עבור לתוכן

לדים וחיבורם

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה

אני סתם רוצה להפעיל לדין

זאת השאלה

מה אני עושה?

מחבר אותם לאיזה חיבור מולקס וזהו?

או שצריך לעשות את זה עם נגד?

פורסם

אתה עושה search.gif ומוצא את כל התשובות. אפילו לא תצתרך לחפש רחוק... יש מספיק הסברים בFAQ ובת'ראדים שבעמוד הראשון.

פורסם
  • מחבר

כמו שניתן לראות אני לא חדש בפורומים

חיפשתי ומצאתי תשובות שהם דיי סתומות לאחד שלא כל כך מבין באלקטרוניקה או בסירטוטים

שאלתי שאלה פשוטה שבמקום לנסות וללמד אותי את חוקי הפורום שידועים לי

יכולת לענות בכן או לא

פורסם

איזה הסבר אתה רוצה חוץ מ- לד דורש 3V, צריך לחשב נגד מתאים כתלות בכמות הלדים שמחוברים בטור ולאיזה מהחוטים במולקס?

את החיבורים של המולקס אתה יודע (חוטים שחורים הארקה, חוט צהוב +12V, אדום +5V...)?

צריך לחבר רגל אחת (ישר למולקס או ע"י חיבור עם חוט נוסף...) לחוט הצהוב או האדום, ורגל שנייה לחוט שחור. לאחת הרגליים צריך לחבר נגד מתאים. אסור לחבר לדים (גם לא 10) לספק (ע"י המולקס) בלי נגד! (לפחות של 100 אוהם)

ללד יש רגל אחת שהיא + (הארוכה אם אני זוכר נכון) ורגל אחת שהיא -. חשוב לחבר את ה+ לחוט האדום (או הצהוב....) ואת ה- לחוט שחור. אם תחבר הפוך הלד לא יפעל.

מידע נוסף תוכל למצוא פה: http://hwzone.co.il/guides/caseled/ בעמודים 3 ו-4.

אם יהיו לך שאלות ספציפיות על דברים שלא הבנת אשמח לענות. רצוי שתצרף ציטוט של מה שלא הבנת (במידה וזה משהו מהמדריך) כדי להימנע מאי הבנות...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

זה היה קצת יותר מובן מהדברים שמצאתי

רק תסביר לי משהו

נגד נגיד אני אקנה אחד עם 120 אוהם אני אוכל לחבר דרכו אחד? או 2?

פורסם

תלוי לאן אתה מחבר את המערכת: אם אתה מחבר ל12V תצתרך גם לשני לדים יותר מ120 אוהם, אם אתה מחבר ל5V (העוצמה שלהם תהייה נמוכה אם תחבר בטור, לכן מומלץ לחבר במקביל...) אז זה יהייה סביר. רצוי 200 (פחות או יותר... צריך לחשב...) אוהם לחיבור 2 לדים במקביל ל5V, אבל גם 120 יחזיק אותם די הרבה זמן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים