עבור לתוכן

הסתבכות עם התקנת כונן SATA...

Featured Replies

פורסם

טוב קניתי דיסק קשיח: WD800JD.

הלוח אם שלי הוא: K8NS PRO.

אני רוצה לחבר את הכונן לבד ולהתקין עליו ווינדוס.

הבנתי שבכדי לעשות את זה אני צריך בזמן ההתקנה להכניס את הדיסקט עם הדריברים וללחוץ F6.

לא ממש הצלחתי להבין באתר של GIGABYTE איזה דריברים אני צריך לכונן SATA.

לינק לרשימת הדריברים ללוח שלי:

http://www.giga-byte.com/Support/motherboard/Driver_Model.aspx?ClassValue=motherboard&ProductID=1783&ProductName=GA-K8NS%20Pro

יש לי כמה שאלות:

1. איזה דריבר אני צריך מבין הרשימה?

2. מה הקשר של RAID לכל הנושא של ה-SATA?

3. האם אפשר ליצור מערך RAID בין כונן IDE לבין כונן SATA?

4. אם התשובה ל-3 היא לא, איך אני יכול להעביר קבצים מכונן SATA לכונן IDE?

5. כדי ליצור מערך RAID אני צריך לחבר את הכוננים לחיבורי IDE ו-SATA שמיועדים ל-RAID (על הלוח) או שכל חיבור יתאים?

מחכה בקוצר רוח לתשובות,

תודה! ;)

פורסם

1. אתה צריך את ה SATA RAID... לך לפי היגיון, אם אתה צריך להכניס לשם דיסקט אז ניראה לך הגיוני שתוכנה של 34 מגה היא התוכנה שאתה צריך להוריד?

בעיקרון אתה לא חייב להוריד את התוכנה יש לך את הדרייבר הזה בדיסק שמגיע עם הלוח אם

2. אממ... אני לא בטוח בתשובה שלי לגבי השאלה הזאת, אני מעדיף שלא להטעות

3. עד כמה שאני יודע לא

4. כמו שהיית מעביר קבצים אם 2 ההארדיסקים שאתה רוצה לעשות בינהם את ההעברה היו IDE או SATA אין שום הבדל...

5. אין חיבור מיוחד לRAID, הדבר היחידי שצריך להיות הוא רק בלוח... אם יש לו את התמיכה הזאת

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. :xyxthumbs:

אבל עדיין לא עובד.

חיברתי את הכונן SATA, ההתקנה של הווינדוס נטענה, לחצתי F6 כדי להפעיל את הדריברים.

הוא שאל אותי אם אני בטוח שאלה הדריברים שאני רוצה, לחצתי אנטר והוא רשם שהוא לא זיהה שום הארד דיסק על המחשב.

מישהו יודע מה אני צריך לעשות?

נ.ב.

אפשר גם תשובה ודאית לשאלה 3?

עריכה:

יש לי את הכונן IDE עם ווינדוס מותקן עליו.

חיברתי את הכונן SATA והווינדוס זיהה אותו, אבל לא הופיע כונן חדש במחשב שלי.

איך אני יכול לצרף את הכונן SATA למחשב בלי לעשות שום פירמוט להארד דיסק הישן (IDE)?

פורסם
  • מחבר

עברו 3 ימים ואף אחד לא הגיב? :s05:

פורסם

אם הבנתי אותך, אתה מעוניין להתקין WINDOWS על כונן ה SATA של WD ואח"כ להעביר את הקבצים מהכונן הישן ?

באופן כללי RAID זה מערך של כמה כוננים כשבסופו של דבר אתה מקבל מהם רק כונן אחד (יש כל מיני ואריאציות), אני לא רואה שום צורך בשביל משתמש ביתי ממוצע להשתמש בזה.

אני לא בטוח שהפעלת RAID אפשרית על שני דיסקים שונים (IDE+SATA) וגם אם כן:

1. המהירות תקבע לפי הדיסק הישן, האיטי.

2. בטוח שתצטרך לפרמט את הדיסק הישן.

בפעם האחרונה והיחידה שהתקנתי כונן SATA לא היה שום צורך בדרייברים במהלך התקנת הווינדוס, כל מה שצריך היה לאפשר את פעילות ה- SATA בביוס.

חפש בביוס שלך אם SATA מכוון כך שניתן יהיה להשתמש בו.

אחרי התקנת הווינדוס תוכל לחבר את הכונן הישן ולהעביר את הקבצים בין שני הכוננים.

פורסם

אין שום אפשרות להפעיל RAID על HD SATA וגם על HD IDE ביחד זה בקר שונה..(שכח מהעניין)..

דבר שני אתה לא צריך את הדרייברים של הRAID אתה צריך את הדרייברים של הSATA..

ואם כבר הHD מזוהה לך בווינדוס פשוט תכנס לניהול דרך המחשב שלי (קליק ימני)..ותפרמט את הHD SATA...ואז הוא יופיע לך כעוד כונן..

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי אותך, אתה מעוניין להתקין WINDOWS על כונן ה SATA של WD ואח"כ להעביר את הקבצים מהכונן הישן ?

כן הבנת אותי נכון.

הצלחתי לגרום לכונן למחשב לזהות את הכונן SATA במחשב, הוא מופיע ככונן G, הדיסק קשיח IDE מחולק לשניים (C ו-D). זה לא היה תלוי בביוס, הייתי חייב להשתמש בדריברים. עכשיו יש לי שאלה:

אם אני מחבר את הכונן SATA לבד, מתקין עליו ווינדוס ואחרי ההתקנה מחבר שוב את הכונן IDE, אני יוכל להעביר קבצים מהכונן IDE ל-SATA?

אין שום אפשרות להפעיל RAID על HD SATA וגם על HD IDE ביחד זה בקר שונה..(שכח מהעניין)..

דבר שני אתה לא צריך את הדרייברים של הRAID אתה צריך את הדרייברים של הSATA..

ואם כבר הHD מזוהה לך בווינדוס פשוט תכנס לניהול דרך המחשב שלי (קליק ימני)..ותפרמט את הHD SATA...ואז הוא יופיע לך כעוד כונן..

עם זה כבר הצלחתי להסתדר כמו שרשמתי למעלה...תודה על התשובה לגבי ה-RAID עם שני כוננים שונים.

פורסם

כן. תוכל.

פורסם
  • מחבר

תודה לך! :xyxthumbs:

אם יהיו בעיות, אני אכתוב כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים