עבור לתוכן

אחריות

Featured Replies

פורסם

אני מודע לכך ששני דיונים ביום הם די והותר, אך עוד שאלה שמטרידה את רוחי ואשמח לשטף אותה אתכם.

יש בידי כרטיס מסך של ראדאון הרקולס 9800SE AIW שנקנה בפנדס לפני כשנתיים לערך. הוא כמובן, לא עובד. התקשרתי לפנדס לפני מספר חודשים כדי לממש את הביטוח [לאחר שכמעט ושנה הוא לא עובד] אך מהם נמסר כי הרקולס פשטה רגלה ואינה עוד מייצרת כרטיסי מסך. מנגד לכך, עדיין מקבלת החברה כרטיסי מסך פגומים וממשת את ביטוחם. לאחר שלבים מייגעים ושיחות עם הגורמים האחריים בצרפת, שלחתי את כרטיס המסך לצרפת עם כל הקבלות והמסמכים הנחוצים אך דבר נורא קרה - המכס בצרפת לא קיבל את הכרטיס ושלח אותו חזרה ארצה בטענה שלא צורפו קבלות. אני אישית צרפתי שתי קבלות על כרטיס - אחת בפנים ואחת עם המשלוח אך אין עם מי לדבר.. אפילו ממנהלי רשות הדואר לא קיבלתי תשובה משום ש"זו, לא באחריותם". כך הלך לא מעט כסף לפח על המשלוח ועוגמת נפש לא קלה.

אחרי החפירה הזו של הרקע, קיבלתי ממכר שהוא בעל חנות מחשבים מידע כי לא משנה מה, פנדס מחוייבים לממש לי את הביטוח או לפחות לקבל את כרטיס המסך הפגום ולהביא לי אחד חדש באותה רמה\ להביא לי אחד ברמה גבוהה יותר בתוספת תשלוח סמלי של ההפרשים.

רציתי לדעת אם דברים אלו נמצאים בהילה של אמת, כי אם כן, אסע אליהם אישית לחנות בקיסריה כדי שלא יעשו בעיות מיותרות :cool2:

תודה מראש ושבת שלום.

פורסם

לפי החוק היבש הם מחויבים לתת לך רכיב זהה או יותר חזק

פורסם
  • מחבר

מצאתי בתקנון של האתר את הדברים הבאים :

-האחריות הינה אחריות יבואן או יצרן.פנדה מהווה כספק שירות בלבד.

- במידה והיבואן ו/או היצרן ישנו את נוהל האחריות וצורת האחריות

לא יהיה ללקוח כל טענה כלפי פנדה.

אך מנגד מצאתי :

-מוצר תקול אשר הופסק ייצורו או לא ניתן לספק אותו תוך זמן סביר, רשאית פנדה או לחילופין היבואן, לתת מוצר זהה שווה ערך וביצועים של חברה זהה או מוצר מתקדם יותר של אותה חברה או חברה זהה.

מכאן שאין לפנדס איך "לנפנף" אותי ולהתנער מהאחריות שלהם לממש חוק זה או ההפך?

פורסם

בהנחה שהם "יתקשו" למצוא את מי שייבא את הרקולס בזמנו זה יוצר בעיה

פורסם

תחילה, היבואן עצמו של הכרטיס היה פנדה בזמנו עד כמה שזכור לי (גם אצל ההורים שלי שמתי בדיוק את אותו AIW).

דבר שני, החנות יכולה לכתוב איזה סעיפים שהיא רוצה, אבל לדעתי הם לא יעמדו במבחן בית משפט.

כיוון שקצת קטונתי מלתת תשובה מוסמכת לחלוטין בנושא, מציע לך לפנות לפורום צרכנות במעריב וב ynet. תוכל לקבל שם תשובות קצת יותר מוסמכות.

פורסם

אני בספק אם במקרה והיבואן פושט רגל הטיפול באחריות עובר לחנות עצמה

אבל הכל אפשרי

פורסם

א) באמת הייתי בודק מה אומר החוק ייבש.

ב) לך אליהם ותאיים בלהגיש תביעה בבית משפט בתביעות קטנות (סיכוי סביר שהם יתנו לך כרטיס חדש כי 300 שקל זול יותר מיום בבית משפט), אם החוק לצדך והם לא עוזרים לך, אז תגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. הצרכן הישראלי פשוט לא עושה את זה מספיק. אני הגשתי פעם אחת וזה היה מהיר ויעיל.

פורסם

רק לא הבנתי למה שלחת קבלות מקוריות ולא העתק שלהן. :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

חחח כמובן ששלחתי רק העתקים שלהן! אפילו יש לי על המחשב סריקה שלהן.

חבל שלא פניתי לעצתכם לפני כן, כך הייתי חוסך מעצמי עוגמת נפש מיותרת. בכל אופן, אני אפנה אליהם שבוע הבא [כנראה שאני אצטרך לנסוע לשם.. אף על פי שזו כמעט מעל שעה נסיעה].

אפנה גם כן לפורום YNET רק כדי להיות בטוח שאין שום דבר נוסף, אפילו שהמידע שניתן לי על ידכם נראה לי די והותר.

תודה לכם ושבת שלום.

עריכה :

300 שקלים? קניתי את הכרטיס בזמנו במחיר של 1500 שקלים והשווי כנראה עומד עכשיו על 1000 שקל. במידה והם יביאו לי אחד חדש, הם יצטרכו להביא לי כרטיס מסך באותה עוצמה [כמובן שאני אדרוש משהו חזק כמו ה PRO משום שפתחתי את ה4 הצינורות האחרים] ואם יתמזל מזלי, אקבל אחד עם חבילת AIW.

שאלה לי אליכם - במידה ויתאפשר לי להוסיף סכום נוסף לקבלת כרטיס חזק יותר, איזה כדאי לקחת? אני צריך משהו סביר כי אני לא משחק במשחקי מחשב ובכל מקרה אני קונה עוד חצי שנה בערך מחשב נייד חדש.

אשמח אם תענו לי, גם אם זה לא קשור לפורום.

תודה.

פורסם
[כמובן שאני אדרוש משהו חזק כמו ה PRO משום שפתחתי את ה4 הצינורות האחרים]

זה לא משהו שהיית רוצה לציין כשאתה הולך לממש אחריות

פורסם
  • מחבר

זה רק פתיחת צינורות בעזרת דריברים של אומגה...זה לא צריבת ביוס או משהו אחר שאסור לעשות.

פורסם

אני חושב ש 9600AIW יהיה הוגן.

אם אתה יכול לקבל 1600AIW זה נחמד.

פורסם

תבוא בגישה של מה שתתנו לי בסדר[כמובן בשווי סביר כמו שהוצע כאן מעליי].ככה יתיחסו אלייך טוב ותחסוך כאב ראש.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם, אני אשתמש בעצותיכם.

רציתי לשאול דבר אחרון -

לקחת את אחד מהכרטיסים הבאים או לא :

Sapphire ATI Radeon 800GTO 256MB DDR3 256MB Retail

Sapphire ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3 Retail AGP

Sapphire ATI Radeon X1600 Pro 512MB AGP

רשמתי אותם לפי הסדר של הכרטיסים אותם אני רוצה. כל זאת, כמובן, עם אפשרות לתופסת כספית כלשהי. פשוט רציתי לוודא כי הם כדאיים ואין כרטיס מסך אחר, אפילו מנבידיה, אשר עדיף עליהם.

תודה מראש ולילה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים