עבור לתוכן

חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

לאחר שביצעתי חיפוש בפורום לגבי חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי, לא מצאתי את מבוקשי.

אני עובד בתחום הרכב אך אוהב גם אלקטרוניקה ומחשבים. אני נמצא בתחום שיפורי הרכב כבר זמן מה. רציתי להנאתי לבנות מעגל אשר יכלול חיישן טמפ' שימדוד את כניסת האוויר למנוע (כן, קיים חיישן כזה כבר ברכב אך אם נתעסק איתו הוא יכול לתת קריאות לא נכונות למחשב הניהול ברכב) וייתן חיווי מספרי בצג דיגיטלי שיורכב בסביבת הנהג.

אילו רכיבים אני צריך (אני מחפש בתחום המחירים הסביר) ואם אפשר שמישהו יעלה מעגל חשמלי אם הוא מכיר.

אודה על העזרה!

שמוליק

פורסם

תלוי איך אתה רוצה לבנות את המעגל.

בעקרון, אם אתה לא רוצה להשתמש בחיישן של הרכב, אתה יכול לקנות חיישן חום בצורה של נגד או דיודה המשתנים בחום. את האות מהחיישן אתה צריך לקרוא בעזרת משהו שימיר אותו מאנלוגי לדיגיטלי, ומשם יש 2 אופציות. האופציה הפשוטה היא לחבר 2-3 7seg, שהחיבור שלהם פשוט יחסית. אם אתה רוצה תצוגה של מסך אמיתי (LCD) זה כבר יותר מסובך - אתה צריך בקר (ולדעת איך לחבר אליו את המידע מהחיישן), תאורה לצג...

מה תיכננת לעשות?

פורסם
  • מחבר

תלוי איך אתה רוצה לבנות את המעגל.

בעקרון, אם אתה לא רוצה להשתמש בחיישן של הרכב, אתה יכול לקנות חיישן חום בצורה של נגד או דיודה המשתנים בחום. את האות מהחיישן אתה צריך לקרוא בעזרת משהו שימיר אותו מאנלוגי לדיגיטלי, ומשם יש 2 אופציות. האופציה הפשוטה היא לחבר 2-3 7seg, שהחיבור שלהם פשוט יחסית. אם אתה רוצה תצוגה של מסך אמיתי (LCD) זה כבר יותר מסובך - אתה צריך בקר (ולדעת איך לחבר אליו את המידע מהחיישן), תאורה לצג...

מה תיכננת לעשות?

להוסיף חיישן אל צינור יניקת האוויר במנוע, משם למשוך חוטים (בצורה מסודרת כמובן) אל תא הנוסעים, לצג דיגיטלי. כמובן שכל העסק יעבוד בהתחלה עצמאתית ללא תלות במצבר הרכב. רק לאחר שזה יבנה ויעבוד טוב, אני אחבר למתח 12V של הרכב.

שמוליק

פורסם

חיפשת לא מספיק טוב אני מניח...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70996.0

אני פתחתי את הדיון, שים לב שזה באמת לא קל לבנות את המעגל ועוד צריך לכייל אותו (במים קפואים ומים רותחים) אבל הוא אמין לחלוטין.

אל תתייחס להודעה האחרונה שלי, הרכיב לא עולה הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים