עבור לתוכן

מישהו מכיר בעיה של HD SATA עם הלוח אם pt880 neo-lsr ?

Featured Replies

פורסם

אני חדש פה בפורום. :smile1:

יש לי מחשב בן שנה וחצי ומאז שקניתי אותו יש לי את הבעיה הבאה:

כל כמה ימים כשאני מפעיל את המחשב הוא עוצר במסך טעינה של וינדוס (יש לי וינדוס XP) ומתאחל את עצמו. וזה לא מסתדר עד שאני עושה סריקה פיסית להארד דיסק שמגלה שיש לי bad sector (כל פעם בערך באותו מקום) ורק אחרי זה הוינדוס עולה והכל בסדר. וכמה ימים אחרי זה קורה שוב.

בחנות שקניתי בה הייתי הרבה פעמים ולא פתרו את הבעיה (החלפתי HD וזה לא עזר). רק לאחרונה אמרו לי שזו בעיה ידועה עם הלוח אם שיש לי והארד-דיסקים של SATA. אמרו לי שהפתרון הוא להחליף לHD שעובד עם IDE.

הלוח אם שלי הוא MSI pt880 neo-lsr ויש לי HD SATA של WD בנפח 80 גיגה.

מישהו כאן מכיר או שמע אי פעם על בעיה כזאת?! זה ממש מציק לעשות סריקה כל כמה ימים ואני פוחד שכל הHD שלי ילך קפוט יום אחד...

פורסם
  • מחבר

את הסריקה אני עושה עם תוכנה שנקראת MHDD שסורקת ומתקנת בעיות בHD ברמה בסיסית.

פורסם

נשמע מוזר. אם קנית את לוח האם הזה מאותה חנות, אז תבקש שיחליפו לך אותו לדגם אחר אם הם טוענים שזו הבעייה.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להחליף לוח אם לדגם אחר. אבל אני כן רוצה לדעת אם מישהו אחר שמע על הבעיה הזאת כדי להיות בטוח שהחלפת HD לIDE תפתור את הבעיה שלי סוף סוף. :yelclap:

פורסם

אם הבעייה היא כמו שהם אומרים בלוח, אז סביר להניח שזה כן יעזור לעבור להארדיסק IDE. אבל זה אשכרה טאטוא הבעייה מתחת לשטיח. אם לבקר SATA של לוח האם הזה יש בעיות, למה אתה רוצה להישאר איתו? שילמת על מוצר פגום ואתה רוצה להחליף מוצר אחר כדי שהמוצר הפגום שלך יעבוד כמו שצריך? זה לא נשמע לי הגיוני.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ לי על לוח-אם שהוא באותה רמה של הלוח שלי? כלומר אותה רמת ביצועים ואותה רמת מחיר. או קצת יותר.

דרך אגב, שאלתי את התמיכה של MSI אם יש בעיה ידועה בSATA עם הלוח-אם הזה והם ענו לי:

Dear Customer,

There is no known issue with the controller on the mb to support SATA HDD.

It might be the problem with the defective SATA HDD, SATA Controller on the mb, or the components inside the PC that has problem.

It is best to have the HDD replaced first and retest. If problem still persists with the replacement working SATA HDD then you can have the mb sent in for service:

אני לא מאמין למה שאומרים לי בחנות שקניתי בה ולכן אני רוצה לדעת מה כנראה הבעיה לפני שאני שוב מתרוצץ הלוך ושוב לחנות...

יכול להיות שיחליפו לי לוח והבעיה תמשיך. ויכול להיות שיחליפו HD והבעיה תמשיך. אני רוצה למנוע התרוצצויות מיותרות..

פורסם

קיבלת את כל התשובות שאתה צריך. MSI אמרו לך שאין שום בעייה עם הלוח הזה, ומאחר והחלפת הארדיסק, הלוח הספציפי שלך ללא ספק פגום. אז אם אתה מחליף משהו, תחליף אותו, ושלא יזיינו לך בחנות את השכל.

אני בכלל לא הייתי ממליץ לך ללכת על לוח ברמה של MSI, לוח אם זה אחד המרכיבים שהכי חשוב לא להתקמצן בו. תשלים את ההפרש לאיזה ASUS, GIGABYTE וחבריהם ברמה הגבוהה.

פורסם
  • מחבר

עצה טובה. חשוב גם לקנות בחנות שעובדים בה טכנאים טובים שמגלים תקלות תוך זמן קצר ולא שנה וחצי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים