עבור לתוכן

בעיה קצת מצחיקה עם הכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון שלום לכולם.

להלן קצת רקע - לפני כשנה קניתי כרטיס מסוג Leadtek 6600GT AGP 128mb, ואני מרוצה ממנו עד אין קץ. כרטיס מצויין פשוט.

לפני כ3 חודשים שמתי לב שהמאוורר שלו מרעיש כל הזמן, שלחתי אותו לבדיקה במעבדת החנות שבה רכשתי את הכרטיס והם אמרו שאין שום דבר פגום בכרטיס או במאוורר ... מאז, כל פעם שהייתי מדליק את המחשב, בפרק הזמן שבין ההדלקה עצמה עד שהווינדוס עלה הכרטיס עשה רעשים, ברגע שהווינדוס עלה הכרטיס הפסיק.

לפני כמה ימים שמתי לב להתחממות ניכרת של הכרטיס, 80 מעלות בidle וכל מני artifacts במאמץ, הספיקו לי 10 שניות להבין שמשהו פגום עם המאוורר.

הלכתי ורכשתי מאוורר של PrimeCooler וחיברתי לכרטיס, הטמפרטורות ירדו בצורה ניכרת ל30 בidle ולא עובר את ה60 במאמץ ... אבל יש בעיה.

המאוורר שבא עם הכרטיס היה מחובר ישירות לכרטיס ע"י קונקטור של 2 פינים, והמאוורר החדש בעל קונקטור של 3 פינים אז אני מחבר אותו בעזרת מתאם ישירות לספק.

כל פעם שהווינדוס עולה אני מקבל את ההודעה הבאה:

1.jpg

מן הסתם שאני מקבל את זה בגלל שהמאוורר לא מחובר לכרטיס אלא ישירות לספק (ואי אפשר לחבר אותו לספק דרך הכרטיס כי הקונקטור לא זהה).

הבעיה שנוצרת כאן היא שאני לא יכול לעשות אוברקלוק לכרטיס, אני רגיל לעבוד איתו על מהירות של 550 ליבה ו1100 זיכרון, ועכשיו אי אפשר להעלות אותו מ500 ליבה ו900 זיכרון בגלל הדרייבר.

יש איזושהי דרך לפתור את הסיטואציה ע"י מעקף של הדרייבר ? אני לא רוצה להתחיל להתעסק בהצלבות חוטים כי זה יפקע לי את האחריות, ועדיף להישאר איתה בינתיים.

פורסם

אם אתה לא רוצה להתחיל בל"שחק" עם החוטים אז אין לך ממש מה לעשות..

ואתה יכול לנסות לחבר "רק" שתי יציאות של החיברו 3 פינים שבמאוורר לחיבור 2 פינים בכרטיס...(תבדוק לפני מה האדמה/+ וRPM)..

פורסם

לאחר שעכשיו ברור שהמאוורר של הכרטיס לא עובד בכלל, למה לא תקח אותו אחר כבוד לחנות ותבקש שיחליפו אותו?

פורסם
  • מחבר

כי זה מאוורר דרעק, והנוכחי בהרבה יותר עדיף מזה שבא עם הכרטיס.

אבל בכל מקרה, אם אין אפשרות לבטל את זה דרך הדרייבר, אז בשמחה אני אקח כל מדריך שמסביר איך אפשר לשחק עם החוטים או איך מבררים מה זה אדמה ומה זה RPM

פורסם

האם אתה יכול לראות אם רשום על המאוורר המקורי מה המתח והזרם שמשמש אותו?

אותו דבר עם ה Prime Cooler.

פורסם
  • מחבר

המקורי דיי מצ'וקמק כרגע, אבל אני מנחש שהוא עובד על 12 וולט, הPrimeCooler עובד ב5 עד 12, יש לו פוטנציומטר שמתחבר ישירות לכרטיס ואפשר לשלוט על הRPM דרכו

פורסם

אחי אתה יכול להביא פרטים על הקרור שקנית?מחיר וכו'

פורסם

מניח לא מספיק טוב.

הנחה שגוייה עלולה להעלות את הכרטיס באש.

חייב לדעת שהמאוורר המקורי של הכרטיס אכן עבד ב 12 וולט, וחייב לדעת את הזרם שהמאוורר צרך מהכרטיס על מנת לוודא שהחדש לא צורך יותר.

אם החדש צורך יותר לא הייתי ממליץ לחבר מחשש לשריפת הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

אין מצב שזה ישרוף את הכרטיס מכיוון שאם הכרטיס יקבל פחות זרם\מתח אז הוא יעבוד חלש\לאט יותר ויתחמם פחות וכו' וכו' וכו'.

עכשיו תסתכל על זה ככה, הקירור החדש עובד בין 5 ל12 וולט, ויש לו אופציה להתחבר לספק דרך הכרטיס ... אני דיי בטוח שמי שייצר את הכרטיס ווידא את זה מול יצרניות הכרטיסים לפני שהם פרסמו תאימויות עם דגמים כאלה ואחרים של הכרטיס.

לבחור ששאל -

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=3420

פורסם

תשמע,

אם המוליכים שמוליכים לקונקטור לא מסוגלים לעמוד בזרם שימשך הם יותכו.

מעבר לכך אם המייצב עמוס מדי הוא עלול אפילו לעלות באש.

אבל אמרת שאין אופצייה לחבר את הקירור לכרטיס, עכשיו יש?

לא הבנתי.

פורסם
  • מחבר

דברים שנמסים הם בדר"כ הלחמות שמבוצעות בשביל העברת זרם, חוטי חשמל או פינים שמחוברים לקונקטור לא ימסו כ"כ מהר כי זה לא מגיע לטמפרטורה של 200 (שזו הטמפ' הממוצעת שבה חוטי חשמל ושאר דברים נמסים). כן, זה יכול לשרוף את הכרטיס במקרה שההלחמה לא מבוצעת היטב שכן, ברגע שהיא נמסה היא מעבירה את "כל" הזרם ללא התנגדות וזה יכול להיות לא נעים, במיוחד במצבים שבהם אתה בונה לך רסיבר תוצרת בית ואחרי 5 דקות אתה לא מבין למה זה נשרף ... אבל לא בזה מדובר שכן זה כרטיס תוצרת מקצועית עם רכיבים שעמידים לחום, ובטח שלא ישרפו אם 12 וולט או כמה אמפרים בודדים יעברו בהם.

הבעיה אגב נפתרה, קראתי קצת על הכרטיס ומסתבר שיש לו חיישן מתח שבודק האם יש חיבור בין לכרטיס, ללא קשר למאוורר ... מה שעשיתי זה לחבר את הספק לכרטיס, ואת הספק למאוורר ועכשיו הכל עובד פיקס, הייתי צריך לוותר על כונן הדיסקים בדרך, אבל זאת הקרבה שמקדשת את האמצעים. (בדיעבד אני מנחש שזאת הייתה טעות שלי להניח שהספק נועד בשביל המאוורר ולא בשביל הכרטיס עצמו)

תודה לכולם על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים