עבור לתוכן

משהו שמע על התפקיד טמ"מ בצבא?

Featured Replies

פורסם

איך זה? שמעתי שזה משהו טוב... לכל מי שלא יודע הפירוש אם אני לא טועה זה טכנאי מערכות מחשבים, שמעתי שזה מקצוע מאוד מבוקש, מה אתם אומרים שווה לנסות? וגם שמעתי על אבנט כחול שזה גם טמ"מ + אבן יקרה... אבל זה כבר בכלל בגדר קשה מאוד... בקיצור אם משהו יודע על התפקיד הזה משהו אני אשמח למידע בנושא, תודה !

• תגובות 75
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זזה אמור להיות מקצוע ממש טוב , אבל אתה צריך לחתום קבע שנה+

אבל אחרי זה נראה לי חוטפים אותך...

פורסם

מקצוע לא כזה רע, מלבד הקבע.

אתה יכול ליפול על תפקיד בשטחים או לחילופין באוגדה או משהו.

בעיקרון זה טכנאי רשתות.

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני רוצה לעסוק בו, בלי יותר מדי כאבי ראש של לימודים אקדמאיים שזה כולל פסיכומטרי גבוה + ציוני בגרות גבוהים, אתה גם לומד על חשבון הצבא את המקצוע גם רוכש ניסיון וגם באזרחות שמעתי שיש דרישה לבעלי תפקידים כאלו שהיו בצבא וכמובן לא לשכוח שיש לך אפשרות לקבע + קורסים נוספים

פורסם

כמו ש-LazyBoy אמר, טמ"מ הוא טכנאי רשתות. העבודה משתנה בהתאם רמת הפעילות של היחידה שאתה מגיע אליה (לדעתי מדובר על רמה של אוגדה ומעלה), כשזה נע בין Help Desk לבין השמשת מערכות שו"ב שונות בחפ"קים וכו'. קיצור, הקמת רשתות.

אגב, אין שום קשר (לחלוטין) בין טמ"מ לאבנט כחול או לאבן יקרה. למעשה, אבנט כחול ואבן יקרה הם דברים מקבילים, רק שהראשון שייך לחיל האוויר והשני לחיל הקשר.

פורסם

מה זה אוגדה? אתה יכול לפרט על אבן יקרה\אבנט כחול?

פורסם

אוגדה זה הגוף שנמצא ישירות מתחת לפיקוד (לדוגמה, פיקוד צפון) בשרשרת הפיקוד.

לגבי אבנט ואבן יקרה, אלו הן תשתיות תקשורת כלל ארציות (ששוב, מורכבות מראוטרים, מצפינים וכל מני שטויות אחרות שבעיקר מנטרות ושולטות מרחוק על מכשירי קשר שונים) ששייכות לחיל האוויר ולחיל הקשר, בהתאמה.

פורסם

הבנתי תודה.

אני מניח שאם אני לומד A+ + CCNA יש מצב שיקבלו אותי לשם? כמו כן, אני אתחיל ללמוד C בקיץ.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שלהתקבל לתפקיד הנ"ל זה מאוד קשה ובמיוחד לי מכיוון שאני בעל פרופיל קרבי ולא למדתי י"ג י"ד ולא הייתי במגמה של 15 יחידות (זה התנאי קבלה אם אני לא טועה) אבל כמו כל דבר בצבא עם קצת בלאגן הכל הולך... ואני מתחיל ליצור קשר עם בני משפחה שאולי יקדמו את העניין... אה ולמי שלא למד י"ג י"ד או עשה מגמה של 15 יחידות טכנולוגית משהו כזה יש אפשרות של קד"ס אלקטרוניקה וככה אני אוכל להתקבל... אבל עכשיו זה ממש רחוק עד שאני אתקבל כי יש הרבה מכשולים בדרך :s07: אבל לא נורא אני מקווה שאני אצליח לעבור אותם בשלום :P

נ.ב.

הבנתי תודה.

אני מניח שאם אני לומד A+ + CCNA יש מצב שיקבלו אותי לשם? כמו כן, אני אתחיל ללמוד C בקיץ.

בן אדם שאני מכיר שהוא עכשיו מתחיל את הקורס אמר לי שאם עשית CCNA אז כמעט על בטוח יקבלו אותך לשם... אבל כמובן זה רק מה שהוא אמר זה לא בטוח...

פורסם

נצל"ש -

היום התקשרו אליי מחמ"ן , והזמינו אותי למיונים למת"מ . באתר שלהם , נוסף לי סטטוס מועמד ל"שליטה ובקרת מערכות מודיעיניות" . למישהו יש מושג מה זה?

פורסם

לגבי טכנאי אבנט כחול - אם אתה לא טכנאי או הנדסאי (י"ג וי"ד בהתאמה), או לחילופין שוחר באחד מהתיכונים הטכנולוגים של חיל האויר, יהיה לך מאוד קשה להכנס לקורס (למעשה הסיכוי היחידי שלך זה או להכיר את החבר'ה שממיינים שם את הקורסים, או להכיר מישהו בדרגה די גבוהה בחיל).

עם 15 יחידות טכנולוגיות בתיכון, רוב הסיכויים שיקחו אותך להיות מכונאי מטוסים או חמש... זה כמובן אם אין לך פרופיל קרבי, או שבא לך להתנדב לקד"צ.

פורסם

נצל"ש -

היום התקשרו אליי מחמ"ן , והזמינו אותי למיונים למת"מ . באתר שלהם , נוסף לי סטטוס מועמד ל"שליטה ובקרת מערכות מודיעיניות" . למישהו יש מושג מה זה?

היי מט"מ :hi:

אני כבר בתחילת שנה התחלתי להתמיין לזה, ולפני בערך שבועיים היה לי ראיון טרום גיוס, אחרי כמה וכמה שלבים.

שבו נאמר לי שהתקבלתי. אם אתה רוצה עוד פרטים על הקורס והכל דבר איתי בפרטי. =]

פורסם

[ltr]it's all bullshit, there's a very good chance that you won't do anything slightly related to the course you are going to do. we had a few of those at my company the closest they got to networking was the 5028/5029 CDP modems (max 19200kbps sync). the funny thing is that I was the IT manager, including all networking management. though I did, by chance alone, my course as a "Data Communications Operator". bottom line, it very depends on where you'll serve, if you get lucky like I did, you'll get a job according to you skills.[/ltr]

פורסם
  • מחבר

לגבי טכנאי אבנט כחול - אם אתה לא טכנאי או הנדסאי (י"ג וי"ד בהתאמה), או לחילופין שוחר באחד מהתיכונים הטכנולוגים של חיל האויר, יהיה לך מאוד קשה להכנס לקורס (למעשה הסיכוי היחידי שלך זה או להכיר את החבר'ה שממיינים שם את הקורסים, או להכיר מישהו בדרגה די גבוהה בחיל).

עם 15 יחידות טכנולוגיות בתיכון, רוב הסיכויים שיקחו אותך להיות מכונאי מטוסים או חמש... זה כמובן אם אין לך פרופיל קרבי, או שבא לך להתנדב לקד"צ.

גורמים במשפחה שלי אמרו שהם יכולים להכניס אותי רק לחיל ירוק , כומר טמ"מ בלבד, ולגבי מה שאתה אומר שחייבים י"ג י"ד וכו' הכל בולשיט, עם קצת בלאגן הכל הולך...

חבר שלי שהוא שנה מעלי התקבל לקורס טמ"מ עם פרופיל 97 ולא היה בשום מגמה טנולוגית לא עשה י"ג י"ד, הוא עשה להם בלאגן ומה שהוא עשה לפני הקורס זה קד"ס (קדם ספציפי) אלקטרוניקה וכיום הוא מתחיל או כבר התחיל את הקורס, אין דבר העומד בפני הרצון בקיצור, ויש לציין שהוא לא מקומבן או משהו הוא פשוט עשה להם בלאגן שם עד שהוא קיבלת את התפקיד...

[ltr]it's all bullshit, there's a very good chance that you won't do anything slightly related to the course you are going to do. we had a few of those at my company the closest they got to networking was the 5028/5029 CDP modems (max 19200kbps sync). the funny thing is that I was the IT manager, including all networking management. though I did, by chance alone, my course as a "Data Communications Operator". bottom line, it very depends on where you'll serve, if you get lucky like I did, you'll get a job according to you skills.[/ltr]

לגבי מה שאתה אומר, צודק 100 אחוז וזה מה שאני רוצה לעשות, לא לעשות כלום ולצאת מהצבא עם ניסיון בלא לעשות כלום שיאפשר לי להתקבל למקומות עבודה שונים, זה מה שנקרא להיות ג'ובניק בחוכמה, ולא ממש הבנתי אותך אחי אתה היית בצבא גם טמ"מניק?

פורסם

הבנתי תודה.

איזו כיתה אתה מאיזו עיר?

איפה אתה לומד CCNA ו A+ ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים