. כלומר אם במזון מסויים יש 500 קלוריות, והגוף צריך רק 150. אם מתוך ה500 קלוריות האלה 300 הן קלוריות "שומניות" ו200 הן "פחממניות" הוא ישתמש בפחממות כדי לתדלק את עצמו. כיוון שזאת אנרגיה נגישה, ואת השומנים צריך לפרק לפחממות אז לסוכרים תהליך שדורש השקעה של אנרגיה. ולהבדיל מסוכרים לשמר שומנים הרבה יותר קל, הגוף שומר לעצמו מאגר סוכרים מוגבל, ואת שאר מאגר האנרגיה הוא שומר בתור מאגרי שומן, משני סיבות עיקריות א) שומן יותר "זול" לשמר, שימור סוכרים בגוף דורש הרבה יותר, כמו כמויות מים עצומות למשל. וב) שהשומן משמש את הגוף גם לצרכים אחרים כמו בידוד והגנה על הרקמות הפנימיות. הוא כלכך לא אוהב לשמר סוכר בגוף שלייתר דיוק הוא ישמר את כמות הסוכר המינימאלית שהוא יצתרך כדי לפרק את השומנים לפחממות->סוכרים.

תבין אם אתה לא תוכל שום דבר עם שומן לא משנה כמה קולוריות יש בזה אתה לא תשמין, אתה מחר יכול להתחיל לאכול סוכר בטונות וחוץ ומלהרוג את עצמך אתה לא תשיג כלום.

עודפי סוכר לא נשמרים בגוף הוא יוצאים דרך השתן שלך, עודפי שומן כן נשמרי.

:yelclap: :yelclap: :yelclap::xyxthumbs: :xyxthumbs: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

תוספת קטנטנה: שומן לא נמס במים - הוא הידרופובי, ולכן גם הרבה הרבה הרבה יותר קל לאגור אותו(הוא לא משפיע על הלחץ האוסמוטי בתא כי הוא לא נמס בציטופלסמה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים