עבור לתוכן

האם ריצות דו-יומיות יכולות להזיק לגוף?

Featured Replies

פורסם

השאלה פשוטה: האם ריצה פעמיים בכל יום(או לחילופין, פעם בכל יום), כל יום במשך השבוע לאדם אשר כרגע לא נמצא בכושר עלולה לגרום נזק לגוף? האם ישנו סף שלאחריו כל המוסיף גורע?

פורסם

בוודאי, כושר לא בונים ביום אחד....

תתחיל מריצה פעם אחת ביום, כשתרגיש שאתה כבר נכנס יותר לכושר תחליף לפעמיים ביום.

פורסם

RK, אני לא יודע מה הידע שלך בתחום אבל בתחום של בריאות מאוד לא מומלץ לזרוק עצות כלליות בסגנון התשובה שלך.

SpiritKnight, התשובה לשאלה שלך היא מורכבת מאוד ומכילה מספר גדול של משתנים שמשפיעים עליה.

"לא בכושר" זה מונח יחסי. אם אתה מסוגל לרוץ 10 קילומטר בפחות משעה, זה לא אומר שתוכל לרוץ ריצת 2000 ב6 דקות.

ראשית, תלוי מה המצב הגופני שלך. איזה מרחק אתה מסוגל לרוץ היום בלי לעצור?

האם יש לך בעיות בריאות מסויימות? (כגון בעיות ברכיים או גב)

אחרי זה ישנה המטרה.

מה אתה רוצה להשיג? סיבולת לב-ריאה? (שוב, לריצות קצרות-מהירות או לארוכות-איטיות) הורדת משקל?

לפי הנתונים האלה + היכולת הנוכחית שלך יש צורך לבנות תוכנית אימונים מסודרת והדרגתית שתיתן לך להשתפר בעקומה לא חדה מידי ע"מ למזער את הסיכוי לנזק ארוך טווח או פציעות כאלה ואחרות.

בנוסף ישנה שאלת המסלול.

היכן אתה רץ?

בחול? על הכביש? בעליות?

הכי מומלץ לרוץ על מכשירי ריצה. חד וחלק אם יש לך אפשרות לרוץ על אחד כזה אל תוותר עליה.

וכמובן שבסופו של התהליך צריך להכין תפריט תזונה מאוזן שיתן לגוף את מה שהוא זקוק לו בשביל לבנות את עצמו ע"מ שיהיה מסוגל לתמוך בך בדרך להגשמת המטרה שלך.

אל תזלזל בתפריט מאוזן! זה לא יכול לעשות את ההבדל, אלא יעשה אותו.

יותר מזה אני לא אפרט בנושא המורכבות של השאלה שלך, כי באמת שאין טעם בזה.

אני ממליץ לך למצוא אנשים שמבינים בתחום באזור מגוריך ולהתייעץ איתם.

פורסם

שים לב שאתה רץ עם נעליים נוחות (חבל על הברכים שלך)..

אם אתה "לא בכושר" רצוי להתחיל לאט לאט מהליכה מהירה משולבת בריצה שנעה בין 30-45 דקות...

וכול פעם לעלות קצת לריצה רציפה של 45 דקות..וכו...

פורסם

אני בספק אם אדם שאינו בכושר בנוי לזה.

בכל מקרה, התשובה היא לא אבל מותנית בכך שאתה שומר על תזונה נכונה ומנוחה נכונה למניעת הרס יתר של השריר.

מה אורך המסלולים ו"טיבם" שיש לך בראש?

5 ק"מ עפר?10 כביש? 3 דיונות?

האהוב עלי הוא דיונות,אבל אני לא עושה את זה(אף אחד מן המסלולים הנ"ל) פעמיים ביום מפאת חוסר זמן.אני עושה אותם לסירוגין [היינו,טוב הביטוי הזה כבר מוגזם :smile1: - עזבו] יום כן יום לא.

פורסם

RK, אני לא יודע מה הידע שלך בתחום אבל בתחום של בריאות מאוד לא מומלץ לזרוק עצות כלליות בסגנון התשובה שלך.

הבחור שאל את השאלה בפורום כללי באתר של מחשבים, עד כמה הוא ציפה שהתשובה שיקבל תהיה מקצועית?

דרך אגב אני גם חושב להתחיל לרוץ מידי פעם, אני לא שמן אבל פעם היו לי שרירי בטן והיום כמעט ואין אז אני רוצה לרוץ כדי לחטב את הגוף

כדי שבתקווה ויראו אותם יותר טוב כמו פעם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים