עבור לתוכן

צריך עזרה בהדלקת המחשב...נשמע מצחיק? כנסו

Featured Replies

פורסם

לא, מה פתאום!, חברת החשמל ידועה בנדיבות שלה,

מה נראה לך?

חשבתי שהם יביאו כסף מזוייף . ::)

פורסם
  • מחבר

תודה אחי.....ותודה לכולם על העזרה!!!

פורסם

עוד משהו -

היתה לי בעיה דומה עם ספק כח (זה הי נראה כאילו יש לו "טורים" נמוכים - הייתי מדליק את המחשב, הכל היה נדלק... ונכבה. מנתק מהחשמל, מדליק שוב... נכבה, מנתק. מדליק... עובד. מוזר) בסוף הוא שבק חיים.

החלפתי ספק ו... כלום לא נדלק. ניתקתי, הדלקתי. ניתקתי. ניערתי. נשפתי... כלום לא עבד.

הפיתרון היה לאפס את הביוס (יש שני מגעים על הלוח ליד הבטריה שצריך לקצר בניהם) ולתת לו Optimized Defaults.

מאז הכל עובד חלק.

ודרך אגב, UPS זה פיתרון מצויין - יש לי אחד שעלה לי 500 ש"ח ובחורף הקודם היה שווה את משקלו בזהב, הציל אותי לפחות 5 פעמים.

פורסם
  • מחבר

שאתה מאפס את הביוס, מה זה עושה בעצם (בלי קשר לספק), בכלליות?

אין לי ממש תקציב ל-UPS כי יש לי על הכוונת מסך LCD שאני רוצה לקנות.

פורסם

לאפס את הביוס - מאפס את כל ההגדרות שלו ל"הגדרות מפעל" (למשל הגדרות OC או אופציות שכיבית או הדלקת ידנית) ולפעמים סתם פורק ממנו חשמל סטטי או משהו (נראה לי זה מה שקרה אצלי). אם אתה עושה את זה, אל תשכח בהדלקה הבאה להכנס להגדרות, לטעון את Optimized Defaults ולעבור ידנית על ההגדרות לראות שלא התפספס משהו (דוגמה מהחיים: יש לי מחשב P4 1.7 שכל קריאה לOptimized Defaults מוריד אותו למהירות 1.5 ואני צריך ללכת ולשנות את זה ידנית.)

לגבי הUPS - UPS למחשב אחד (600 - 1000 VA) עולה כמו שישית מסך LCD. (בהנחה שאתה קונה מסך רציני), והוא יכול לחסוך לך נזקים בשווי של שני מסכים כאלה.

לידיעתך: ספקי כח הם מעריצים גדולים של שמשון הגיבור - לרוב כשספק מתאבד הוא לוקח איתו כמה "פלישתים" - הארדיסק, לוח, זיכרון, כרטיס מסך וכו'.

אם באמת החשמל אצלך לא מאד יציב (נפילות או קפיצות חשמל בתדירות של יותר מפעם בחצי שנה נחשב אצלי ללא יציב) הייתי ממליץ להשקיע את התוספת הלא מאד יקרה הזו בשביל השקט הנפשי.

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי, אני אחשוב על זה ויראה אם אוכל להוציא עוד קצת כסף בשביל זה.

תודה!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים