עבור לתוכן

מה הבדל בין מהנדס תוכנה לבין תואר ראשון במדעי המחשב?

Featured Replies

פורסם

במדעי המחשב לא לומדים על רכיבי המחשב חוץ מסקירה בסיסית. אתה בעצם לומד מתמטיקה בהקשר של מחשבים, שעליה מבוססים כל התהליכים וכל החישובים שהמחשב מבצע. הנדסת חומרה/אלקט' זה בקשר לחומרה. הנדסת תוכנה מלמדת אותך בעקר איך לתכנת כמו רובוט, הנדסת תוכנה פשוט לא שווה כלום בימינו מה שתלמד שמה אתה יכול להשלים בקורסים נפרדים תוך זמן קצר. מדעי המחשב מלמדים אותך את הבסיס של הבסיס, יותר חשוב מללמד אותך לתכנת הם מלמדים אותך לחשוב, ללמוד שפה זה משהו שאפשר לעשות בשבוע אחד, הכל אותו חרטא עם phraser וקונטקסט שונה. ללמוד לחשוב כמו שצריך זה משהו שלוקח הרבה מאוד זמן.

אם אתה רוצה לעבוד "בתחום", הנדסת אלקטרוניקה/חומרה/מדעי המחשב יפתחו לך הרבה יותר דלות מאשר הנדסת תוכנה(ללמד עובד שפת תכנות לוקח חודש ללמד עובד הנסדת תוכנה יקח 4 שנים...), ללמד עובד לתכנת זה לא בעיה, רוב המתכנתים עובדים עם שפות שהם בכלל לא למדו באונ' אלא על חשבון המעסיק בקורס מזורז. אתה לא רוצה תואר שנותן ידע יבש, אתה רוצה אחד שנותן לך הבנה(ingsight), כיוון שרוב המידע שתלמד בזמן התואר לא יהיה רלוונטי תוך זמן קצר, אבל ההבנה וצורת החשיבה שתרכוש בזמן הלימודים ישארו איתך לכל אורך החיים.

אם אתה בוחר ללמוד תואר הנדסאי(BE לא BSC/BA) אז תלמד כבר הנדסת אלקט' זה ה-מקצוע ללמוד עכשיו.

פורסם

בסולם 1-10 כמה קשה ללמוד הנדסת אלק?

כי אני מבין שזה מה שאתה לומד עכשיו...

פורסם

דוגמא, הנדסאי זה PE - PRACTICAL ENGINEER, ולא BE :)

פורסם

ואני חשבתי שזה practical engineering

פורסם

מדעי המחשב זה דרעק

פורסם

במדעי המחשב, חצי מהתואר זה מתמטיקה(ייתכן שאף יותר, תלוי אילו קורסים לקחת).

פורסם

ממה שאני יודע ההבדל בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב זה האינטגרציה בחומרה. הנדסת מחשבים נכנסת יותר לכיוון של דרייברים ותכנות של רכיבים. מדעי המחשב זה יותר תכנות קוד נטו. הנדסה גם נחשב יותר. אתה מהנדס ולא סתם עם תואר ראשון

עוד הבדל שיש זה לימודי פיזיקה. בהנדסה תצטרך לעשות את פיזיקה 1 ו-2 שאני חושב שהם הדברים הנוראיים ביותר שקיימים עלי אדמות

אני למדתי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ושנאתי כל רגע. עכשיו אני לומד משפטים וניהול וממש כיף לי

פורסם

במדעי המחשב לא לומדים על רכיבי המחשב חוץ מסקירה בסיסית. אתה בעצם לומד מתמטיקה בהקשר של מחשבים, שעליה מבוססים כל התהליכים וכל החישובים שהמחשב מבצע. הנדסת חומרה/אלקט' זה בקשר לחומרה. הנדסת תוכנה מלמדת אותך בעקר איך לתכנת כמו רובוט, הנדסת תוכנה פשוט לא שווה כלום בימינו מה שתלמד שמה אתה יכול להשלים בקורסים נפרדים תוך זמן קצר. מדעי המחשב מלמדים אותך את הבסיס של הבסיס, יותר חשוב מללמד אותך לתכנת הם מלמדים אותך לחשוב, ללמוד שפה זה משהו שאפשר לעשות בשבוע אחד, הכל אותו חרטא עם phraser וקונטקסט שונה. ללמוד לחשוב כמו שצריך זה משהו שלוקח הרבה מאוד זמן.

אם אתה רוצה לעבוד "בתחום", הנדסת אלקטרוניקה/חומרה/מדעי המחשב יפתחו לך הרבה יותר דלות מאשר הנדסת תוכנה(ללמד עובד שפת תכנות לוקח חודש ללמד עובד הנסדת תוכנה יקח 4 שנים...), ללמד עובד לתכנת זה לא בעיה, רוב המתכנתים עובדים עם שפות שהם בכלל לא למדו באונ' אלא על חשבון המעסיק בקורס מזורז. אתה לא רוצה תואר שנותן ידע יבש, אתה רוצה אחד שנותן לך הבנה(ingsight), כיוון שרוב המידע שתלמד בזמן התואר לא יהיה רלוונטי תוך זמן קצר, אבל ההבנה וצורת החשיבה שתרכוש בזמן הלימודים ישארו איתך לכל אורך החיים.

אם אתה בוחר ללמוד תואר הנדסאי(BE לא BSC/BA) אז תלמד כבר הנדסת אלקט' זה ה-מקצוע ללמוד עכשיו.

בלי להעליב,ומהידע המצומם שלי מה שאתה אומר זה בדיוק הפוך כל הקטע בהנדסת תוכנה זה שאתה לומד איך להנדס את התוכנה יש הבדל בין אחד שלמד לתכנת לבין אחד שלמד להנדס,מהנדס התוכנה ידע לעשות תוכנה יעילה יותר,מהירה יותר,עם פחות שגיאות וכו'

בהנדסת מחשבים כמו שאמרו פה זה יותר מתנגש בחומרה.

לגבי מי שסידר אותי עם הת' -צודק

פורסם

אין לי מושג מזה הנדסת תוכנה אבל מדעי המחשב הולך בערך ככה:

שנה ראשונה - 90% מתמטיקה+ 3 קורסים בתיכנות/מבני נתונים

שנה שניה - 20 % מתמטיקה + קורסים מאד מעניינים בקשר לתכנות כמו אלגוריתמים, מבנה מחשב, תכנות אלגוריתמי (מסביר איך לתכנת נכון) וכו'

שנה שלישית - השנה הכי מעניינת, זונחים סופית את המתמטיקה (אלא אם אתה רוצה להמשיך) רוב השנה היא קורסי בחירה בדברים כמו רובוטיקה, בינה מלאכותית, רשתות תקשורת, עוד אלגוריתמים, סיבוכיות , הצפנה, וכו'

בסוף משיגים משרה עם שכר יפה מאד.

פורסם

אין לי מושג מזה הנדסת תוכנה אבל מדעי המחשב הולך בערך ככה:

שנה ראשונה - 90% מתמטיקה+ 3 קורסים בתיכנות/מבני נתונים

שנה שניה - 20 % מתמטיקה + קורסים מאד מעניינים בקשר לתכנות כמו אלגוריתמים, מבנה מחשב, תכנות אלגוריתמי (מסביר איך לתכנת נכון) וכו'

שנה שלישית - השנה הכי מעניינת, זונחים סופית את המתמטיקה (אלא אם אתה רוצה להמשיך) רוב השנה היא קורסי בחירה בדברים כמו רובוטיקה, בינה מלאכותית, רשתות תקשורת, עוד אלגוריתמים, סיבוכיות , הצפנה, וכו'

בסוף משיגים משרה עם שכר יפה מאד.

כן, אחרי שעוברים את המבחן בסיבוכיות :)

פורסם

:lol: :lol: :lol:

כל כך נכון, יש כאלה נתקעים על הקורס המעפן הזה

פורסם

במיוחד אצלנו - 70 אחוז נכשלים במועד א' אחרי שהוכרז שציון עובר הוא 40...

אין לי מושג איך עברתי - אבל אין תלונות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים