עבור לתוכן

לאיזה תוכנות צריך לפתוח פורטים בחומת אש ש&#150

Featured Replies

פורסם

כל תוכנה שיש לה UPDATE?

ואיך אני יודע שחומת האש חוסמת לי אותה או לא?

תמיד מסתובבים ברשת מדרכים איך לפתוח פורטים עבור אמיול אבל מה עם: ICQ, מסנגר, אנטי וירוס, קאזה, תוכנות לסריקת רוגלות, ווכו'? גם עבורם צריך לפתוח?

פורסם

בגדול כול תוכנה שמשתמשת באינטרנט הSP2 יכול לחסום..

אבל בדרך כלל הוא שואל את המשתמש אם הוא רוצה לבטל תחסימה או לא..

פורסם
  • מחבר

כולל עבור משחקים אונליין?

פורסם

בעיקרון כן.

פורסם

חומת האש של SP2 מגנה מהכיוון של האינטרנט אל המחשב שלך, לא מהכיוון ההפוך. לכן תוכנות שצריכות update בדרך כלל יוצרות קשר החוצה מהמחשב שלך לבקש את העדכון (הוא לא נדחף אל המחשב שלך בכוח) ולא צריכות טיפול מיוחד בחומת אש חומרה או תוכנה. המדריכים מדברים בדרך כלל על קינפוג חומת אש חומרה כי כאמור חומת האש של ווינדוס מזהה שתוכנה X מנסה להאזין על פורטים מסויימים לתקשורת נכנסת ושואלת אותך אם זה בסדר.

איסיקיו צריך קנפוג מיוחד בחומת אש חומרה/ראוטר מכיוון שקבצים שמגיעים עוברים מהאינטרנט אליך בפורטים מסויימים. הודעות טקסט יעברו דרך שרת של איסי אם אין גישה ישירה אליך (מסנג'ר שולח תמיד דרך שרתי מיקרוסופט את ההודעות). אימיול צריך תקשורת נכנסת בפורטים מסויימים כי אנשים מ-IP שלא היתה לך שום תקשורת איתם עד כה מבקשים לתקשר איתך מבחוץ. כנ"ל לגבי תוכנות שליטה מרחוק וכד'.

בקיצור הבעייה היא לרוב עם הראוטר ולא עם SP2.

אצלי בראוטר פתחתי גישה חופשית למחשב ע"י סימון DMZ לאיי פי של אחד המחשבים ברשת הפנימית (המחשב הראשי). אומרים שזה סיכון אולם אני רואה בזה סיכון תיאורתי בלבד. אין שום חור אבטחה ידוע/מפורסם שמאפשר חדירה דרך אחד הפורטים של ווינדוס...

פורסם
  • מחבר

הבנתי

כעת יש לי חומת אש של SP2 והרבה פעמים הוא לא נותן לי לפתוח דפי אינטרנט רבים. מה עושים? "אין באפררותך לאתר את השרת"

פורסם

בפעם הבאה שזה קורה נסה להיכנס לאתר דרך ה-IP שלו בדפדפן (לא תמיד עובד אבל שווה לנסות). בדוס תריץ פקודת ping על האתר כדי לקבל את ה-IP שלו. אם לא מזהה שם אז נסה באתר dnsstuff.com לעשות את ה-ping.

אם נכנס ב-IP אז יש בעייה בהגדרות ה-DNS איפשהו במחשב/ראוטר/ספקית.

וזה יכול גם להיות בעייה בדפדפן/חוסם פופאפים או כל תוכנת הגנה אחרת, אנטיוירוס וכד'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים