עבור לתוכן

בגרות - הבעה - עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כפי שידוע לכם (לרובכם..) יש מחר בגרות בהבעה ב2:30~

אז קודם כל בהצלחה לכולם.

שנית כל, בבית הספר שלי התחילו ללמד הבעה באמצע המחצית השנייה של השנה (כלומר מאד מאוחר) ומאחר ולי באופן אישי היה ביולוגיה וכימיה על הראש ניכנסתי לחצי מהשיעורים שהתנהלו.. (כדי שתיהיו בעיניינים היו לנו כ-10 שיעורים~)

בנוסף עוד לא עשו לנו מתכונת בצורה מסודרת.. יש לנו ציון מגן רק משני חיבורים שעשינו.. וכנראה שאנחנו נעשה מחר מתכונת לפני הבגרות או משהו..

בכל מקרה.. הידע שלי בהבעה הוא דל בצורה מיוחדת, לכן רציתי לשאול אתכם אם תוכלו לתת לי כמה מכוונים, "טריקים", ושיטות לכתיבת חיבור טוב.

הבנתי שהנושא לא קשה, אבל אנני רוצה לברר זאת על בשרי מחר.

אם ישנו חומר באיזה אתר או משהו דומה ללימוד הבעה באינטרנט זה יהיה נפלא.

אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי :)

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

לנו היה בוחן, מבחן ומתכונת בהבעה(למדנו במחצית הראשונה).

תחזור על המבנים בעיקר, כל השאר זה לפתר את הרעיונות שיש לך בראש.

יש מכתב תגובה, ולא זוכר מה עוד.

בהצלחה.

פורסם

גם אני עושה את הבגרות מחר. היה לנו 3-4 חיבורים להגיש, מבחן אמצע ומבחן מתכונת. המורה שלנו פשוט מעצבנת ולא אכפתית. כל השנה אני יושב על ציונים של 90-95 ובמתכונת הוצאתי ציון 94. איזה ציון מגן אני מקבל? 96. מה, קשה להעלות כמה נקודות עד ל-100?

בכל אופן, אין ממש מה ללמוד לבגרות הזו. אני חוזר על כל המבנים, כמו שנאמר כאן, ואולי גם אעבור על הטעויות שעשיתי במתכונת (שזה כנראה לא יעזור כי זה תמיד טעויות מפגרות שלא שמים לב אליהן במבחן וגם אם עוברים על המבחן 3 פעמים, אתה עדיין לא שם לב אליהן).

צריך להתפלל שיהיו נושאים טובים למבנה עימות או למבנה תבניתי. כל שאר המבנים קצת יותר קשים.

אה, ומישהו יודע למה תקעו את הבגרות כל כך מאוחר? היא תימשך עד איזה 5 ככה...

פורסם

כן, עד 5 וחצי. זה כזה זמן לא קשור.

מה רע לעשות בגרות ב12 עד 3?

לא! עד 5 וחצי אנחנו צרכים להתקע בביה"ס!

בכל מקרה, בהבעה אין לך מה ללמוד כל כך.

אל תשכח לחלק לפסקאות, לעשות פירוק נושא (לקחת את השאלה שלך ולפרק אותה למטלות לרשום אותם בטיוטה

ואז לוודאות שרשמת על כל המטלות שביקשו ממך), לעשות זיאח (סימון שוליים, צריך להיות כבר מסומן במחברת הבחינה),

פסקת סיום (לסיכום), פסקת פתיחה (יש כל מיני דרכים להתחיל חיבור - בשאלה, בציטוט, בציון עובדה וכדומה)

וכמובן לרשום טיוטה ואז להעתיק את הכל מחדש ולרשום בצורה נקיה ואסטטית (וזה למה מביאים 3 שעות למבחן הזה,

להעתיק 3 עמודים שרשמת כבר זה בלתי נסבל).

וחוץ מהדברים הבסיסים האלה אתה רק צריך ידע אישי, תבחר בנושא שאתה הכי טוב בו.

אני תמיד פותח בעמוד על הנושא הטכנולוגי, אין משהו יותר נורמלי מזה.

פורסם

כשלבוחן יש 1000 מבחנים לבדוק בזמן מוגבל, אני בטוח שאם תכתוב משהו מעניין ולא איזה טקסט יבש, טחון שכולם כבר כתבו מאותה נקודת מבט.

תהיה לזה השפעה על הציון.

תמיד טוב לכתוב את הראשי פרקים (הנושאים שעליהם אתה הולך להרחיב בחיבור) בצד לפני שמתחילים לרשום ולא לזכרו אותם בראש, כי תמיד שוכחים או מערבבים בלי לשים לב.

פורסם

מותר להגיש חיבור עם חמש מחיקות בערך? וכאשר אומרים שני עמודים, הם מתכוונים לעמודים הקטנים האלה של המחברות בגרות?

פורסם

מה מחיקות? :| אסור מחיקות? :silly: חחח אני המאסטר של זה :lol:

אם אסור אני כנראה אכשל בזה חחחח, טוב יש לי מעכשיו שנתיים לתרגל אז אני אנסה להשתפר :)

פורסם

מה מחיקות? :| אסור מחיקות? :silly: חחח אני המאסטר של זה :lol:

אם אסור אני כנראה אכשל בזה חחחח, טוב יש לי מעכשיו שנתיים לתרגל אז אני אנסה להשתפר :)

תמיד יכול להיות שהמבחן שלך יפול לידיו של בוחן מניאק שפשוט יחליט לא לבדוק לך את הבחינה בגלל שאין לו כוח לקרוא את הבולשיט הזה בפעם ה-1000. העילה: היה לך איקס מילימטרי על איזו אות.

אם בכלל לא יהיה לך מזל, הבוחן יעביר לך איקסים על כל החיבור (כאילו לא הגשת כלום) וככה הבוחן השני גם יתן לך 0.

GL&HF

:cool2:

פורסם

אם בכלל לא יהיה לך מזל, הבוחן יעביר לך איקסים על כל החיבור (כאילו לא הגשת כלום) וככה הבוחן השני גם יתן לך 0.

כן, או שהוא ישתין לך על המבחן ישרוף אותו ויצלם את זה בווידאו וישלך לך בדואר את הקלטת...כי אין לו מה לעשות :kopfpatsch:

בהצלחה לכולם עוד שעה המבחן.

פורסם

אנחנו היינו במצב גרוע הרבה יותר....(עשיתי בגרות חורף השנה)

התחלנו ללמוד רק השנה, והיו לנו רק משהו כמו 5 שיעורים: 3 רגילים, אחד מבחן ואחד מתכונת.

אני אישית סיימתי עם 91 סופי.

מה שאתה צריך לעשות זה ככה:

פסקת פתיחה

פסקאות של כל מה שהם מבקשים (נגיד הם אומרים, תאר את הבעיה, הצד את הנימוקים בעד ונגד ותן את דעתך האישית)

פסקת סיכום

אז ככה יראה החיבור:

פסקת פתיחה

פסקה של תיאור הבעיה

פסקה של הנימוקים בעד

פסקה של הנימוקים נגד (את הנימוקים שלך אתה כותב אחרונים. זאת אומרת שאם אתה בעד אז תתחיל קודם עם הנגד)

פסקה של דעתך האישית

פסקת סיכום.

לא קשה. אין ממש מה ללמוד לזה. תדאג שאתה כותב לעניין רק ולא סוטה מהנושא, וכמובן תנסה לרשום ברמה גבוהה...

פורסם

איך היה?

אני כתבתי עמוד שלם על GHOST IN THE SHELL ;D

(נושא 4)

פורסם

בגרות קלה.

בהתחלה לא ידעתי מה לבחור, מוזיקה, זיהום או רובוטים.

בסוף הלכתי על רובוטים, כי סיכום של בעד-נגד הולך לי תמיד הכי טוב.

בכ"א, כתבתי 4 עמודים, וסיימתי את הכל אחרי 40 דקות בערך.

פורסם

ביקשו ממך לכתוב חיבור באורך של 2-3 עמודים.

פורסם

עשיתי על זיהום אקולוגי. סעמק, כל החיבורים האחרים היו "דון" שאני לא טוב בזה. הרובוטים דווקא היה טוב אבל זה היה משולב (חיבור בעד/נגד + חיבור היבטים) שגם בזה אני לא טוב.

והזיהום האקולוגי הזה שיגע לי את השכל 3 שעות שלמות לחשוב מה לכתוב על זה. לפחות בסוף נראה לי יצא טוב. :jump:

יצא לי טיוטה 4 עמודים. נאלצתי לכתוב מחדש בכתב זעיר וזה יצא 2 עמודים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים