עבור לתוכן

מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם שמי יוסי.

אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 .

בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV)

בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה .

מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf

לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד.

ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים)

לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש.

בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברתי את המגבר בצורה הבאה :

ברגל 2 הכנסתי -20mV

ברגל 3 הכנסתי +20mV

בין רגל 1 ל-8 חברתי נגד של 12.5k

לרגל 7 חברתי +5Vcc

לרגל 4 חברתי -5vcc

את רגל 5 חברתי לאדמה.

ואת ההגבר מדדתי ע"י זה שהנחתי פרוב בין רגל 5 ו-6 וככה ראיתי מה המצב ביציאה.

בכמה מהפעמים גם הוספתי נגד עומס של 100k או 10k אבל זה לא שינה כלום ולא ראיתי שום תוצאה.

מישהו יכול לומר לי אם אני טועה באופן של החיבורים שאני מבצע לצורך הבדיקה???

ואולי אתם מכירים מגבר אחר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה שניתן לקנות אותו בכל מקום?

בכל מקרה כתבתי אי מייל למרכז התמיכה של Texas Instruments והם לא חזרו אליי אז אולי למישהו ממכם יש גישה לשם והוא יכול לשאול אותם מה מקור הבעייה בהגברה של הרכיב??

אודה לכם מאוד אם תעזרו לי כי אני צריך לפתור את הבעייה הזאת באופן דחוף ולא נותר לי זמן כי זה הדבר היחידי שמונע ממני לסיים את הפרוייקט שלי.

בתודה רבה יוסי.

פורסם

טוב דבר ראשון לקחתה מגבר הפרש זה אומר

VO = G • (VIN(+) – VIN(-))

G=1+(50K/Rg)

ומה שאתה צריך זה זה מגבר רגיל למרות שאפשר גם עם זה תכניס את המתך שאתה רוצה להגביר לרגל 3 ואדמה לרגל 2

אם אתה רוצה רכיב אחר אז תחפס את LM741 זה מגבר שרת

פורסם
  • מחבר

טוב דבר ראשון לקחתה מגבר הפרש זה אומר

VO = G (VIN(+) VIN(-))

G=1+(50K/Rg)

ומה שאתה צריך זה זה מגבר רגיל למרות שאפשר גם עם זה תכניס את המתך שאתה רוצה להגביר לרגל 3 ואדמה לרגל 2

אם אתה רוצה רכיב אחר אז תחפס את LM741 זה מגבר שרת

עשיתי בדיוק מה שכתבו ז"א רגל 2 לאדמה ולרגל 3 חחברתי מתח ואני לא רואה כלום במוצא , ז"א זה לא מגביר לי כפי שאני רוצה

lm741 לא טוב לי כי אין לו אימפדנס כניסה מאוד גבוהה!

מכירים משהו אחר או שיש לכם עוד עצות בשבילי?

פורסם

שים לב לRG יש לו נוסחה והוא קובע את ההגבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים