עבור לתוכן

משהו שמע על התפקיד טמ"מ בצבא?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

או קיי אנשים בואו נעשה לכם סדר

אני כרגע באבנט כחול

ויש לי חבר שעשה טמ"מ

לכול קורס יש את החברונות והיתרונות

אני יתחיל באבנט שמה לומדים הרבה יותר חומר כי במודיעין זה מחולק ל3 קורסים ואבנט מסכם את כולם הוא הרבה יותר קשה מטמ"מ אבל זה קורס יותר טחינה בצבא יותר סגירות תורניות שמירות מחילות אחרים כי זה חיל האויר מה לעשות אתה טוחן חוץ מזה זה קורס ממש טוב רק יוצאי אלקטרוניקה יזכו להגיע אליו כי בפקטרציות רבות כי הוא אחד המבוקשים בטכני אני הגעתי אליו מי"ד אבל בכללי בטכני יש אנשים שחיכו חצי שנה לקורס עכשיו לחיל המודיעין ז"א טמ"מ שאני יסביר בהתחלה שבמודיעין יש שלוש קורסים שמתחלקים לכול החיל הירוק הראשון אמן מתן זה קורס של אנשים בלי רקע של מחשבים שלומדים לא בהרחבה את כול נושאי הרשתות יש את אבן יקרה שאני לא בדיוק יודע מה עושים שם אבל בכללי הכול קשור לרשתות אבל אני סגור יותר שזה יותר קורס של טלפוניה מאשר רשתות עכשיו לאחרון טמ"מ הקורס הכי יוקרתי ושווה למי שרוצה לרשתות הוא די דומה לאבנט כחול אבל רק שבטמ"מ אתה עושה 25 % CCNA על חשבון הצבא ואתה יכול להמשיך למלא ב300 למבחן למי שלא יודע יש 4 מבחנים ככה שנשאר לך עוד 3 בכול אופן זה קורס הכי מעמיק וכן יש טמ"מניקים בבסיסים של חיל האויר אבל זה כי לא הגיוני שכול מיני בסיסים יהיו רק חיל האויר הכול חייב להיות מקושר אז זה הולך ככה שיש אבנטים בבסיסים של חיל ירוק ולהפך ובכול אחד מהבסיסים זה הולך אחרת מבחינת שליטה על התקשרות תלוי איזה בסיס זה בדיוק מה שולט שם יותר הבכול אופן לעוד עזרה מידע דברו איתי

סוף סוף אחד שמסביר לי כמו שצריך... ולא ישר לתקוף ולהגיד שזה חרא דבר בלי לפרט... קודם כל תודה על התגובה המנומקת... רציתי לשאול אותך כמה שאלות אחי..

מה ההבדל בין טמ"מ לאבנט כחול? ואם אני עושה טמ"מ אני יכול לשרת בחיל האוויר? כי כמו שרשמת יש כאלו בבסיסים של חיל האוויר... ובקשר לענייין הזה שהתנאי קבלה לטמ"מ זה לפחות י"ג י"ד , איך אתה מסביר את זה שחבר שלי עם פרופיל 97 שהיה כבר בקרבי יצא לקורס טמ"מ וזה? הוא אמר שהיה קשה מאוד הוא עשה להם שם בלאגנים וזה עד שנתנו לו... ולפני הקורס מכיוון שהוא לא עשה י"ג י"ד , הוא עשה קד"ס אלקטרוניקה וכיום הוא נמצא כבר בקורס... בקיצור בצבא הכל אפשרי כמו שאני רואה חחח. השאלה שלי היא איך אני נכנס לקורס הזה בדיוק בלי י"ג י"ד ועוד לפני שנכנסתי לצבא... זו קצת בעיה אני משער... ואם יש לך המלצות לקורסים בצבא ( טמ"מ, אבנט כחול וכו' יוקרתיים כאלו תגיד לי אחי) בנושאים כאלו אין עם מי לדבר אף אחד לא ממש מבין בזה... ושוב תודה רבה אחי!

• תגובות 75
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

או קיי בוא אני יסביר לך שוב לכול חיל בצבא יש רשת תקשורת משלו לחיל האויר אבנט כחול לחיל הירוק אבן יקרה או משהו אחר אני לא זוכר בדיוק ולחיל הים תקשורת אדומה אם אני לא טועה ככה שלכול חיל יש את הטכנאים שלו ושהסברתי שיש טמ"מניקים בחיל האויר זה מקרים מאוד ספציפים תתן לי תבסיס אני יכול לברר לך זה הולך ככה עשית אבנט אתה בדוק בחיל האויר טמ"מ או כול אחד מהקורסים שהסברתי מקודם חיל ירוק ובחיל הים אני ממש לא יודע איך קוראים לטכנאי רשת שלהם או שהם לוקחים מטמ"מ אנשים אני לממש לא יודע בכול אופן ואני לא אמרתי שתנאי קבלה לטמ"מ זה י"ג י"ד שמע אחי אתה יכול להגיע לכול מקום שאתה רוצה בצבא בכול אמצעים הדרושים שזה יכול להיות צעקות פרוטקציות ואפילו קב"ן ולגבי קורסים יוקרתיים תתן תתחום ואני יבדוק לך ....

ווקשה :)

עכשיו השאלה הכי חשובה למדת אלטרוניקה בכלל?

פורסם

גבר, אתה חייב להתחיל להשתמש בניקוד...

פורסם

למה אחי מה לא הבנת ?

פורסם

סליחה, התכוונתי לסימני פיסוק... לא ניקוד.

פורסם

סבבה אני ישתדל פעם הבאה

פורסם

טמ"מ, אבנט כחול וכו' יוקרתיים כאלו

:lol:

פורסם

אל תצחק עליו.. הוא עדיין ילד, בסוף הוא יבין :P

פורסם
  • מחבר

:lol:

מה שמצחיק זה אתה, אתה לא מסביר למה לא ללכת לקורסים אלו , לא נותן המלצות לקורסים אחרים ולא כלום! אז במקום לצחוק כל הזמן ולשלול דברים אולי תועיל ותעזור לי בבקשה? אני באמת לא מבין כלום, כי מן הסתם לא הייתי בצבא... אז כאחד בעל ניסיון תן המלצות ותעזור, תודה!

או קיי בוא אני יסביר לך שוב לכול חיל בצבא יש רשת תקשורת משלו לחיל האויר אבנט כחול לחיל הירוק אבן יקרה או משהו אחר אני לא זוכר בדיוק ולחיל הים תקשורת אדומה אם אני לא טועה ככה שלכול חיל יש את הטכנאים שלו ושהסברתי שיש טמ"מניקים בחיל האויר זה מקרים מאוד ספציפים תתן לי תבסיס אני יכול לברר לך זה הולך ככה עשית אבנט אתה בדוק בחיל האויר טמ"מ או כול אחד מהקורסים שהסברתי מקודם חיל ירוק ובחיל הים אני ממש לא יודע איך קוראים לטכנאי רשת שלהם או שהם לוקחים מטמ"מ אנשים אני לממש לא יודע בכול אופן ואני לא אמרתי שתנאי קבלה לטמ"מ זה י"ג י"ד שמע אחי אתה יכול להגיע לכול מקום שאתה רוצה בצבא בכול אמצעים הדרושים שזה יכול להיות צעקות פרוטקציות ואפילו קב"ן ולגבי קורסים יוקרתיים תתן תתחום ואני יבדוק לך ....

ווקשה :)

עכשיו השאלה הכי חשובה למדת אלטרוניקה בכלל?

לא למדתי אלקטרוניקה, וגם לא האחד הזה שאני מכיר שנכנס לטמ"מ, עושים פשוט קד"ס אלטרוניקה ככה הוא אמר לי... הבסיס שיהיה נחמד אם אני אשרת בו זה רמת דוד... יש שם טמ"מניקים? ד"א אבנט כחול מקביל לטמ"מ? שאני אדע איזה מהם לקחת... ובקשר לקורסים... אני מעוניין לעסוק בצבא במחשבים על הצד החומרתי ותקשורת... המלצות לקורסים יתקבלו בברכה :)

פורסם

רמת דוד זה חיל האויר - אבנט כחול.

שאני אדע איזה מהם לקחת

אתה לא לוקח. אתה מקבל את מה שנותנים לך.

פורסם
  • מחבר

רמת דוד זה חיל האויר - אבנט כחול.

אתה לא לוקח. אתה מקבל את מה שנותנים לך.

אני יודע שרמת דוד זה חיל האויר אבל רציתי לשאול את אוגנדי בוי אם יש שם גם טמ"מניקים... ואני לא אקבל כל מה שנותנים לי, אני אשרת אך ורק בתפקיד שאני ארצה, צחק כמה שאתה רוצה.

פורסם

ברור.. כולם מקבלים את מה שהם רוצים בצבא..

פורסם

איחלתי לחייל בהצלחה :lol:

פורסם

ואני לא אקבל כל מה שנותנים לי, אני אשרת אך ורק בתפקיד שאני ארצה, צחק כמה שאתה רוצה.

[ltr]

:lol: :lol: :lol: :lol:

:screwy:

I'm not a big fan of smilies but there isn't any other way to write it down.[/ltr]

פורסם

אני יודע שרמת דוד זה חיל האויר אבל רציתי לשאול את אוגנדי בוי אם יש שם גם טמ"מניקים... ואני לא אקבל כל מה שנותנים לי, אני אשרת אך ורק בתפקיד שאני ארצה, צחק כמה שאתה רוצה.

אני משרת ברמת דוד בגף תקשורת מערכות מידע ואני יכול להגיד לך שיש שם מחלקת תקשוב שאחראית על תשתיות הרשת ואבנט כחול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים