עבור לתוכן

מחשב חדש לא נדלק: 450 Athlon 64 X2 + ASUS A8N-E + Antec SmartPower

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי את הרכיבים, חיברתי הכל יפה ו... לא נדלק.

ה-LED של הלוח אם דולק, אבל כשמנסים להדליק את המחשב כלום לא קורה - CPU FAN אפילו לא מסתובב.

אז ניתקתי הכל (ואני מתכוון הכל) והשארתי רק CPUFAN + CPU, זכרון אחד, 24PIN EATXPOWER ,4PIN ATX12V1, CHIP FAN

עדיין לא נדלק.

הקטע המוזר זה שבזמן כל הנסיונות האלה היו פעמיים שבהם המחשב נדלק והתחיל לצפצף (ברור, כי כלום לא מחובר). אבל זה פעמיים מתוך איזה אלף נסיונות. אחרי שכיביתי אותו (דרך ה-POWER SWITCH) וניסיתי להפעיל שוב - הוא לא פעל.

דברים שניסיתי:

1) לנקות הביוס עם ג'אמפר. לא עזר.

2) בדקתי את ה-POWER SWITCH של המארז והוא פועל.

3) לקצר עם טסטר את החיבור של ה-POWER SWITCH בלוח אם. לא גרם להדלקת המחשב.

4) להעביר את הזכרון סלוטים, ואפילו לנסות להפעיל בלי זכרון. כלום.

5) תפילה לזאוס, מלך האלים.

6) לחבר את החיבורים הסטנדרטיים של ה-front panel (לדים, כפתור ריסט, speaker וכו').

עוד נתונים:

המארז הוא Antec Sonata II , אבל אני לא רואה איך זה עוזר.

כל הרכיבים חדשים והוצאתי אותם מהקופסה בעצמי.

רעיונות, הצעות, משהו!?!?

פורסם

תבדוק שהכול מחובר היטב ואם זה לא יעזור אני חושב שהבעייה היא הלוח.. למרות שקשה לדעת במצב כזה מאיפה באה הבעייה..

*תנסה לאפס את הביוס להוציא את הסוללה לאיזה 10 דק'

פורסם
  • מחבר

תבדוק שהכול מחובר היטב ואם זה לא יעזור אני חושב שהבעייה היא הלוח.. למרות שקשה לדעת במצב כזה מאיפה באה הבעייה..

*תנסה לאפס את הביוס להוציא את הסוללה לאיזה 10 דק'

לא עבד :(

פורסם

אם כבר אז הבעיה היא בספק אולי הוא נשרף , גם זה יכול לקרות או אולי חס וחלילה נשרף המעבד אבל זה לא נראה לי סביר...

פורסם

לדעתי הלוח....

מה אפשר לעשות? לא יודע.

אין לי איזה זיכרון אחר לבדוק איתו את המחשב? אולי זו בעית תאימות.......

קשה לי להאמין שזו בעיה בספק, זה נדיר בטירוף, אף פעם לא שמעתי על מקרה כזה.

המחשב לא יכול לעבוד בלי זיכרון, ד"א.

בכל מקרה, לציפצוף יש משמעות.

תבדוק מה הציפצוף אומר באתר היצרן של הלוח.

עריכה: טוב, לדעתי גם אם הלוח דפוק נגיד, המחשב עדיין אמור להידלק.

תנסה באמת להחליף ספק.

פורסם
  • מחבר

הספק עובד לפחות קצת, כי ה-LED של הלוח אם נדלק. כמו כן בדקתי והוא מספק 5V באחד מהחיבורי EATXPOWER (באחרים כלום) לפני שמדליקים אותו.

אין לי ספק תואם אחר לנסות, אחרת הייתי מנסה משהו. וכאשר סוף סוף הוא נדלק, אז יש גם 12V (יש כוח למאורר 120).

עוד רעיונות?

כרגע הממוצע הוא שהוא נדלק פעם אחת כל איזה 50 נסיונות...

עריכה: דרך אגב, עכשיו הוא כבר לא מצפצף יותר. בקיצר אין לי מושג. מחר אני אחזור לפנדה עם הלוח-אם + מעבד ואגיד להם שהוא לא נדלק ב-99% מהזמן. שהם ישברו את הראש.

עדכון

מה לגבי BIOS UPDATE? עקרונית לפי האתר של ASUS הלוח תומך ב-Dual Core אחרי BIOS UPDATE. כמו כן אם יש מדבקה של X2 על האריזה אז הלוח אמור כבר להכיל BIOS מתאים. האם BIOS לא מתאים יכול לגרום לתופעה כזאת?

פורסם

אתה אומר שלאחרים הוא לא מספק כלום??

קרה לך נראה לי מה שקרה לי אחי , גם לי הנורה של הלוח הייתה דלוקה והמחשב לא עלה

זה הספק לדעתי...

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שלאחרים הוא לא מספק כלום??

קרה לך נראה לי מה שקרה לי אחי , גם לי הנורה של הלוח הייתה דלוקה והמחשב לא עלה

זה הספק לדעתי...

לדעתי כאשר המחשב לא דולק הספק לא אמור לספק מתח ברוב המקומות. רק לאחר שהספק מקבל סיגנל מהלוח אם (שאומר שמדליקים את המחשב) אז הוא מתחיל לספק מתח לכל המערכת. הרי לא היית רוצה שכל הכוננים והמאווררים הגדולים יהיו פועלים כאשר מדליקים את הספק (בניגוד לכשמדליקים את המחשב עצמו). (עדכון: לפי מה שראיתי ב-ATX Specification, זה אכן המצב).

בפעמים הספורות שהצלחתי להדליק את המחשב - אז הספק סיפק מתח גם ב-12V (שזה מה שיכולתי לבדוק).

הלוואי והיה לי ספק אחר פועל.

פורסם

אם אתה גר ברעננה אני מוכל להשאיל לך ספק לבדיקה....

:nixweiss:

פורסם

זה לא נשמע כמו בעיה בספק הספק מספק את החשמל

בעיה בלוח כנראה...

פורסם
  • מחבר

טוב, הנה עדכון על הבעיה:

היתה בעיה בספק. עם ספק אחר אין בעיות מיוחדות. כרגע אני כותב את ההודעה מהמחשב החדש.

פנדה יחליפו לי את ה-smartpower ובינתיים קניתי ספק גנרי (אך שקט בצורה מפתיעה) ואני עובד איתו.

תודה לכולם על העזרה.

מצד שני, יש בעיות אחרות, ואותם אפרט ב-thread אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים