עבור לתוכן

הצילו מסך !!!

Featured Replies

פורסם

תחליף לוח אם ומסך...

אולי גם כרטיס מסך...

אולי אם יזדמן גם מעבד...

ואולי גם מסך...

פורסם

:lol: שק זה מצחיק אבל לא נכון להעליב אותו...

:hi:

חס וחלילה, הכל ברוח טובה.

קשה קצת להבין את הבחור אבל לפי מה שהוא אומר אין כמעט רכיב במחשב שהוא לא החליף 30 פעם. חשבתי, אולי הבית שלו מקולל :lol:

guy, אנסה לעזור לך:

משהו שהייתי מוודא קודם כל זה שלא נגרם קצר ללוח האם בגלל חיבור לא נכון למארז. ישנם כמה חורים מסויימים שדרכם צריכים לעבור הברגים שמחברים את הלוח למארז. החורים האלו צריכים להיות "מצופים" בשכבה מתכתית שמחוברת להארקה. בשביל להסיר ספק אתה יכול להרכיב את המערכת לחלוטין מחוץ למארז ולהניח את הלוח בעדינות על משטח מבודד (לא מתכתי).

יש לי גם קוים מנחים לגבי איך לבצע את הבדיקה המקיפה לאיתור התקלה.

1. תתחיל מהתחלה, אל תניח שום הנחות על בסיס מה שניסית קודם ותעבוד בצורה יסודית וזהירה, מה שאתה לא בטוח תכניס לרשימה ותשאל.

2. נסה לארגן מחשב עובד עם מפרט דומה לשלך (אותו סוקט של המעבד, סלוט AGP, סוג זיכרון (אני מניח ש DDR). בין אם זה מחשב של חבר או שילוב של מחשב אחר עם רכיבים שיש לך בבית (נשמע שיש לך שם מעבדה). העיקר זה שתתחיל את הבדיקה עם מחשב עובד.

3. לצד המחשב העובד, הרכב שוב את המחשב שלך ובדוק את המצב שלו שוב. אם התקלה עדיין קיימת נסה לבצע reset ל bios. יש על הלוח שלושה פינים וג'מפר שיושב על שניים מהם (כמעט תמיד). בצע את הפעולות הבאות בסדר הזה: העבר את הג'מפר הצידה, נתק את המחשב מהחשמל, הוצא בזהירות את סוללת הגיבוי עם מברג שטוח קטן והמתן דקה, לאחר מכן בצע הכל בסדר הפוך (סוללה, חשמל, ג'מפר) ונסה שוב. אם אתה לא בטוח לגבי ביצוע reset בדוק ב manual של הלוח אם או הורד אותו מהיצרן אם אין לך.

4. במידה והבעיה עדיין קיימת אחרי ה reset התחל להעביר רכיבים מהמחשב שלך למחשב העובד, אחד-אחד בלי לוותר על אף רכיב. התחל מהרכיבים שיותר קלים בשבילך להעברה, אין טעם לבזבז זמן על להעביר לוח אם אם יכול להיות שתמצא תוך דקה שהכרטיס מסך הוא הגורם לבעיה.

5. אם ביצעת הכל כמו שצריך ועדיין לא גילית את הרכיב שגורם לבעיה, ייתכן (אך נדיר יותר) שהבעיה נגרמת משילוב של שני רכיבים או יותר (עוד יותר נדיר). בדר"כ בעיות מהסוג הזה קשורות ללוח אם ולרכיב נוסף. העבר הפעם את הלוח אם בשילוב עם כרטיס מסך (החשוד העיקרי), זיכרון וכן הלאה...

6. אני חוזר שוב על הנקודה הראשונה כי היא חשובה מאוד. עבוד בצורה יסודית ורגועה. אי אפשר לבנות מגדל על יסודות רעועים וסימני שאלה. העצה הזו תקפה גם לגבי הודעות בפורום. בשביל שבן אדם יוכל לעזור לך הוא צריך לקבל תמונה טובה ומלאה של מה קורה אצלך במחשב וזה מספיק קשה גם ככה לעשות את זה דרך הודעות טקסט.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

2 זה היה המחשב הישן שלי והוא עבר הרבה שידרוגים נשרף הלוח אם וקניתי לוח 200 ש"ח אין לי מושג מאיפה להשיג פנטיום 3 נוסף וחבל אבל יש לי די הרבה חלקים מכל מיני שידרוגים שעשיתי למחשבים שהיו לי

3 הייתי בודק את זה אצלי רק שאצלי אין AGP

4. בדקתי עם כל הSDRAM שלי ועם כל כרטיסי המסך שלי כולל PCI

5. הבעיה שאני לא מגיע בכלל לראות את הביוס המסך כותב שאין סיגנל

6. תודה נחמד לראות שיש פה מישהוא רציני שיודע על מה מדברים ולא רק מנסה לזרוק רעיונות בנאלים

המון תודה אני אנסה שוב

7.ניראה לי שלוח האם הזה גם דפוק את זה אני לא שולל אולי אני אחליף בלוח אם עם כרטיס מסך ON BORD זה אמור לפתור לי את הבעיה !

8 שוב תודה אם יש למישהוא עוד רעיונות יצירתיים אשמח לשמוע

גיא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים