עבור לתוכן

צריך עצה בנוגע לרכישת מכשיר פלאפון חדש

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אהלן שוב אנשים, יש לי עוד שאלה לפני שאני הולך מחר לסלקום.

הבנתי שלא האריקסון, ולא ה-6230i לא נחשבים מכשירים בדור השלישי, האם זה נכון?

האם זה לא חיסרון גדול? האם כדאי בימינו לקנות מכשיר לא מהדור השלישי?

תודה רבה,

Anatoli.

• תגובות 30
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סביר מאד להניח מכיוון שאין לסלקום *עדיין* רשת דור שלישי.

הדור השלישי בסוללר מאד נוח מבחינת גלישה באינטרנט ושיחות ווידיאו זה הדבר הכי מגניב שיש (אני מרגיש מינימום ג'ק באוואר :smile1:)

מה שאני מציעה לך, זה לקנות את הE1000 לא דרך אורנג' ולהכניס לו סים רגיל של סלקום.

תקבל את המסך הכי גדול שיש היום בסלולר (שהוא לא על תקן PDA), המסך גדול יותר מזה של הIPOD VIDEO.

יכולת ניגון סרטים, מוזיקה, מצלמה 1.3MP עוד מצלמה של 0.3MP :smile1:, ומכשיר דור שלישי לכל דבר.

וכמובן AGPS הידוע בכינוי GPS סלולרי.

החיסרון של המכשיר הוא גודלו (כמו כל מכשיר דור שלישי, ובפקטור של מסך/גודל מכשיר הוא זהה לW800)

וזמן סוללה יחסית חלש.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=371358

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי עד עכישו, המוטורולה E1000 הוא מכשיר מאוד רע. יש לחבר טוב מאוד שלי את המכשיר, והוא מפציר בי לא לרכוש אותו, והוא אפילו שוקל להחליף אותו בנוקיה 3100 מרוב שהמכשיר לא טוב בשבילו.

כמו כן, מבחינת גודל ומשקל הוא גדול משמעותית מה-W800 על פי נתוני היצרן. אני ראיתי את ה-E1000 והוא פשוט ענק, זה גדול יותר ממה שאני חושב שנוח להשתמש בו.

ממה שאתה אומר, מדובר במכשיר טוב מאוד. אם כך, במה האריקסון טוב יותר ממנו, ולמה הוא יקר בהרבה מהמוטורולה המדובר?

דבר אחרון, מה הכוונה עדיין אין קשת דור שלישי? ברגע שיהיה, האם ה-W800 והנוקיה 6230i לא יתמכו בזה? מבחינתי שיחות וידאו הן דבר מיותר, אבל כיוון שאני רואה שהדבר נכנס לשוק בקצב יחסית מהיר, אני לא רוצה להיות תקוע בעוד שנה/שנתיים עם מכשיר שלא תומך בזה כאשר לרוב המדינה כבר יש מכשיר שכן תומך באפשרות הזו.

עריכה:

בנוגע ל-GPS. אתה בטוח שה-E1000 תומך בזה? כשהלכתי לסלקום לברר איתם, אמרו לי שרק האריקסון המדובר, ה-6230i וה-6111 תומכים ב-GPS.

Anatoli.

פורסם

אני אישית מאד אוהב את המכשיר. אני יודע שהוא גדול, אבל אף מכשיר אחר לא ייתן לי לנגן סרטים ככה, על מסך גדול, איכותי ושלא רואים בו פיקסל + כרטיס זיכרון של ג'יגה שהוספתי לו.

אני מכיר גם אנשים שלא יאהבו אותו, כי הוא טיפה יותר גדול מהמכשירים של הדור ה2. יחסית למכשיר דור שלישי הגדול שלו לא כזה גדול.

האריקסון טוב ממנו כמצלמה (2MP) ואולי כנגן MP3 לא כפלאפון. המוטרולה הוא בעיקר פלאפון, אבל הוא יודע לעשות את כל השאר באופן די טוב, והגלישה באינטרנט מאד נוחה בו בגלל המסך הגדול הזה.

שני המכשירים שציינת, הם לא מכשירי דור שלישי ולכן לא ייתמכו ברשת הUMTS. סלקום לא תימכור לך מכשיר דור שלישי כי אין לה במלאי. אני מציע לך לקנות מכשיר באופן פרטי ולשים בו סים של סלקום, אח"כ שסלקום תפעיל רשת דור שלישי פשוט להחליף את הסים.

על גב הE1000 רשום AGPS אז אני די בטוח שהוא תומך בו. סלקום אמרו לך את זה כי הם לא מוכרים את המכשיר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי (בערך :)), תודה.

בו נגיד ככה, לדעתי לראות סרטים על מסך של פלאפון (לא משנה איזה) זה לא כיפי בכלל. כשאני רוצה לראות סרט, אני רואה בבית על 32" של מסך רחב בחדר שלי. גם המצלמה לא ממש רלוונטית מבחינתי (למרות שנחמד שיש משהו קטן כל כך אם פתאום צריך לצלם משהו בספונטניות), כי אם אני רוצה לצלם יש לי מצלמה אמיתית בבית. ה- mp3 למרות שלדעתי אני לא אשתמש כמעט הוא דיי נחמד, כי אני לא אוהב להסתובב עם ה-mp3 של אח שלי. מה שחשוב לי בפלאפון זה בעיקר הגודל, העיצוב, והGPS. עכשיו מגיעה השאלה של הדור השלישי. האם קנייה של מכשיר שאינו דור שלישי היא חיסרון? האם אני אתקע עם מכשיר שיפגר מאחור בהשוואה לשאר האנשים בארץ? ממה שאני רואה כרגע ממש לא, אין כמעט אנשים שיש להם את זה, וגם עוד שנתיים לא יהיה את זה גם לחצי מהאנשים, אבל אני לא מבין גדול בשוק הפלאפונים, ולכן פונה אליכם בעצה.

אני עד היום חיי עם נוקיה 6280, ומרוצה. המכשיר קטן, אמין, לא נשבר גם כשזורקים מבניין (לא שניסיתי, פשוט אחרי כל מה שהוא עבר אצלי הוא עובד כמו גדול), ועובד בתור פלאפון כמו שצריך. מבחינתי זה נחשב פלאפון מושלם (במיוחד כשאני כבר לא משלם עליו כלום).

ד"א, ה-E1000 יקר יותר מה-W800i מבחינתי. האריקסון יוצא לי 17 שקלים לחודש במשך 36 חודשים (אני כמעט בטוח שגם הוא, אבל גם אם לא, ה-6230i בטוח עולה לי 17 בחודש - אמרו לי ששניהם עולים אותו הדבר, השאלה היא האם בשניהם יש את המבצע הזה, אז אני צריך לבדוק מחר), מה שאומר 612 שקלים, חצי מה-E1000.

ד"א, מזה AGPS, ומזה GPRS - מה הההבדלים? כמו כן, מזה UMTS?

תודה רבה,

Anatoli.

פורסם

אין פה על מה להתווכח, קח את ה-W800 ללא שום הסתייגות.

התנסיתי בשני המכשירים האלה והאריקסון הרבה יותר טוב!

פורסם

UMTS - רשת דור שלישי (היורש של GSM)

GPRS- אינטרנט במהירות סבירה ברשת דור שני בא נקרא לזה דור 2.9

APGS- GPS שמתמש באנטנות של הרשת במקום בלווינים, להלן GPS סלולרי.

בקשר לסרטים כמובן שמדובר במקום שטלוויזיה גדולה לא זמינה כמו מכון כושר, או בנסיעה.

אם שיחות ווידאו או גלישה מהירה באינטרנט לא חשובה לך אז אין איזשהו יתרון מיוחד לE1000 .

RNGKAY - ניסית את שניהם לא מעט זמן. האינטרנט המהיר ממש ממש נוח (אני בודק מניות בו וכאלה), וגם שיחות ווידיאו זה אחד מהדברים הכי מגניבים שיש. חוצמזה שהE1000 משמעותית היה יותר זול מהW800 (יצא לי לשלם עליו משהו כמו 700 שקל במבצע חיילים), ויש לו מסך יותר גדול, ופוטנציאל (שאצלי מומש) ליותר זיכרון.

פורסם

אצטרף להמלצה של ה W800.

אבל ממה שקראתי אתה לא רוצה את אפשריות הMP3 ולא מצלמה. וזה בערך מה שעושה את המכשיר הזה מנצח. הוא פשוט עושה את שתי הדברים האלה מעולה. (כולל תפריטים וכל מה שמסביב).

אני אישית לא הייתי קונה E1000. הוא שמן אף פעם לא הבנתי את הממשקים של MOTO והוא פשוט.... שמן! ממש לא מושך.

מצד שני יש את ה E1 שמאוד היתרשמתי לגביו אבל חיסרון אחד ענקי. האיטיות! חבר שלי מנגן סירטון ואני רוצה לעצור באמצע... עד שהוא עוצר ניגמר הסירטון.

ולגבי דור 3. זה לא יותר משטות מוחלטת. רוצה ליראות מישהו... שלח לו MMS. רוצה לדבר איתו? תקשר אליו.

אני מחשיב את זה כמשהו לילדים מיתלהבים, ומשהו כמו מזכירה... בתכלס... כמה כבר את מישתמש בה? לי פשוט מספיק להשאיר הודעה של שיחה שלא נענתה.

ותיקון לגבי ה W600 הוא לא סליידר אלה ספינר (יחי ההבדל "הקטן") לי יש אותו. הוא פלאפון מעולה... בשבילי.

אין לי הרבה מוזיקה אז 256 זה מעולה. הקטע עם הפתיחה דיי מיוחד וזה מה שעושה לי את זה. העיצוב מאוד מושך. אבל... המצלמה על הפנים בתנאי אור בינוניים. אם אין לך פרוג'קטורים לכל מקום שאתה הולך... אין הרבה טעם לצלם. אם תירצה אשלח לך כמה תמונות.

אה ובקשר לסירטונים... בדרך לאילת אין הרבה ברירות. ואת האמת דיי נהנתי למרות המסך שייחסית קטן. ואפילו הספקי לשני אנשים.

וגם ביחס לפלאפונים אחרים אתה מקבל אוזניות שעולות עליהם פי כמה.

פורסם
  • מחבר

ה-W800i תומך ב-AGPS? ממה שהבנתי הוא תומך רק ב-GPRS, לא? זה אומר שה-GPS לא יעבוד טוב או משהו כזה?

מבחינת סרטים, אני ממש לא מתכוון להשתמש במכשיר לראות סרטים. במקרה הכי קרוע, לראות איזה משהו של 10-15 שניות שצילמתי שבו חברים שלי שיכורים או סתם עושים משהו מצחיק. אני לא רואה סיבה מבחינתי לרכוש מכשיר יורת גדול משמעותית (והגודל מפריע לי מאוד ברמות האלה) בשביל לראות סרטון פעם בכמה שבועות.

במידה והייתרון היחיד של ה-E1000 הוא המסך הגדול יותר ושיחות וידאו בהחלט אין לי סיבה לרכוש אותו, אלא אם כן מישהו יגיד לי ששיחות וידאו הולך להיות משהו שהוא בגדר חובה בשנתיים הקרובות.

ד"א, כפי שציינתי, מבחינתי ה-E1000 לא זול יותר, אלא ההיפך.

ד"א 2, למישהו יש מושג האם אני אוכל להשתמש באריקסון (ולצורך העניין נגיד שזה יהיה אולי ה-6230i) כשאני נמצא בחו"ל?

תודה,

Anatoli.

פורסם

אריקסון -W800

נוקיה 6230I

בשניהם תוכל להשתמש בחו"ל במדינות בהם יש מפעיל GSM פרקטית זה יותר מ90% מהעולם.

פורסם
  • מחבר

אחלה, ומה בנוגע ל-GPS? ממה שהבנתי ה-W800 לא תומך ב-AGPS, זה אומר שה-GPS שלו לא איכותי מספיק?

Anatoli.

פורסם

חצי אמת לגבי הקליטה בחו"ל

באירופה רוב הסיכויים שלא יהיו בעיות... לעומת זאת בארה"ב הם משתמשים ב 4 תדרים שונים. והW800 תומך רק בשלוש מהם. זה אומר שהוא יעבוד... אבל לא יהיה קליטה בכל מקום. לעומת זאת אם אתה חייב קליטה בארה"ב יש את הW600 שתומך בכל הארבע. וכבר ציינתי את יתרונותיו וחסרונותיו.

פורסם
  • מחבר

סביר להניח שכל שאני אצטרך יהיה קליטה באירופה (מזרח אירופה בעיקר) ולא בארה"ב.

בנוגע ל-GPS, למישהו יש תשובה אולי?

Anatoli.

פורסם

איזה סוג GPS אז יש לW800?

פורסם
  • מחבר

לא יודע, זה בדיוק מה שאני שואל. לא רשום שהוא תומך ב-AGPS, אלא רק בדברים הבאים:

emsו, GPRSו, JAVAו, MMSו, SMSו, wapו

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים