עבור לתוכן

מלחמת העצמאות

Featured Replies

פורסם

בוויקפדיה היה הסבר של מהלך המלחמה..ואת הקרבות שניהלנו... אבל הם לא מסבירם כיצד ניצחנו בהם. אני היית מעדיף לשמוע הסבר על מה היו היתרונות של הצבא שלנו ומה היו היתרונות של הצבאות הערביות.

תודה

היתרון שלנו ? צבא מערבי טוב, היתרון שלהם ? שהם מפגרים.

פורסם

צבא מערבי טוב? ב48? הצחקת אותי, וגרמת לסבא שלי לבכות...

פורסם

אם מורכב מלוחמי גורילה שאפשר גם לכנות אותם טרוריסטים יהודיים ולוחמים אחרים ללא שום הכשרה שהגיעו מהמחתרות היהודיות אתה מתכוון מערבי.

ולצבא בלי חייל אוויר, חיל ים וחיל שיריון...ובעצם שום חיל אחר חוץ מרגליים עם נשקים ותחמושות שאפילו את הצבא המצרי יכלו לבייש אתה קורא טוב.

אתה צודק.

גם לי לא ברור העניין, איך הערבים הצליחו להיות כל כך חלשים כשלנו היו 600 אלך איש ולהם בסביות ה1.3 מיליון (אלה רק ערביי ארץ ישראל).

פורסם

התכוונתי לא בנושא החוזק המספרי, פשוט בחוכמה ותחכום מול המפגרים.

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתם להסביר לי שום דבר... ממה שאני יודע.. זה שאחרי שגרמנו להם אבדות קשות (בסביבות ה3000) ובגלל הקרבות העזים,האו"ם החליט להכריח את ישראל ואת מדינות ערב להפסקתת הלחימה, בזמן הפסקת האש רכשנו נשק והכשרנו תושבים לליחמה וכו וכו ואז נצחנו ברוב הקרבות....

מה שאני לא מבין זה איך גרמנו להם לאבדות של 3000 איש בעוד שהם גרמו לאבדות של בערך 1000 ומשהו?

ואיך גם אחרי הפסקת אש של איזה חודשיים היינו עדיפים עליהם?

פורסם

אלוהים גדול

אני לא ממש יודע, גם מי שנלחם לא ממש יודע, אבל עובדה שאנחנו פה.

עד לפני שביתת הנשק הראשונה היינו ממש שבר כלי.

אחרי זה התחלנו להתחזק ולהשתמש בטקטיקה כדי "שיחשבו שאנחנו יותר". ומשם השתשלו האירועים.

גם כמעט כבשנו את סיני באותה מלחמה אבל בן-גוריון קרא לסגת (ובצדק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים