עבור לתוכן

משהו שמע על התפקיד טמ"מ בצבא?

Featured Replies

פורסם

זה נותן לך נסיון עבודה עם ציוד תקשורת מתקדם, ציוד שחברות סלולאריות וחברות תקשורת עובדות איתו.

ולא מדובר בווקי טווקים :silly:

והכי חשוב שצה"ל נותן לך זה נסיון עבודה בארגון גדול, במסלול הנכון זה פשוט מושלם לחברות שצריכות עובדים.

צה"ל מלמד אותך איך לעבוד לא רק מבחינת הידע אלא מבחינת אתיקת העבודה שלך, וזה מה ששום קורס או תואר לא ילמדו.

• תגובות 75
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוקיי, אם כך אני הולך ליח"ש :)

צריך לדעת תיכנות ? שפות תיכנות?

או שצריך לדעת תיכנות ראוטרים? (שזה אגב מה שאני לומד 8) ;D )

פורסם

יח"ש זה יחידת שדה בכללי, כלומר כל תפקיד שהוא לא קרבי יעודי אבל בשדה נחשב ליחש. אתה צריך להכנס לתקשוב שזה חלק מחיל קשר ולהתקבל לתקשוב שדה.

בכלליות מה שצריך לדעת זה תקשורת נתונים ואלקטורניקה, כשתלך לצו ראשון או לצו הבא שלך אתה יכול לברר שמה בדיוק מה צריך לעשות.

פורסם

אני ידוע מה זה ITE, אני יודע מה זה A+ (במקרה למדתי את שניהם, כרגע אני לומד לקראת מבחן A+) ואני אומר שזה אותו חומר, לפחות חלק החומרה.

נכון זה חלק מהחומר אבל ממש לא הכל :nixweiss:

ואמורה להיות לך הטבה שאתה יכול לבחור בעוד קורס ללמוד חינם אני ילמד CCNP ואז יהיה לי A+,CCNA,IT1-2,CCNP שזה בסיס מצויין ללימודים באוניברסיטה

פורסם

רגע, אתה גם בפרויקט נטע?

מה זה CCNP? שדמעתי על זה פעם, לומדים את זה גם בסיסקו?(פרויקט נטע)

אאיזה כיתה אתה ומאיפה?

פורסם

ccnp זה cisco certified network professional

זה כמובן קורס של cisco ולא לא לומדים את זה במסגרת פרוייקט נטע :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

זה נותן לך נסיון עבודה עם ציוד תקשורת מתקדם, ציוד שחברות סלולאריות וחברות תקשורת עובדות איתו.

ולא מדובר בווקי טווקים :silly:

והכי חשוב שצה"ל נותן לך זה נסיון עבודה בארגון גדול, במסלול הנכון זה פשוט מושלם לחברות שצריכות עובדים.

צה"ל מלמד אותך איך לעבוד לא רק מבחינת הידע אלא מבחינת אתיקת העבודה שלך, וזה מה ששום קורס או תואר לא ילמדו.

זהו :) בגלל זה אני רוצה לעסוק בתפקיד הזה בצבא... ניסיון

פורסם

אתה יכול גם ללכת לעבוד בשוק הפרטי אחרי לימודים אקדמים זה יותר משתלם כלכלית! ;)

פורסם

מי לעזאזל יקבל אותו לעבודה בשוק הפרטי בלי ניסיון?

פורסם

איזה צירוף מקרים... בדיוק ניסיתי לחפש באינטרנט מידע על הקורס שרוצים לשלוח אותי אליו (אחרי הרבה טאקלים עם הגדוד שלי) - טמ"מ.

אני כבר שנה וחודשיים בצבא והקורס הבא מתחיל ביוני (עוד קצת יותר מחודש).

יש לי שתי שאלות:

1. האם כל חייל מכל יחידה שהיא שיוצא לקורס הזה צריך לחתום קבע? (אני לא מחיל הקשר, אני מחיל התותחנים)

2. איך הנהלים בקורס? שמעתי שזה דברים כמו "הקשב המפקד" ומסדרים רציניים שממש לא מתאים לי בהתייחס לעובדה שסיימתי את הטירונות הארוכה שלי בשבטה לפני כמעט שנה...

אם למישהו יש עוד מידע על הקורס, מה לומדים בו, איך מתנהלת שגרת הקורס וכו' שיוסיף :) תודה

פורסם

קורס של שלושה חודשים בצריפין.

הקורס עצמו לא משהו, צריך לחתום קבע, אחרי הקורס אתה נחשב לחלק מחיל הקשר אבל רוב הסיכויים שתחזור ליחידה שלך.

פורסם

דיסטנס כמו בטירונות, מסדרים, מטלות וכל הדברים המגניבים האחרים שאפשר למצוא בבה"ד 7.

פורסם

קורס של שלושה חודשים בצריפין.

הקורס עצמו לא משהו, צריך לחתום קבע, אחרי הקורס אתה נחשב לחלק מחיל הקשר אבל רוב הסיכויים שתחזור ליחידה שלך.

[ltr]5, but who's counting. it's really stupid to do that course if you don't have too.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

[ltr]5, but who's counting. it's really stupid to do that course if you don't have too.[/ltr]

ולמה בדיוק זה מטופש לעשות את הקורס הזה?

פורסם

כי הוא לא נותן לך כלום שאתה לא יודע, או יכול ללמוד בצורה אופקית כפי שאומרים בצבא.

בעקרון זה קורס חרטא ברטה, אפשר ללמוד את הדברים החשובים תוך פחות משבוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים