עבור לתוכן

בעיה עם מסכים כחולים שנגרמים בגלל הכרטיס קול.

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי בעיה מעצבנת מאוד! במחשב .... למעשה זה התחיל מאז שקניתי את המחשב.

כל פעם שאני במשחק ... לדוגמא WARCAFT 3 , NEED FOR SPEED וכו

אני מקבל מסך כחול אחרי בערך 10-30 דקות שאני משחק... זה מעצבן נורא וזה תמיד קורה... ניסתי להבין מה הבעיה דרך הדיון הנעוץ שעשיתם... ואני כמעט בטוח שזה בגלל הכרטיס קול שלי ( AC 97) הוא מחובר ללוח אם...

אני לא חושב שזה בעיה בגלל שהדריברים לא טובים כי... ככה קיבלתי אותו שקניתי תמחשב ואני בטוח שהם שמו את הדריברים כמו שצריך...

אפילו פירמטתי תמחשב ולהתקנתי את כל הדריברים החדשים ... והבעיה לא נפטרה...

ניסתי לכבות את הכרטיס קול דרך ה BIOS ואז לא היה לי מסכים כחולים.. שיחקתי בערך שעתיים בלי מסך כחול... אז אני כמעט בטוח שזה הכרטיס קול...

האם יש דרך לתקן את זה? הוספתי קובץ ZIP עם כמה קבצי MINIDUMP...

[attachment deleted by admin]

פורסם

היה לי את אותה בעיה עם המחשב שלי מתי שקניתי אותו.

הבעיה הייתה בכרטיס קול , והייתה נגרמת אחרי כמה דקות של עבודה איתו.

הבעיה בעקרון נגרמת בגלל הדרייבר אבל לא בדיוק (אני אסביר).

מה שאני הולך להסביר היה אצלי , ולא בטוח שזה אותו דבר אצלך אך מכיוון שהכרטיס קול שלך הוא גם של realtek אז אני מניח שהבעיה אמורה להיות זהה.

הבעיה נגרמה בעקבות אי תאימות בין הדרייבר של הכרטיס קול לדרייבר של הצ'יפסט (Chipset).

מה שקרה זה שהדרייבר של הכרטיס קול היה יותר חדש מהדרייבר של הצ'יפסט ולכן לא הצליח לעבוד כמו שצריך והיה עושה בעיות אחרי כמה דקות של עבודה.

הפתרון שהגעתי אליו היה להוריד דרייבר חדש לצ'יפסט (אני הורדתי ישירות מהאתר של אינטל אבל תבדוק קודם כל איזה צ'יפסט יש לך).

אחרי שתתקין אותו ותאתחל את המחשב שלך , אז תתקין מחדש את הדרייבר של הכרטיס קול (תדאג להוריד את הגרסה הכי חדשה מהאתר שלהם).

דרך אגב , במקומך לא הייתי סומך כל כך על הטכנאיים בחנות מחשבים כי כבר קרה שהם עשו דברים לא נכון.

מקווה שזה יפתור לך את הבעיה

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה אני ינסה את זה רק איפה אני יכול למצוא את הדריבר לצ'יפסט באתר של אינטל? ואיך אני יכול לדעת מה השם שלו?

וגם זה הדריבר הכי חדש של AC 97 נכון? http://www.realtek.com.tw/products/products1-2.aspx?modelid=30

0_o

פורסם

בשביל שאני אוכל לומר לך איזה דרייבר לצ'יפסט אתה צריך, אני צריך לדעת איזה לוח אם או צ'יפסט יש לך. בשביל לדעת איזה צ'יפסט יש לך או שפשוט תכנס לאתר של הייצרן לוח אם ואז תכנס למידע על הלוח-אם ושם חייב להיות רשום. או שאתה יכול להשתמש בתוכנה שתזהה אותו למשל כמו everest. אני במקומך הייתי נכנס לאתר של היצרן של הלוח אם ושם צריך להיות רשום השם והדגם של הצ'יפסט שלך. אחרי זה כנס לאתר של אינטל (בהנחה שהצ'יפסט שלך הוא של אינטל אבל אם לא אז כנס לחברה של הצ'יפסט שלך , זה אמור להיות אותו דבר) ושם יש לך בהורדות\תמיכה את כל הדרייברים.

באופן עקרוני יצרני לוחות האם שמים באתר שלהם גם את הדרייבר לצ'יפסט עבור כל לוח , אבל הבעיה עם זה שהם לא תמיד מעדכנים אצלם לגרסה הכי חדשה. (אני בהתחלה הורדתי מהאתר שלהם וכל הזמן היה לי בעיות ורק אחרי זה הבנתי שהגרסה שלהם ישנה מדי ולכן היו לי בעיות שטופלו בגרסאות יותר מתקדמות).

בשביל הכרטיס קול תוריד את הדרייבר שלך מפה -

http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97-2.aspx?lineid=5&famid=12&series=8&Software=True

תוריד את הגרסה של windows xp אני מניח (בהתאם למה שיש לך)

פורסם

אם יש לך windows xp אז אני חושב שזה הדרייבר לצ'יפסט שלך

http://www.viaarena.com/Driver/VIA_4in1_443v.zip

שאותו אני מצאתי באתר של יצרן הצ'יפסט שלך שהוא VIA.

אבל אני מסתכל ורואה שהדרייבר מאוד ישן (ולכן נראה לי מוזר שהוא יפתור לך את הבעיה) אבל כתוב שהוא אמור להתאים לצ'יפסט שלך.

אני חושב שאולי תנסה להתקין אותו ואם זה לא יעזור אז נסה להתקין את הדרייבר היותר חדש שיש להם באתר -

http://www.viaarena.com/Driver/VIA_HyperionPro_V508A.zip

אם אין לך windows xp אז כנס לפה -

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2

ותוריד את מה שמתאים למחשב שלך.

בשביל עדכונים בעתיד אם תרצה אז כנס גם ללינק האחרון שנתתי ושם תבחר - windows xp ואז Chipset or Platform Driver

אני מניח שאתה תצליח להתקין את הקובץ , אני רק רוצה לייעץ לך שוב לוודא שזה באמת הדרייבר שמתאים לך לפני שאתה מתקין.

כלומר אני בוודאות יודע לפי המידע שנתת שהצ'יפסט שלך הוא VIA P4X333 ככה שנראה לי שנתתי לך את הלינק המתאים , אבל בכל מקרה תוודא לפני שאתה מתקין.

אני כמובן מזכיר שקודם תתקין את הדרייבר הזה ואז את הדרייבר של הכרטיס קול.

אשמח לשמוע אם כל הסיפור הזה יעזור לבעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

ניסתי להוריד את הדריבר הראשון שהבאתה לי ה 4 IN 1

הזה... ועדיין יש לי מסכים כחולים...

ובקשר לדריבר השני.. אני לא חושב שזה דריבר מתאים כי זה לא תומך בכרטיס שלי...

אני בכל מקרה ינסה אבל אני לא חושב שזה יעזור...

עוד משהו קטן שרציתי להוסיף ( אם זה בכלל משנה משהו.. )

שאני משחק במשחקים ישנים כמו COUNTER STRIKE 1.6

אין לי מסכים כחולים... אם יש אז זה ממש נדיר אבל כמעט ואין לי.. אולי פעם ב.. כמה ימים

אבל שאני משחק משחקים שדורשים מהמחשב הרבה כמו DOOM 3 , WARCAFT , NEED FOR SPEED או כל משחק אחר שדורש מהמחשב הרבה...

יש לי מסך כחול כל בערך 5-20 דקות

גם קניתי כרטיס קול חדש

CREATIVE SOUND BLASTER 4.1

לא רציתי להשקיע במשהו ממש טוב... כרטיס קול רגיל ...

ושהתקנתי אותו קיבלתי מלא מסכים כחולים אפילו שהפעלתי סתם מוזיקה לשמוע...

כאילו.. אני שומע שיר ואחרי בערך דקה יש לי מסך כחול...

אני כבר לא יודע מה לעשות :(

פורסם

רגע ניסית את הדרייבר היותר חדש עבור הצ'יפסט ?

אל תשכח להתקין גם אחריו את הדרייבר של הכרטיס קול.

פורסם
  • מחבר

התקנתי עכשיו תדריבר השני וכל המחשב שלי השתגע.. הצבעים הפכו להיות כאלה מכוערים לא ראו טוב את כל הדברים.. בקיצור הדריבר לא מתאים...

גם כתוב שזה לא מתאים לי...

יש עוד פתרונות אנשים? :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים