עבור לתוכן

גיגהבייט 945PG - הבקר SATA המסריח שלהם והאמולציה שהוא עושה לIDE. בעיה!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בקיצור, הנה ההגדרות שאני יכול לבחור מהן:

ON CHIP SATA MODE:

DISABLED:פונקציית PATA מקבלת שני צ'אנלים. SATA מופיע כDISABLED.

AUTO: ביוס מזהה ומחליט (החלטות גרועות).

COMBINED: אמולציה - CHANNEL 0 בIDE פועל, CHANNEL 1 נמצא באומלציה כאשר 0 ו-2 של SATA מתפקדים כSLAVE וMASTER. עד 4 דיסקים לפי החוברת.

ENHANCED: עד 6 דיסקים (אין לי מושג מה הוא בעצם עושה), זה פשוט מה שכתוב בחוברת.

NON COMBINED: אמולציה מלאה. כל הIDE תפוסים ע"י SATA. <--- כרגע זה מה שפועל, לכן הוא לא מעלה את הCD.

כשAUTO עבד, הוא לעיתים העלה את זה ולעיתים לא.

את ההתקנה אני עשיתי על ENHANCED (אני חושב).

מתחת לכל זה, כשאני בוחר COMBINED, אני יכול לבחור מה אני מגדיר כPATA, מה כSATA0,2 ומה כSATA1,3. כמובן שזה מוגבל, כי אחד הSATA מופיע כDISABLED באופן קבוע, ואני רק יכול להחליט אם SATA0,2 יהיה CHAN 1\0, והPATA מתחלף לערוץ השני בהתאמה.

בלי שום קשר, מתחת לזה מופיעה אופציית GIGARAID שאני יכול להפעיל או לכבות, ואם היא פועלת - לקבוע כRAID או כATA. לפי החוברת של הGIGARAID (חוברת נפרדת מהחוברת של הלוח), אם אני מפעיל אותו על ATA וקובע אותו לא על מצב של RAID אלא על NORMAL, הוא אמור לעבוד עם 4 דיסקים בלי RAID. בפועל - זה סתם לוקח עוד 15 שניות מאוד מעצבנות בבוט סיקוונס לפני שהוא מתחיל להפעיל את WINDOWS, אם הוא בכלל עושה בוט מהדיסק.

והשאלה היא: מה מתוך כל החרא הזה מדליק את האמולציה, מה מכבה, ואיך אני תופס את המהנדס של זה ומפוצץ לו את האמא במכות.

פורסם

באיזה החלטות גרועות הוא משתמש כשאתה בAUTO?

את ה SATA RAID / AHCI Mode שים על AHCI

את הOn-Chip SATA Mode שים על COMBINED

פורסם
  • מחבר

באיזה החלטות גרועות הוא משתמש כשאתה בAUTO? בדרך כלל? IDE1 כצ'אנל 1, SATA0,2 כצ'אנל 2, 1,3 כ-3. ומשום מה - זה לפעמים עולה, ולפעמים לא.

את ה SATA RAID / AHCI Mode שים על AHCI

אין לי בכלל את האופציה הזאת. יכול להיות שזה בא עם ביוס יותר מתקדם, בביוס שמותקן שם (אני בבית שלי והמחשב אצלו) אין את זה. בחוברת זה מופיע כחלק מגרסאת PRO בלבד (זה אומר שאין NCQ ללוח? איזה זין).

את הOn-Chip SATA Mode שים על COMBINED

וזה יעשה... מה? :P

פורסם

הלוח המדובר הוא GA-8I945P-G לא?

פורסם
  • מחבר

כן, PG.

פורסם

טוב, אין ספק שהMANUAL של הלוח הזה לא ברור במיוחד

הכונן האופטי בIDE 1?

הכונן קשיח בSATA 0 ?

את הגדרות הביוס שים על ברירת מחדל

RAID/Auto/Ch.1 Master/Slave

זה אמור לעבוד :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים