עבור לתוכן

משהו שמע על התפקיד טמ"מ בצבא?

Featured Replies

פורסם

אני י' מקרית מלאכי, ולומד כמובן בקרית מלאכי.

• תגובות 75
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גורמים במשפחה שלי אמרו שהם יכולים להכניס אותי רק לחיל ירוק , כומר טמ"מ בלבד, ולגבי מה שאתה אומר שחייבים י"ג י"ד וכו' הכל בולשיט, עם קצת בלאגן הכל הולך...

חבר שלי שהוא שנה מעלי התקבל לקורס טמ"מ עם פרופיל 97 ולא היה בשום מגמה טנולוגית לא עשה י"ג י"ד, הוא עשה להם בלאגן ומה שהוא עשה לפני הקורס זה קד"ס (קדם ספציפי) אלקטרוניקה וכיום הוא מתחיל או כבר התחיל את הקורס, אין דבר העומד בפני הרצון בקיצור, ויש לציין שהוא לא מקומבן או משהו הוא פשוט עשה להם בלאגן שם עד שהוא קיבלת את התפקיד...

אני לא יודע איך זה בירוקים, אבל בחיל האויר זה כמעט בלתי אפשרי בלי קומבינות או תואר טכנאי\הנדסאי\שוחר.

פורסם

איזו כיתה אתה מאיזו עיר?

איפה אתה לומד CCNA ו A+ ?

אם אני לא טועה, CCNA זה קורס של Cisco systems... והם מפעילים בשיתוף עם הסוכנות היהודית איזה פרוייקט בשם "@Net"... זה מתחיל בכיתה ט', אם אני לא טועה.

פורסם

לא, אתה לא טועה.

בכיתה ט' לומדים ITE שזה בעצם כמעט כל A+, בכיתה י'-יא' לומדים CCNA.

פורסם

תאמין לי A+ זה הרבה יותר מIT1-2 לי יש מבחן A+ ב16.6 בערך אולי זה עוד ישתנה :nixweiss:

פורסם

אני ידוע מה זה ITE, אני יודע מה זה A+ (במקרה למדתי את שניהם, כרגע אני לומד לקראת מבחן A+) ואני אומר שזה אותו חומר, לפחות חלק החומרה.

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה זה A+ , ITE וCCNA? שפות תיכנות?

פורסם

אמממ לא, אלא תארים.

A+ - טכנאי מחשבים.

CCNA - מנהל רשתות של ראוטרים של סיסקו.

פורסם

אמממ לא, אלא תארים.

A+ - טכנאי מחשבים.

CCNA - מנהל רשתות של ראוטרים של סיסקו.

אתה יכול לפרט קצת יותר, מה הנושאים בכל אחד מהתארים האלו וכד'

ד"א

את התארים האלו מלמדים בבית ספר שלך?

פורסם

אממ לא זה לא קשור לבית ספר, את הלימודים האלו מממנת פריוקט נטע, משהו של הסוכנות היהודית וכו', ע"י תרומות מחו"ל.

אמממ איך אני אפרט? פשוט לומדים עם מבחנים והכל.

A+ אתה מקבל תעודה רשמית המקובלת בכל העולם שאתה טכנאי מחשבים מורשה, התעודה תקפה לכמה שנים, לא זוכר לכמה.

CCNA מנהל רשתות של נתבים של סיסקו, גם כן מקובלת בכל העולם, וגם לכמה שנים אני לא זוכר לכמה.

פורסם

טמ"מ הקורס היוקרתי ביותר של תקשוב, בפועל לא שווה שקל.

אם אתה רוצה עבודה שיחטפו אותך ישר אחרי הצבא, הדבר היחידי בתקשוב זה תקשוב שדה יעודי אתה תיהיה ביח"ש.

אחרי זה חברות תקשורת כגון מוטורולה יחטפו אותך, אם לא מסופך ליח"ש רוב הסיכויים שאתה תגיע לאותו כסא, באותו משרד בתור אזרח כיוון שזה יהיה יותר זול לצבא להביא אותך ממכרז מאשר בתור מילואימניק : 8)

פורסם

בקיצור מה היחידה שהכי כדאי ללכת למחשבים\תקשורת\רשתות?

אתה יכול לפרט על הבי"חש הזה?

פורסם

אממ לא זה לא קשור לבית ספר, את הלימודים האלו מממנת פריוקט נטע, משהו של הסוכנות היהודית וכו', ע"י תרומות מחו"ל.

אמממ איך אני אפרט? פשוט לומדים עם מבחנים והכל.

A+ אתה מקבל תעודה רשמית המקובלת בכל העולם שאתה טכנאי מחשבים מורשה, התעודה תקפה לכמה שנים, לא זוכר לכמה.

CCNA מנהל רשתות של נתבים של סיסקו, גם כן מקובלת בכל העולם, וגם לכמה שנים אני לא זוכר לכמה.

איפה אתה לומד את התארים האלו?

פורסם

יח"ש = יחידות שדה, תקשוב שדה יעודי, אתה תתעסק עם ציוד תקשורת שיחידות שדה משתמשות בו.

ולא הכוונה למק 77 או וואט אבר שכולם לומדים לתפעל בטירונות. אלא לציוד תקשורת מתקדם, סטייל וורד הרים, תעבור קורסים שכוללים תקשורת סלולארית VOIP דרך VPNים, הרבה דברים. יש סיכוי שתהווה גם חלק פעיל מתוכנית החייל העתידני של צה"ל תעבוד עם ציוד wireless שאמור להעביר נתונים משדה הקרב בין החיילים בשדה הקרב, המפקדים, מוקרות מודיעניים וכדומה בזמן אמת. תקשוב גם אחראים על על ציוד התקשורת שמורכב על הVIPER של ITL שזאת מערכת בקרת האש והאופטיקה החדשה של צה"ל, ועוד טונה דברים בקיצור כל מה שראיתם בGRAW צה"ל עובד על זה כבר כמה שנים טובות וזה קיים :smile1:

פורסם

איפה אתה לומד את התארים האלו?

בקרית מלאכי, אם כי, יש את זה בעוד מקומות בארץ.

---

יח"ש = יחידות שדה, תקשוב שדה יעודי, אתה תתעסק עם ציוד תקשורת שיחידות שדה משתמשות בו.

ולא הכוונה למק 77 או וואט אבר שכולם לומדים לתפעל בטירונות. אלא לציוד תקשורת מתקדם, סטייל וורד הרים, תעבור קורסים שכוללים תקשורת סלולארית VOIP דרך VPNים, הרבה דברים. יש סיכוי שתהווה גם חלק פעיל מתוכנית החייל העתידני של צה"ל תעבוד עם ציוד wireless שאמור להעביר נתונים משדה הקרב בין החיילים בשדה הקרב, המפקדים, מוקרות מודיעניים וכדומה בזמן אמת. תקשוב גם אחראים על על ציוד התקשורת שמורכב על הVIPER של ITL שזאת מערכת בקרת האש והאופטיקה החדשה של צה"ל, ועוד טונה דברים בקיצור כל מה שראיתם בGRAW צה"ל עובד על זה כבר כמה שנים טובות וזה קיים :smile1:

מגניב!! נשמע מעולה, אבל איך באמת ולמה למוטורולה למשל לרצות אותי? איזה ניסיון זה נותן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים