עבור לתוכן

המחשב קופא ואני כבר לא יודע אם נשאר לי מה לעשות...

Featured Replies

פורסם

בקיצור המחשב קופא...

חשבתי שזה הכרטיס מסך אשם כי הקירור היה דפוק אז הבאתי מחבר כרטיס מסך וגם איתו הוא קפא. ואז הבאתי קירור זלמן לכרטיס שלי והבעייה עדיים המשיכה בקיצור כרטיס מסך שללתי...

צעד הבא עשיתי בדיקה על הזיכרונות עם memtest מצא לי שגיאה, אגב יש לי 3 זיכרונות של 256 400DDR וכל אחד מחברה אחרת. ואז עשיתי ת'בדיקה סטיק סטיק ולא מצא לי שגיאה על אף אחד. אז חשבתי אולי הבעייה היא שהתיזמונים של כל זיכרון הם שונים אחד מהשני וזה מה שגורם למצב הזה. אז החלטתי לעשות בדיקה משלי שוב פעם בדקתי סטיק אחד בכל פעם. הכנסתי סטיק אחד והרצתי משחק במשך הלילה בבוקר כשקמתי המחשב היה קפוא, ככה היה עם כל הזיכרונות אז שללתי את הזיכרונות גם.

אחרי זה חשבתי שזה הספק כי כל הקונקטורים שלו היו תפוסים בגלל מאווררים והוא פשוט לא מצליח להביא להארד דיסק מספיק מתח לכמה שניות אגב ספק 300W ג'נרי אז לקחתי קונקטור שקיבלתי באריזה של הקירור של הכרטיס מסך שמאפשר חיבור של 4 מאווררים לקונקטור אחד של הספק מה שחסך לי ב3 קונקטורים תעשו חשבון לבד כמה חשמל זה חסך לי...אבל הבעייה עדיין המשיכה. אבל עדיין לא שללתי ספק פשוט אין לי יותר איך לבדוק אותו. עוד מעט אני ישיג ספק אחר ויבדוק...

שלב הבא מעבד, למרות שאני דיי בטוח שזה לא הוא כי הא תמיד יושב על בין 30-40 מעלות שזה דיי טוב לPrescott עם קירור סטוק. אגב המעבד שלי זה 2.4Ghz של פסקוט כפי שהזכרתי מקודם. הרצתי על המעבד בדיקה של CPU STABILITY TEST ולא מצא לי שום שגיאה בקיצור לדעתי אפשר לשלול מעבד.

עכשיו שלושת הדברים שאני מתלבט ביניהם זה לוח אם ספק, והארד דיסק...

הארד דיסק הורדתי תוכנה של מקסטור לבדיקה המצב שלו והוא מראה לי שההארד דיסק במצב טוב 73% . בנתיים אין לי כוח לעשות לו בדיקת סקטורים פגומים בדוס אבל אם תייעצו לי אני יעשה, עכשיו אני גם חושב שההארדיסק יכול היה להידפק בגלל שכשהקירור של הכרטיס מסך היה דפוק עשיתי הרבה ריסטים ידניים משהו שבהחלט היה יכול לדפוק ת'הארדיסק. בקיצור אני לא סגור על זה.

לוח אם אין לי איך לבדוק ואם יש לכם הצעות איך לבדוק אני ישמח לשמוע...

וספק אתם כבר יודעים למה..

לסיכום:

הרצתי memtest מצא שגיאה אבל הזיכרון בסדר גמור.

הרצתי CPU Stability Test מצא שגיאה אבל אני בטוח שהמעבד בסדר.

הרצתי Prime95 מצא שגיאה אבל אלוהים יודע מה זה אומר.

עוד חשד שיש לי בקשר להארדיסק זה שבגלל שהוא דפוק אז ברגע שהמחשב מתחיל להשתמש בזיכרון הווירטואלי הוא קופא. לא סגור על זה.

הא וכן פירמטתי ת'מחשב ועדיין יש לי ת'בעייה.

אשמח לשמוע את דעתכם ואת ההצעות שלכם...

פורסם

איזה לוח אם? תבדוק הגדרות של צריכת חשמל ותבטל. יש סיכוי קלוש שיש בעייה במעבר לצריכה נמוכה

פורסם
  • מחבר

לוח אם GigaByte GA-SG800 . ובקשר למעבר לצריכה נמוכה אז כמו שאמרתי גם כשכל הקונקטורים היו תפוסים וגם כשרק אחד תפוס המחשב קופא אז לא נראה לי שזאת בעייה של המעבר לצריכה נמוכה...

פורסם

1. בחייאת, תשמתש קצת ב-enter!

2. בדקת יציבות כשכל הסטיקים מחוברים?

פורסם
  • מחבר

1. חחח טוב...

2. כשכולם היו מחוברים הוא הביא לי שגיאה. כשבדקתי אותם אחד אחד לא הביא שום שגיאה. אז עשיתי בדיקה משלי במשך 3 ימים כל לילה שמתי סטיק אחר והרצתי משחק שיעבוד, בבוקר כשקמתי המחשב היה קפוא, אותה תוצאה עם כל אחד משלושת הסטיקים.

אז גם כשכולם מחוברים הוא קופא, וגם כשרק אחד ולא משנה איזה הוא קופא. אז לדעתי כבר אפשר לשלול את הזיכרון.

פורסם

פשוט שלושה סטיקים באופן כללי זה מגושם.. אבל נרד מזה

אני הייתי מציע לבדוק את הכונן הקשיח, נעילה של הכונן הקשיח, אספקת החשמל לכונן הקשיח..

תנסה, אם יש לך כונן אחר או להשאיל מחבר ולהשתמש בו ולראות אם יש נעילה, תעשה את זה.

פורסם
  • מחבר

למה מגושם? יש לי רק 3 מקומות לזיכרון בלוח אין בזה שום דבר מגושם.

למה אתה מתכוון נעילה? ואיך אני יבדוק אספקת חשמל לכונן?

פורסם

לא הבנת אותי יכול להיות שהרכיב ששולט על מצב הצריכה עושה בעיות. זה אחד מהדברים שנכנס לפעולה בזמן ארוך (כל הלילה)

פשוט תבטל מהביוס ומהWINDOWS ותראה אם זה משפיע

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי הוא על ALLWAYS ON וביטלתי אפילו ת'אפשרות שיכבה ת'מסך אחרי 20 דקות אם לזה אתה מתכוון . ואתה מדבר על משהו אחר תגיד לי איך לעשות את זה...

מצאתי משהו מוזר במתחים שהם קצת גבונים יותר ממה שאני חושב שהם צריכים להיות אני לא מבין במתחים אז אני משאיר את זה לשיפוטכם:

strange4qo.png

פורסם

צריכה להיות איפשהו בcontrol panel הגדרה לנעילת כונן קשיח...

תבדוק עם כונן קשיח אחר

פורסם

המחשב שלי הוא על ALLWAYS ON וביטלתי אפילו ת'אפשרות שיכבה ת'מסך אחרי 20 דקות אם לזה אתה מתכוון . ואתה מדבר על משהו אחר תגיד לי איך לעשות את זה...

מצאתי משהו מוזר במתחים שהם קצת גבונים יותר ממה שאני חושב שהם צריכים להיות אני לא מבין במתחים אז אני משאיר את זה לשיפוטכם:

strange4qo.png

המתחים בסדר,אולי כדאי שתיקח אותו למעבדה ושם הם יבדקו רכיב רכיב(לך לזיג זג הם טובים).

פורסם

אגב בקשר למה שאמרו על נעילת הארד דיסק,לך לCONTROL PANEL-POWER MANAGMENT-שם יהיו האופציות שאתה מחפש שעל הכל יהיה NEVER

פורסם
  • מחבר

אגב בקשר למה שאמרו על נעילת הארד דיסק,לך לCONTROL PANEL-POWER MANAGMENT-שם יהיו האופציות שאתה מחפש שעל הכל יהיה NEVER

האא נו כן זה מה שחשבתי ועשיתי אבל זה עדיין ככה.

וזה בסדר אני בעצמי טכנאי ואני יודע איך עושים בדיקות בחנויות ואני מבטיח לך שעשיתי את זה לא פחות טוב מכל חנות שיש...

אני מחכה חעוד עצות...

פורסם

זה קורה רק במשחקים או גם בעבודה בWindows?

שהמחשב נתקע בWindows האם אפשר להזיז את העכבר או שפשוט המחשב קפוא?

הדרך היחידה למצוא את הבעיה היא לבדוק חלק חלק.

ספק הייתי קונה ספק חדש בכל מקרה רק כדי שלא יהיה גינרי. ואם הוא לא הפיתרון עדיין שיהיה ספק רציני.

ניסית לבדוק אם קיים עידכון ללוח אם?

ניסית זיכרונות שונים? (של חברה אחרת)

פורסם
  • מחבר

1. זה קורה כשהמחשב בעומס. והמחשב פשוט קופא אי אפשר להזיז כלום.

2. ככה בדקתי את המחשב חלק חלק.

3. ספק גם אני הייתי קונה אם היה לי כסף לזה משהו שכרגע חסר לי.

4. עידכון ללוח אם אני עושה ברגע זה...

4. הזכרונות האלה תמיד היו לי ותמיד עבדו כמו שצריך אז לא משנה איזה חברה אני ישים תהיה אותה תוצאה תמיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים