עבור לתוכן

בעיית זיהוי הארד דיסק בביוס

Featured Replies

פורסם

היו לי כמה בעיות עם הכרטיס קול. ניסיתי לעדכן את הכרטיס קול ואת הביוס. תהליך העדכון עשה לי FLASH לביוס ואחר כך, כשאתחלתי את המחשב היה רשום שיש בעיה בCMOS. השתמשתי בדיסקט הצלה של הביוס שהכנתי מראש וזה כאילו נפתר, רק שלא ממש. הדיסק הקשיח לא מזוהה בביוס!!! עשיתי איפוס לביוס לפי כל ההוראות (ניתקתי מהחשמל ושיניתי את הג'מפר ושיניתי חזרה) אבל ההארד דיסק שלי עדיין לא מזוהה בביוס!!!

תעזרו לי בבקשה!!! מה עושים???

תודה, מיכל. :bash:

פורסם

1. שייך לתמיכה טכנית.

2. למה הכוונה ב"לא מזוהה"? ניסית זיהוי אוטומטי? הוא מזהה בכלל שיש דיסק קשיח? האם הוא מזהה פרמטרים שגויים?

3. האם התקן ה IDE/SATA שאליו מחובר הדיסק הקשיח מופעל (Enabled)? אם לא - זה יכול להיות מקור הבעיה.

בכל מקרה - כנס ל BIOS, טען את הגדרות ברירת המחדל, ואז קבע את זיהוי הדיסקים הקשיחים לאוטומטי.

אם זה לא עוזר - פתח את המחשב ובדוק את החיבורים של הדיסק הקשיח - אולי פשוט אחד הכבלים יצא מהמקום.

לא עוזר - נסה את הדיסק במחשב אחר. אם הוא לא עובד גם שם, סימן שהדיסק הקשיח לא תקין (ואם יש אחריות עליו - תממש אותה). אם כן עובד - הבעיה היא אצלך - בלוח (בעיקר הבקר) או הכבל. יכול להיות גם שגירסת ה BIOS שאליה עידכנת לא תקינה/עושה בעיות, ובמקרה כזה - נסה לחזור לגירסה הקודמת (אני מקווה ששמרת אותה) ותראה אם הבעיה נפתרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים