עבור לתוכן

מחשב לא מראה שום סימן לבעיה, אבל בכל זאת לא שולח אות למסך.

Featured Replies

פורסם

איזה סיבות יכולות להיות למחשב שלמראית עין עובד לא לשלוח אות למסך? :nixweiss:

עם לחיצה על כפתור ה-POWER כל המאווררים מופעלים כל הנורות דלוקות, נורת הבקרה של הלוח אם גם כן עובדת, אין ציפצופים, כל הרכיבים פרט ללוח אם נבדקו ונמצאו תקינים, המחשב נבדק על שני מסכים שונים (שניהם תקינים).

פורסם

לא איבנתי,המסך לא נידלק?

פורסם
  • מחבר

כן...

פורסם

ענית לעצמך. הבעיה בלוח אם ו\או בחיבורים בתוך המחשב.

יכול להיות שמשהו תקוע במקום שאמור להיות הכרטיס מסך והמגע לא טוב.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה, אבל אין שום סימן על הלוח של פגם ברכיבים, אין שום דבר שמפריע לכרטיס מסך, הנורה של הלוח אם פועלת ואין שום צפצוף.

בעיות בלוח אם לא מלוות בצפצופים?

מה לגבי הבטריה של הלוח אם? אם היא גמורה קורה מצב כמו שתיארתי?

אני חייב להיות סגור שהבעיה בלוח, כי אם אני קונה לוח אם חדש ומגלה שהבעיה לא הייתה בלוח, אני יצא חמור.

פורסם

יש כמה סיבות שאני מכיר לתופעה הזאתי, אני אתן את הרלוונטיות לנושא :

1) מעבד שרוף/לא תקין.

2) חיבור לא טוב תקין של הכרטיס מסך - נסה להוציא אותו מהתושבת שלו לנשוף פנימה אולי היה אבק שהפריע למגעים.

וחבר שוב, בדוק היטב שהכרטיס מחובר בצורה טובה לחלוטין והכל בסדר.

3) זכרונות לא מחוברים טוב לסלוטים.

מעבד אתה אומר שזה לא, שהוא נבדק.

אתה אומר שגם כל שאר הרכיבים נבדקו חוץ מהלוח אם.

אם ככה, וניסת לעשות את מה שרשמתי לך וזה לא עזר.

יתכן שהלוח באמת הלך. נסה להשאיל לוח מחבר או משו כזה, תחבר את כל הרכיבים שלך ללוח אם של החבר

ותבדוק אם יש פלט למסך.

לבטריה זה בטוח לא קשור, אם הבטריה גמורה אז בהפעלה הראשונה של המחשב נאמר לך שהגדרות הביוס התאפסו(נמחקו)

ועל מנת לטעון את ה"דיפולט" לחץ F1 ולsetup לחץ F2. משו כזה.

ובנוסף כנראה יהיה רשום לך גם "בטריה חלשה", כי בעצם זה יהיה פעם ראשונה שהבטריה תקבל חשמל ותטעין עצמה אחרי הרבה זמן שזה לא קרה.

בהצלחה.

תעדכן מה קורה.

פורסם

כאשר הלוח מצליח לעבור POST תקין, הוא פולט ציפצוף בודד.

לוח לא מצפצף מצביע על בעיה בלוח, או במעבד, או ברמקול הפנימי...

בעיה בלוח יכולה להיות גם מכבל שמקצר (IDE למשל).

נסה לנתק את כל כבלי המידע מהלוח ותבדוק שוב.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי המעבד נבדק ונמצא תקין.

הכרטיס מסך חובר בצורה טובה, האפיק AGP נראה נקי מאוד ובכל זאת העברתי עליו שאיבה עם שואב אבק.

הזכרונות גם כן חוברו טוב, נבדקו ב-3 הסלוטים.

את המחשב אני מנסה כרגע להפעיל רק עם חלקים בסיסיים (מעבד, לוח אם, זיכרון וכרטיס מסך), כדי לפסול בעיות בחלקים לא נחוצים.

טוב יש עדכון קטן.

בד"כ נתתי למחשב לעבוד 1-2 דקות וכיביתי, עכשיו שמתי לב שאחרי 2-3 דקות הוא מתחיל בצפצופים בקצב קבוע.

זה שני צפצופים יחידים רצופים שכל 20 שניות חוזרים על עצמם.

פורסם
  • מחבר

הדיון ירד קצת למטה בגלל כל הנעילות דיונים שהיו פה...

אז מה אתם אומרים?

פורסם

תבדוק בדרייבר של הלוח אם. שם צריך ליהיות מידע בקשר לציפצופים. כל ציפצוף כולל השהיה מה הוא מסמל...בדרך כלל המידע מופיע בקובץ pdf המצורף לדרייבר.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי...איפה לבדוק?

אל תשכח שהלוח כביכול לא עובד, יש אפשרות לבדוק את מה אומרים הצפצופים על סתם מחשב שלא קשור ללוח אם הבעייתי?

עריכה: בדקתי מה שאמרת.

כתוב שהבעיה היא: PARITY CANNOT BE RESET.

יש למישהו מושג מה זה אומר?

פורסם

קודם כל אם יש ציפצופים סימן שהלוח עובד. ולפי ההודעה (עד כמה שאני מבין) הלוח לא מצליח להתאפס. כניראה בעיה של ביוס. מה שאתה יכול לעשות זה ליבדוק שהבטריה בלוח אם תקינה, ולאחר מיכן להוציא אותה מהלוח בזהירות. לא עם מברג אלא משהוא שלא מוליך חשמאל כמו קיסם עבה מעץ או פלסטי. כדי לא לגרום לקצר. ואחרי זמן מה להחזיר אותה. בכך אתה מאפס את הביוס. אולי זה יעזור, ותעדקן מה קורה....

פורסם

קודם כל אם יש ציפצופים סימן שהלוח עובד. ולפי ההודעה (עד כמה שאני מבין) הלוח לא מצליח להתאפס. כניראה בעיה של ביוס. מה שאתה יכול לעשות זה ליבדוק שהבטריה בלוח אם תקינה, ולאחר מיכן להוציא אותה מהלוח בזהירות. לא עם מברג אלא משהוא שלא מוליך חשמאל כמו קיסם עבה מעץ או פלסטי. כדי לא לגרום לקצר. ואחרי זמן מה להחזיר אותה. בכך אתה מאפס את הביוס. אולי זה יעזור, ותעדקן מה קורה....

מי אמר לך שככה מאפסים ביוס מה פתאום???

כל לוח וכל יצרן יש לו את השיטה שלו לאפס ביוס יש כאלה שע"י הוצאת בטריה ויש כאלה שצריך להוציא גם איזה ג'מפר

כל לוח והדרך שלא פעם נתקלתי בלוח שלא רצה להתאפס רק עד שהחלפתי לו צ'יפסט של הביוס

בכל מצב תבדוק בחוברת של הלוח חייב להיות רשום שמה

או שתביא את הדגם ונראה אם אפשר לעזור לך

פורסם

Parity Cannot be reset?

סינים ארורים לא יכולים לכתוב Manual נורמלי.

לא כתוב שום דבר אחר?

האם אתה זוכר איזה ביוס זה?

Award? AMI? Pheonix?

יש סיכוי שיש למישהו לוח דומה ואתה יכול לתכנת עליו את צ'יפ הביוס שלך?

פורסם

מי אמר לך שככה מאפסים ביוס מה פתאום???

אז תחליט מאפסים ככה ביוס או לא? זה שיש דרכים אחרות לא פוסל את מה שאמרתי. נכון שכל לוח יש דרך שונה לאיפוס ביוס, זה לא אומר "מה פתאום"

מיצטער יצא טעות בציטוט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים