עבור לתוכן

האם המעבד נדפק? או הלוח?

Featured Replies

פורסם

היי,

המפרט של המחשב של אח שלי:

Sempron 2600+ Socket A

Epox 8RDA+

כל השאר לא ממש משנה אני חושב

בכל מקרה-

ניקיתי אותו. לאחר מכן שיחקתי קצת עם הביוס (המהרה). העלתי את הבאס ל 180 ואת המתח ל 1.7.

המחשב לא היה יציב. לאחר מספר משחקים עם מתחים שונים (1.65-1.75) ובאסים שונים (כ 5 דקות) החזרתי את המחשב למהירות סטוק / default).

אחרי 10 דקות אח שלי קרא לי וזעק שהמחשב כל שניה עושה ריסט.

אני מסתכל קצת.... וקולט שטמפ' המעבד היא 86 מעלות. :o

ישר כיביתי את המחשב, פתחתי את המארז, נגעתי ב HSF, נשרפתי :silly:, הורדתי אותו והבאתי לרכיבים להתקרר. היה קצת ריח שרוף, ד"א.

אחרי חצי שעה הדלקתי את המחשב מחדש (עשיתי ריסט לביוס). הוא עוד פעם לא היה יציב. הורדתי את הבאס ל 133 והמחשב נראה דיי יציב ככה (מריץ את כל הבדיקות של סנדרה). אם כי תוך מספק דקות טמפ' המעבד כבר הייתה על 52 מעלות. כיביתי את המחשב.

יש לציין שה HSF הוא Vulcano 7+ ויושב בסדר גמור על המעבד (הוא היה ממש לוהט). אני מניח שבלעדיו כבר הייתה שם שריפה.

בכל מקרה- מה לעזעזל קרה שם?????? המתח לא אמור לגרום למעבד להישרף ככה. ראיתי מלא מעבדים ב OC database על המתח הזה.

ואחרי זה שהמתח חזר ל stock- עדיין המעבד התחמם תוך כמה דקות.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

אררררררררררררררררר :pissed:

פורסם
ישר כיביתי את המחשב, פתחתי את המארז, נגעתי ב HSF, נשרפתי , הורדתי אותו והבאתי לרכיבים להתקרר. היה קצת ריח שרוף, ד"א.

מה זאת אומרת הורדת אותו..???

תאפס תביוס..

וקנראה שניקת הזזת את הHSF או משהו תנסה לרענן משחה...

פורסם
  • מחבר

הורדתי את הHS מהמעבד.......

ואני לא חושב שזו הבעיה- הרי ה HS היה לוהט (כלומר החום עבר אליו).

ששמתי אותו מחדש מרחתי מחדש את ה Arctic Alumina.

פורסם

די מוזר אולי לא מרחת מספיק משחה..(או לא מרחת נכון)..

פורסם

או לא הרכבת את ה HSF טוב? אין הרבה סיבות שהטמפ' תיזנק כ"כ גבוה בהפעלת המחשב...

פורסם

תבדוק בCPU-Z שהמעבד שלך לא בOC..(שבאמת איפסת את הביוס)..

פורסם
  • מחבר

טוב........ פירקתי והרכבתי מחדש. עובד בסדר נראה לי. מחר נראה.

מה שכן- שני זכרונות שקודם עבדו לי ביחד ( A data+ memq) מסרבים בתוקף לעבוד יחד עכשיו.

יש פתרון?

פורסם
  • מחבר

ברור.

פורסם

וכל אחד מהזיכרונות עובד באופן עצמאי אבל לא ב-dual, זו הבעיה?

תסתכל על כל לוח האם, שלא נזלו לך כל מיני קבלים ושאר ירקות, תעשה תמונת מצב אחרי cpu-z ותגיד לנו מה מצאת או לא מצאת

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן, זו הבעיה.

והמחשב עובד בסדר גמור עכשיו (שיחקתי שעה בדמו של Call of Duty 2 והרצתי בדיקות מאמץ ל 9550 עם ATITOOL).

רק שהזכרונות מסרבים לעבוד יחד.

פורסם

אתה בטוח איפסת ביוס הכל חזר לקדמותו?

כי אם כן, תוכל עכשיו "לשחק" קצת יותר עם ההגדות (מש שמוזר כי זה צריך לפעול לבד) אבל תנסה לעשות בביוס עכשיו כשהכל מאופס לסדר את זה כ dual

תגיד מה היה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים