עבור לתוכן

AMD תוכל להתחיל בבניה של FAB39/40 כבר בשנת 2007.

Featured Replies

פורסם

רק ב2010 היא תתחיל לייצר ב45 נ"מ?!?

מזה הרעש??

אינטל תתחיל ליצר ב45 נ"מ ב2008 לכל היותר, אז AMD במצב גרוע מאוד.

ומה רע בארכיטקוטרת הקונרו??

עוד לא ראיתם את הדור הראשון שלה בפעולה אמיתית וכבר פסלתם אותו??

אם הארכיטקוטרה תישאר עד 2009 אז יש מצב שיהיו 8 ליבות ב45 נ"מ, אז מה רע בזה בדיוק? :screwy:

ועוד יכנסו לו שיפורים.... קחו לדוגמה את ה-NB, היא עברה 3 תושבות שונות, 4 תהלכי כווץ תהלכי ייצור, הוסיפו לה כל מיני טכנולוגיות כמו HT ולהמרות כל הביצועי המחורטטים שהיו לה היא השתפרה ונלחמה יפה מאוד ב-AMD.

ואתם יכולים להשוות ביצועים של ווילמט עלוב לסיידר מילים של היום?

הרי זה אותה אותה ארכיטקטורה!!

וביצועים יותר מכפולים!

אני מקווה שהבנתם למה זה לא רע.

• תגובות 126
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בסדר, אבל למה שהמדינה תתן כל כך הרבה כסף? מה, אם לא היה את המפעל פה-לא היו המעבדים האלה בכלל החנויות?

אני לא בטוח שהמדינה נותנת כסף (מזומן ביד), אלא יותר לא לוקחת מהם כסף (לא לוקחת מהם מיסים שונים, הקלות בכל מה שקשור לאישורים שונים וכד').

אם המפעל/מתקן המחקר ופיתוח הזה לא היו בארץ, כנראה שהיו מפתחים את הארכיטקטורה הזו במקום אחר בעולם (אבל בגלל שאנחנו ישראלים, אנחנו מעדיפים לחשוב שרק אנחנו יכולים לפתח ארכיטקטורה כזו טובה).

בקשר לנושא עצמו - מכיוון שכושר הייצור של מעבדים מוגבל עד גודל מסויים (אולי אחרי 45nm תהיה עוד רמה אחת - 32nm אם אני לא טועה, שפותט ע"י IBM), אני לא יודע עד כמה זה יהיה חכם לתכנן מפעל שייצר מעבדים ב 45mn רק בעוד 4 שנים. אני מניח שעד אז יתחילו לפתח מעבדים מסוג אחר (אופטיים, ביולוגיים או מה שלא יהיה), ואז AMD תצטרך להשקיע עוד כמה מליונים בשידרוג המפעל כדי לעמוד בתחרות עם חברות אחרות (כנראה בעיקר אינטל).

חוץ מזה, למה באמת שלא יפתחו מפעל בארץ? קשה לי להאמין שמהנדסים גרמנים יידרשו פחות כסף ממהנדסים ישראלים, ככה שזה לא עניין של תשלום משכורות, וגם לא סביר שזו בעיה של יכולת. אולי השיקולים של AMD קשורים יותר למצב הפוליטי, ואולי לעובדה שלאינטל יש קשרים טובים מאד עם הממשלה כאן...

פורסם

אני לא בטוח שהמדינה נותנת כסף (מזומן ביד), אלא יותר לא לוקחת מהם כסף (לא לוקחת מהם מיסים שונים, הקלות בכל מה שקשור לאישורים שונים וכד').

אם המפעל/מתקן המחקר ופיתוח הזה לא היו בארץ, כנראה שהיו מפתחים את הארכיטקטורה הזו במקום אחר בעולם (אבל בגלל שאנחנו ישראלים, אנחנו מעדיפים לחשוב שרק אנחנו יכולים לפתח ארכיטקטורה כזו טובה).

בקשר לנושא עצמו - מכיוון שכושר הייצור של מעבדים מוגבל עד גודל מסויים (אולי אחרי 45nm תהיה עוד רמה אחת - 32nm אם אני לא טועה, שפותט ע"י IBM), אני לא יודע עד כמה זה יהיה חכם לתכנן מפעל שייצר מעבדים ב 45mn רק בעוד 4 שנים. אני מניח שעד אז יתחילו לפתח מעבדים מסוג אחר (אופטיים, ביולוגיים או מה שלא יהיה), ואז AMD תצטרך להשקיע עוד כמה מליונים בשידרוג המפעל כדי לעמוד בתחרות עם חברות אחרות (כנראה בעיקר אינטל).

חוץ מזה, למה באמת שלא יפתחו מפעל בארץ? קשה לי להאמין שמהנדסים גרמנים יידרשו פחות כסף ממהנדסים ישראלים, ככה שזה לא עניין של תשלום משכורות, וגם לא סביר שזו בעיה של יכולת. אולי השיקולים של AMD קשורים יותר למצב הפוליטי, ואולי לעובדה שלאינטל יש קשרים טובים מאד עם הממשלה כאן...

אינטל גם כן קיבלה המון מיליונים כעזרה להקמת המפעל בקרית גת. (וכן זה היה מזומן ביד, או יותר נכון שיק ביד)

פורסם

כל מפעל ומרכז מו"פ שאינטל פותחת בארץ זה 2000-5000 פחות מובטלים (לא כולם כמובן מהנדסים וכו').

וכמובן שזה מחזק את התפיסה של ישראל בתור מעצמה טכנולוגית מה שימשוך עוד ועוד חברות הייטק לפתוח Braches או מו"פים או מפעלים בארץ

למה AMD לא פותחת את המפעל בארץ? סביר להניח שיותר נוח מבחינתה שהמפעלים יהיו קרובים (מבחינת עלויות שינוע), מה גם שיש לה יותר השפעה במקום שהיא נמצאת ולא אינטל שולטת

פורסם
  • מחבר

מה? כל הליבות שצויינו הם פותחו בישראל? (כלומר מהנדסים ישראליים?) מגניבבב :smile1: :smile1:

ואם המגבלה היא 32NM (אגב, מה מגביל בדיוק?) אז מה יקרה לנו? יש משהו חדש באופק שיחליף את הטרנזיסטור?

אהה, ועוד שאלה... מה זה משנה בדיוק מאיזה גודל של פרוסת סיליקון ייוצרו המעבדים?

בקשר ל AMD, לדעתי יש לה את כל הסיכויים להכנס ב INTEL עם ה 45NM וה 32NM שלה... בנתיים, INTEL תוביל בשוק כנראה :screwy:

פורסם

כל הארכיטקטורה של Core פותחה בישראל

וההגבלה היא כרגע 32 ננו (היה עד לא מזמן 45 ננו, IBM הצליחה להקטין עוד יותר), ההגבלה היא פיזית למיטב ידיעתי

מה יקרה? מפתחים כמה רעיונות, מעבדי Cell, מעבדים מבוססי טכנולוגיה אופטית (לעבודה ולא לייצור), מעבדים ביולוגים וכו'.

מה משנה מאיזה גודל ייצרו את הפרוסה? אפשר להוציא יותר ליבות מפרוסה יותר גדולה, ככה שאתה מוזיל עלויות ייצור

הפרוסה עצמה היא עגולה ולכן אם אתה מגדיל את הפרוסה ומקטין את הליבה אתה משאיר פחות שאריות (אזורים שאין עליהם טרנזיסטורים)

פורסם

מה? כל הליבות שצויינו הם פותחו בישראל? (כלומר מהנדסים ישראליים?) מגניבבב :smile1: :smile1:

ואם המגבלה היא 32NM (אגב, מה מגביל בדיוק?) אז מה יקרה לנו? יש משהו חדש באופק שיחליף את הטרנזיסטור?

אהה, ועוד שאלה... מה זה משנה בדיוק מאיזה גודל של פרוסת סיליקון ייוצרו המעבדים?

בקשר ל AMD, לדעתי יש לה את כל הסיכויים להכנס ב INTEL עם ה 45NM וה 32NM שלה... בנתיים, INTEL תוביל בשוק כנראה :screwy:

כל הליבות שציינתי הן פרי פיתוח ישראלי! וזה בהחלט מגניב.

אני לא יודע מה מגגביל בדיוק(כנראה גודל הלייזר) מה שיקרה לנו זה שנעבור לשיטה אחרת, אולי מעבדים אופטיים אולי ביולוגיים.

וזה מאוד משנה, גודל פרוסת הסיליקון קובע כמה טרנזיסטורים יהיו עליה. וזה כמובן קובע דברים כמו פליטת חום וצריכת חשמל.

ואינטל יכולה להוביל כמה שבא לה, כל אנחנו מרוויחים מזה.

פורסם

גודל הפרוסה לא משפיע על צריכת החשמל או על פליטת החום

פורסם

גודל הפרוסה לא משפיע על צריכת החשמל או על פליטת החום

לא התכוונתי לגודל הפרובה, התכוונתי לגודל הטרנזיסטורים שיש על הפרוסה...

פורסם
  • מחבר

בנג, לא הבנת... אני מדבר על גודל הפרוסה שממנה מייצרים את המעבד עצמו...

מה משנה מאיזה גודל ייצרו את הפרוסה? אפשר להוציא יותר ליבות מפרוסה יותר גדולה, ככה שאתה מוזיל עלויות ייצור

הפרוסה עצמה היא עגולה ולכן אם אתה מגדיל את הפרוסה ומקטין את הליבה אתה משאיר פחות שאריות (אזורים שאין עליהם טרנזיסטורים)

אז מה בעצם מגביל את הייצרנים להגדיל את הפרוסה במידה משמעותית?

מה זה בדיוק מעבדים אופטיים וביולוגיים? איך הם עובדים? אם אפשר ב-2 מילים...

פורסם

מה מגביל אותם? כנראה ידע ומיכון (מכונות)

מעבדים אופטיים הם מעבדים שבמקום להעביר מידע בדרך חשמלית (יש מתח - 1 לוגי, אין מתח - 0 לוגי) מעבירים מידע בדרך אופטית (יש אור - 1 לוגי, אין אור - 0 לוגי).

היתרון הוא שמהירות האור היא הרבה יותר גבוהה מהמהירות שבה חשמל עובר במוליך למחצה (טרנזיסטור)

מעבדים ביולוגים זה כבר משהו אחר, ועדיין אין למיטב ידיעתי בסיס חזק כלשהו למעבד מסחרי כזה

פורסם

מה מגביל אותם? כנראה ידע ומיכון (מכונות)

מעבדים אופטיים הם מעבדים שבמקום להעביר מידע בדרך חשמלית (יש מתח - 1 לוגי, אין מתח - 0 לוגי) מעבירים מידע בדרך אופטית (יש אור - 1 לוגי, אין אור - 0 לוגי).

היתרון הוא שמהירות האור היא הרבה יותר גבוהה מהמהירות שבה חשמל עובר במוליך למחצה (טרנזיסטור)

מעבדים ביולוגים זה כבר משהו אחר, ועדיין אין למיטב ידיעתי בסיס חזק כלשהו למעבד מסחרי כזה

מעבדי QUANTUM הם אופטיים, לא?

פורסם

מה עושה פרוסת סיליקון?

ולמה היא עגולה?

הרי ליבה היא מרובעת זאת אומרת שהם מפסידים סיליקון

פורסם

מעבדי QUANTUM הם אופטיים, לא?

אין לי מושג. מעבר לידיעותיי.

מה עושה פרוסת סיליקון?

ולמה היא עגולה?

הרי ליבה היא מרובעת זאת אומרת שהם מפסידים סיליקון

פרוסת הסיליקון היא הדבר הנחמד הזה שהוא הבסיס של הליבה.

כמו שאתה יכול לראות כאן

פורסם
  • מחבר

פרוסת הסיליקון היא הדבר הנחמד הזה שהוא הבסיס של הליבה.

כמו שאתה יכול לראות כאן

הוא שאל למה הפרוסה היא עגולה, אם הליבות הן מרובעות ומלבנות... באמת מעניין...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים