עבור לתוכן

בעיה: הספק וההרד דיסק שלי רועשים ...

Featured Replies

פורסם

זה ככה כבר איזה שנה וכל הזמן חשבתי שזה אחד המאווררים..

לאחרונה החלטתי להשקיע קצת ולהפוך את המחשב שלי להרבה יותר חלש (תיכננתי להפוך אותו ל-HTPC בסיסי), פתחתי את המחשב

וניתקתי אחד אחרי השני את כל המאווררים, הפעלתי את המחשב ועצרתי את המאוורר של הספק לכמה שניות, הרעש העיקרי מגיע מההרד דיסק.

דווקא מההרד דיסק (מקסטור 40GB, נקנה לפני כ-3 שנים).

יש לי עוד הרד דיסק של מקסטור 40GB אותו הדבר בדיוק (אותו דגם) והוא לא עושה רעשים!

יש לציין שהמחשב עובד אחלה, אין האטה, אין שגיאות חומרה\תוכנה, אין חלונות כחולים וההרד דיסק עובד בסדר, רק רועש.

עוד רעש שקצת מפריע מגיע מהאוורור של הספק, אם אפשר לשפר אותו ע"י מאוורר חדש - אחלה.

יש משהו שאפשר לעשות בקשר להרד דיסק?

פורסם

בעיקרון הHD שלך די ישן ובלאי זה בלאי ככה שאין ממש מה לעשות בעניין...

ולגבי המאוורר של הספק אתה יכול לנקות אבק ולשמן אותו..

ואופציה אחרונה זה להחליף למאוורר שקט יותר..(מה שמצריך לפתוח תספק..וכו)..

פורסם

יש מאמר של שימון וניקוי המאוררים.זה טיפול מומלץ אם אתה כבר בעסק.

ותבדוק שהרעש לא מגיע מהמאורר בקידמת המארז,הרבה פעמים הרעש הוא דווקא מהמאורר הקדמי.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=91&a=56477&c=6091&sc=0&ssc=0

http://hwzone.co.il/guides.php?file=fanoil

פורסם
  • מחבר

שימון מאווררים זה קל יחסית אך הבעייה העיקרית היא ההרד דיסק !

חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי את זה:

http://www.bbspot.com/News/2004/05/bbspot_labs_whining_hard_drive.html

באמת שחשבתי על משהו בכיוון הזה אבל מה שהבנאדם עשה שם זה פשוט טירוף.

יש לזכור שההרד דיסק עובד ככה כבר המון זמן ואין שום בעיות איתו, לפעמים הרעש נחלש לכמה שניות ואז שוב חוזר קבוע..

יהיה קצת קשה להחליף את המאוורר של הספק כי הוא סגור בפנים, בכל מקרה יש המלצה למאוורר טוב לספק או

שאפשר להסתפק במאוורר פשוט של 20 שקל? (לא איכפת לי להשקיע קצת יותר אך המאוורר צריך לעשות את העבודה ומאוורר חלש יותר זה לא חוכמה)

פורסם

לעשות מה שהבחור עשה בלינק זה סיכון ולא הייתי מתאמץ ממש בשביל HD ישן..

ולפתוח ספק ולהחליף מאוורר זה יחסית "קל" ככה ש...

תנסה לשמן אותו ולנקות אבק ואם לא עוזר תקנה מאוורר..

ואיזה גודל המאוורר של הספק 120/80מ"מ....??

פורסם
  • מחבר

אתה ראית מה שהוא עשה שם בתמונה? נראה לי שהוא ממש מרח גריז בנדיבות על אחת הפלטות :kopfpatsch:...

הגודל של המאוורר לא משנה (אני כבר אסתדר עם זה) אבל לייתר דיוק המאוורר עושה רעש כשהוא מוציא אוויר (כמו שואב אבק חלש) וזה לא בדיוק בעייה בצירים או משהו, חשבתי שאולי יש מאוורר מיוחד שבנוי בצורה מיוחדת ( "אווירודינמית" ) כך שיציאת האוויר מהספק תשמע פחות (אך כמובן שהיעילות צריכה להישמר, שלא יישרף הספק ;) ).

נראה לי שהרעש נוצר גם בגלל הגריל שמאחורי המאוורר וזה מפריע לזרימת האוויר..

אז מה אין מצב לעשות משהו עם ההרד דיסק? אוףף.

פורסם

אין מאוורר שמותאם רק להוציא אוויר או להפך...

כול מאוורר אתה יכול להפוך אותו והוא יוציא או יכניס מה שאתה צריך...(חוץ אולי מהSilentCat ועוד איזה מאוורר או שניים)..

ויש מצב שבגלל הגריל יש רעש אבל אם זה התחיל רק לאחרונה אז זה לא אור שזה הגריל ושוב תשמן אותו ותנקה אבק....

פורסם

יש 2 דברים שאפשר לעשות בשביל להשתיק את ההרד דיסק:

1. לקנות את הגומיותהאלה שיש בפנדה או בנועה שמשתיקות את המחשב

2. אם לא בא לך לבזבז סתם כסף כמוני אז תוציר את ההרד דיסק מהכלוב שלו תשים סביבו גומייה גדולה וחשוב גם שתהייה עבה

כי שאתה מותח אותה על ההרד דיסק זה מתחיל להיות יותר דק

ואז תחזיר אותו לכלוב של ההרד דיסק וזה ישתיק לך טיפה את ההרד דיסק

פורסם
  • מחבר

בקשר להרד דיסק:

הרעש מגיע מבפנים ולא מתזוזה או וויברציות של ההרד דיסק, גומיות לא יעזרו, לא נראה שיש משהו שיעזור וקיבלתי את העובדה שזה יישאר כך לתמיד (עד שיישרף), עשיתי כבר גיבוי אז אפשר להגיד שאני מחכה ל"אירוע" ובינתיים ההרד דיסק עובד אחלה (בהזדמנות כשאפרמט אדאג להחליף את ההרד דיסקים).

בדקתי שוב פעם את הרעש ונראה שבסופו של דבר דווקא המאוורר של הספק עושה את רוב הרעש יחד עם המאוורר שהגיע עם המארז (מאוורר מואר ב-3 צבעים.. נחמד).

שני המאווררים 80 מ"מ .

יש המלצה למאוורר שקט למארז (80 מ"מ)? חברה ודגם מסויימים? (אך יעיל באותה מידה כמו המאוורר שיש לי)

יש המלצה למאוורר שקט שיחליף את המאוורר הראשי של המארז (80 מ"מ)? (זה יהיה נחמד אם גם הוא יהיה מואר ב-3 צבעים כמו המקור)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים