עבור לתוכן

צריך עזרה בקשר לשפות תכנות

Featured Replies

פורסם

לא גיבשתי לחלוטין דעה בעניין, אבל הנה דעה אחת: http://www.joelonsoftware.com/articles/ThePerilsofJavaSchools.html

נכון להיום אני חושב שהדבר הנכון לעשות הוא ללמוד בשני נתיבים מקבילים, תכנות ועיצוב תוכנה. בתכנות לומדים את המכניקה של תכנות - קרי, סינטקס, פויינטרים, אסמבלי (לפחות לרמה מסויימת - חשוב להבין את ה-stack, calling conventions וכיו"ב לפחות ברמה בסיסית). בעיצוב תוכנה לומדים מבני נתונים, עקרונות תכנותיים, patterns וכד'. את רוב הדברים האלה אפשר ללמוד ב-java (או לחלופין c#/mono או כל שפה פונקציונלית שפויה כמו scheme).

הבעיה היא שההתקדמות בשני המישורים אינה אורתוגונלית -- יש קשר הדוק בין היכולת התכנותית ליכולת להבין אבסטרקציות כמו מבני נתונים, ולהיפך. בגלל זה עדיין אין לי דעה קונקרטית.

• תגובות 30
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במילה אחת, PYTHON, בשתי מילים, PYTHON ו C

פורסם

במילה אחת, PYTHON, בשתי מילים, PYTHON ו C

תודה רבה על התגובה המיותרת הזו. השכלנו.

פורסם

אם אתה באמת מוכן להשקיע אולי אפילו פסקל אומנם פרימיטיבית אך יכולה להביא בסיס מצוין ל C ובעצם כל שפה.

פורסם

תודה רבה על התגובה המיותרת הזו. השכלנו.

זה שאתה חי בסרט ולא מבין כלום, לא אומר שאתה צריך להגיב בכל מקום, אם יש למישהו שאלות הוא מוזמן.

פורסם

אם אתה באמת מוכן להשקיע אולי אפילו פסקל אומנם פרימיטיבית אך יכולה להביא בסיס מצוין ל C ובעצם כל שפה.

אני חולק על דעתך. PASCAL אומנם יכולה להוות בסיס לשפות אחרות, אך אין מה לעשות איתה. אם אתה רוצה להמליץ לו על בסיס טוב, הייתי הולך כבר על C, שבסך הכל דיי דומה לPASCAL(במובנים מסויימים - את שניהם לומדים בבית ספר), אך היא מציעה הרבה יותר אפשרויות.

פורסם

זה שאתה חי בסרט ולא מבין כלום, לא אומר שאתה צריך להגיב בכל מקום, אם יש למישהו שאלות הוא מוזמן.

בינתיים לא הוספת שום דבר מועיל לדיון חוץ מפליטות-פה חסרות תועלת של fanboy. פה אני חותך את הדיון הזה, אתה מוזמן להמשיך בפרטי.

פורסם

אני חולק על דעתך. PASCAL אומנם יכולה להוות בסיס לשפות אחרות, אך אין מה לעשות איתה. אם אתה רוצה להמליץ לו על בסיס טוב, הייתי הולך כבר על C, שבסך הכל דיי דומה לPASCAL(במובנים מסויימים - את שניהם לומדים בבית ספר), אך היא מציעה הרבה יותר אפשרויות.

ופה אני חולק על דעתך :-)

למרות שפסקל ו-C שייכות לאותה קבוצת שפות יש הבדלים די משמעותיים ביניהן; מבחינה תחבירית פסקל יועדה להיות כמה שיותר 'טבעית,' לכן התחביר שקרוב לאנגלית (procedure, function, begin, end...). לפסקל יש טיפוס set מובנה שאין ב-C, ול-C יש type system חזק מעט יותר מפסקל (מבחינת aliasים וכן הלאה).

ובלי קשר להתפלספות הטכנית, פסקל היא גם היום שפה מאוד שימושית, ולראיה עשרות-אלפי מתכנתי דלפי שעובדים על כמות אדירה של אפליקציות בשפה הזו (כן, גם היום, גם בישראל והשפה אף זוכה לעדכונים רציפים).

פורסם

תקרא את חוקי הפורום, אין לעשות הודעה אחת אחרי השניה, צפה לאזהרה, אם מישהו בכלל עוקב אחרי הפורום הזה...

ועם כל הכבוד ל PASCAL, זה שיש הרבה תכנתי דלפי לא אומר כלום (ולראיה יש הרבה יותר תכנתי VB)...

עדיף בהתחלה שפות שמלמדות עקרונות באופן טוב, ואת זה עושים C ו PYTHON.

פורסם

לדעתי הבחירה בין פסקל ו c היא כבר עניין של העדפה אישית. אני אישית אוהב יותר את התחביר של c אך זו סתם העדפה שלי.

sdfzxc אין לך מה "לזלזל" בפסקל. היא מלמדת עקרונות תכנות פרוצדורלי טובים בדיוק כמו c (לשם כך היא בעצם פותחה).

נכון שפסקל לכשעצמה אינה שפה נפוצה ושימושיות היום אך דלפי כן (למרות שסביבת Delphi 2006 תהיה כנראה הגירסה האחרונה וברולנד תפסיק את הפיתוח שלה). היא אולי לא נפוצה כמו c++ אך יחד עם אוסף ספריות גדול מבית בורלנד שמגיע איתה היא שימושית מאוד.

בדיוק כפי ש c++ ו- c# ירשו את התחביר של c ואדם שמעוניין לתכנת באחת מהן יתחיל לרוב ללמוד c, אדם שמעוניין לתכנת בדלפי יכול להתחיל בלימוד הבסיס בפסקל.

פורסם

איזה עקרונות תכנותיים C ו-Python מלמדים שפסקל לא (או לא יכולה, לצורך העניין)? ואיפה נכנסות לעניין שפות אזוטריות יותר, כמו scheme, haskell, ruby או boo, שלא לומר שפות פונקציונליות (ML) ששונות בתכלית ממה שאתה מכיר ומלמדות עקרונות תכנותיים אחרים לחלוטין?

לכל שפה הכוח שלה. אין שום ייתרון מובהק ל-C על פסקל מהבחינה הזו (לתכנות ב"עולם האמיתי" דווקא יש לה יתרון, וגם על זה אפשר להתווכח).

פורסם

אוקי הינה הצעתי

תתחיל או ב-C או ב-Java שני שפות דומות שייתנו לך בסיס גם ל-cpp גם אחר כך ל-c#

יש גם פרמטרים דומים לפסקל

ולפייטון

בקיצור רוב השפות המוכרות והטובות הן השפות שתוכל ללמוד אם תשכיל ותתחיל ב-C או ב-Java

למרות שאני מעדיף C

יש כמובן שפות שהן שונות גם במהותן וגם בטקסט php\asp\

וכמובן השפה שלא דומה לשום שפה

DrScheme

שפה שלא קיימים בה דברים בסיסים כמו לולאות וכו' שיש בשפות כמו C

פורסם

PYTHON מלמד גישה של OBJECT ORIENTED PROGRAMMING בשביל של DYANMIC TYPE ו GRABAGE COLLECTION דבר שמקל מאוד על עשייה של דברים באופן מהיר, עם קונספטים נכונים, בלי להיכנס לכל מני חרא של ניהול זכרונות, והבנה של מה קורה בפועל, ואת זה באה השפה C להשלים, ו PASCAL שיש לו כל מני שטויות כמו שהוא לא יכול להעביר פרמטרים BY VALUE או BY REFERENCE, לא מלמד עד הסוף.

פורסם
PASCAL שיש לו כל מני שטויות כמו שהוא לא יכול להעביר פרמטרים BY VALUE או BY REFERENCE, לא מלמד עד הסוף.

על סמך מה אתה קובע את זה? כמובן שבפסקל ניתן להעביר פרמטרים BY REFERENCE (ללא שימוש מצביעים).

פורסם

PYTHON מלמד גישה של OBJECT ORIENTED PROGRAMMING בשביל של DYANMIC TYPE ו GRABAGE COLLECTION דבר שמקל מאוד על עשייה של דברים באופן מהיר, עם קונספטים נכונים, בלי להיכנס לכל מני חרא של ניהול זכרונות, והבנה של מה קורה בפועל, ואת זה באה השפה C להשלים, ו PASCAL שיש לו כל מני שטויות כמו שהוא לא יכול להעביר פרמטרים BY VALUE או BY REFERENCE, לא מלמד עד הסוף.

dynamic typing זה לאו דווקא ייתרון על static typing (תוכל למצוא דעות לכאן או לכאן - אני חושב שזה פשוט תלוי בסוג השימוש). אפשר ללמוד OOP גם מ-Java, שאגב גם היא garbage collected, וכנראה שגם פחות מעצבנת למתכנת מתחיל שבחיים לא יבין למה יש לו שגיאות קומפילציה בגלל בעיות באינדנטציה. לפייתון לא חסרות בעיות משלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים