עבור לתוכן

בניית מארז

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מידע על בניית מארז שיאפשר פיזור חום טוב ויהיה שקט.

ראיתי כל מיני מדריכים שלא ברור מהם האם הפיזור חום הוא טוב או שזה רק נראה יפה. אני לא רוצה להתעסק עם קירור מים וכל האופציות האלה, רק לשפר מארז קיים כדי שהמחשב לא ירעיש מדי.

פורסם

תעשה חיפוש..תעיין קצת בגלרייה..

ובשביל ההתחלה תפרט איזה מארז יש לך..(ומערכת בכללי)..

פורסם
  • מחבר

יש לי מארז ישן ומחשב פנטיום שלוש שאני רוצה לעבוד עליו.

אם זה יצליח, אז אני אעבור למחשב החדש שלי - פנטיום 4 GHz 2.8 שהוא באמת מאוד רועש.

שני המארזים הם מארזים פשוטים של אייבורי.

ראיתי הרבה דוגמאות יפות בגלרייה ובכל מיני אתרים אחרים באינטרנט ודי התלהבתי מהמארז השקוף. הוא גם נראה לי לא מסובך לבנייה, אבל אני לא יודע עם הוא יעיל לקירור המחשב.

פורסם

תן תמונה של המארז..(זה המארזים עם הידית למעלה.??)..

הוא יעיל לקירור אם תעשה אותו יעיל לקירור..

בעיקרון אפשר לבנות מארז מכול דבר..(כמובן שיש חומרים מומלצים יותר ומומלצים פחות)..

העניין הוא איפה אתה ממקם את החומרה/מאווררים..וכו..

אתה סגור על המארז מפרספקט..??

פורסם
  • מחבר

אין לי כרגע יכולת לצלם את המארז - מארז פשוט לבן וגדול מדי - הם קוראים לזה מהודר ואני קורא לזה פיל לבן ומגושם.

אני לא סגור על כלום, סתם התלהבתי מהפרספקס כי הוא יפה. אם יש חומר אחר יותר טוב אני מעדיף אותו (בתנאי שהוא לא יקר) ואני לא חושב שאני אבנה בסוף משהו שקוף, אלא משהו בצבע אטום.

חשבתי לעשות חורים במארז כדי לאפשר פיזור חום אבל המחשב ייסתם מאבק תוך שבוע (אני גר בדרום) אז זה לא הכי פרקטי.

אתה יכול לתת לי אולי טיפים על איזה חומר עדיף באמת לבנות ממנו את המארז?

לגבי מיקום החומרה מצאתי די הרבה חומר ואני חושב שאני יכול להסתדר עם זה לבד.

פורסם

בעיקרון אם זה שקוף אז רק פרספקט..הכי זול..והכי טוב..

ואפשרי מאלומניום..וכו..

אם אתה מחפש משהו נחמד למה לא תיקח תמארז שיש לך עכשיו "ותתעלל" בו...??

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להתבסס על המארז הקיים. אני רוצה לצמצם את הגודל שלו.

אני גם לא מתלהב מהגימיקים האלה של התאורה למאוורר.

אם אני דוחס את כל החומרה לתוך מארז יותר קטן, אני אצטרך מאוורר יותר רציני או שמה שיש לי מספיק?

יש לי מאוורר שעולה 80 שקל. על המעבד ועוד מאוורר למארז שאני לא יודע כמה הוא עולה אבל הוא בטח לא יותר יקר מהמאוורר של המעבד.

פורסם

אני מאמין שיש לך תמאוורר סטוק..

ואם אתה רוצה ל"דחוף" הכול במארז קטן..(תגדיר קטן)..אז תצטרך חשוב על דרך לקרר אותו גם..

פורסם
  • מחבר

זאת בדיוק הבעיה.

פורסם

חח לכול דבר יש פיתרון..

באיזה גודל אתה רוצה אותו...(תתחשב גם בגודל של הלוח..וכו)..

פורסם
  • מחבר

אני צריך לקבל את המארז עם כל הדברים מחבר, כך שאני לא יודע כרגע נתונים כאלה, אבל ברור לי שהדבר שקובע את המימדים זה הלוח אם והרוחב של הספק והכרטיסים וכל זה.

פורסם

אא המארז/מערכת עדיין לא אצלך...

אבל אתה לא יודע תמפרט..(אפשר להסתכל באתר אינטרנט של היצרנית ולראות מידות..)..

פורסם

אני לא הבנתי. אתה רוצה לשפר מארז קיים או לבנות אחד חדש? סיפור של לבנות אחד חדש יכול לעלות בקלות ל200 ש"ח, לשפר קיים אפשר לכול מיני דרכים:

אפשר לחתוך את הגרילים המובנים של המארז כדי שהמאוררים יעבדו בצורה יותר יעילה, ולעשות להם מוד ל7V כדי שירעישו פחות, אפשר להוסיף חלון או שניים ולהתקין עוד כמה מאוררים (אופטימאלי-4 מאוררים למארז...) כדי להוריד טמפ', וגם להם אפשר לעשות מוד ל7V (רצוי להשאיר 2 על 12V כדי שיהיו יעלילים יותר) כדי שיעשו פחות רעש... סידור חוטים יכול לעזור מאוד, ואני אישית לא הייתי סומך על אייבורי שישימו משחה תרמית טובה, ובצורה נכונה, דבר שיכול בכיף להוריד לך עוד כמה מעלות...

יש 1000000 דברים שאפשר לעשות, תלוי מה אתה רוצה...

פורסם
  • מחבר

אני חושב שזה היה ברור:

אני רוצה לבנות אחד חדש - ראיתי המון דברים באתר ובגלריה וקיבלתי רעיונות. על ה7V לא חשבתי כי אני לא מכיר, אז אני אבדוק את זה. אני לא מתכוון להוסיף מאווררים, אולי עוד מאוורר אחד להוצאת אוויר החוצה מהמארז.

משחה טרמית זה המשחה ששמים על הצלעות קירור של המעבד?

פורסם

זה מה ששמים בין המעבד לצלעות קירור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים