עבור לתוכן

מחשב לא נדלק - נראה כמו בעיית ספק

Featured Replies

פורסם

שלום,

קיבלתי מחשב ישן, יד שניה (סטודנט תפרן), מי שנתן לי אותו אמר שהוא עובד (דוד שלי, אין סיבה לא להאמין לו) הבעיה היא שהמחשב שכב בתא מטען של רכב איזה שבועיים לפני שהוא הגיע אליי.

כשאני מדליק אותו, הוא לא נדלק. לפעמים אני שומע איזה קליק קטן כאילו ממסר מנסה להיסגר אבל זהו. אין שום חיוויים חשמליים ונראה כאילו שאין בכלל מעבר זרם. הוצאתי את כל הרכיבים וניסיתי לבדוק אולי משהו מפריע אבל התופעה ממשיכה. אין לי דרך לבדוק את ספק הכח ונראה לי שהוא הבעייתי פה. הוא ישן, הפיוז בסדר אבל היו חתיכות של גומי (שנראה שרוף או ישן וקשה, תלוי כמה אופטימי מי שמסתכל) בתוך הספק כשפתחתי אותו.

יש הצעות כלשהן? חשבתי לקנות ספק חדש, תהיה בעיה להחליף את הנוכחי (235W) ב- 300W, נניח? אין לי חשק להשקיע יותר מ- 150 ש"ח בתיקון.

בתודה מראש ובברכה....

פורסם

המפסק מאחור על " | " ?

איזה מחשב זה? איזה לוח אם?

בעיקרון ספק חדש עולה כ-150 ש"ח (של חברת HEC 300W), העניין הוא האם הוא יתחבר ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

הי,

אין לו מפסק מאחור. אין לי הרבה מידע על המחשב, משהו של פקארד בל מלפני חמש-שש שנים. לא הגיע איתו תיעוד (לא אליי, לפחות) ואין שום כיתוב "נורמלי" על לוח האם, יש צ'יפסט של Via ו- AmiBIOS.

+++נערך קצת יותר מאוחר+++

מה זאת אומרת אם יתחבר ללוח האם? זה חיבור סטנדרטי, עד כמה שאני יודע. אין ללוח האם או הספק הנוכחיים מחברים יעודיים, הכל רגיל. הספק הנוכחי הוא Sparkle FSP235-60GI אם זה אומר לך משהו.

פורסם

הוא מדבר על תקן ה AT הישן, שבו הספק התחבר ללוח ע"י שני מחברים, כל אחד של 4 פינים.

בתקן החדש יותר - ה ATX, הספק מתחבר ללוח ע"י מחבר אחד של 20 פינים (במחשבים החדשים יותר זה כבר 24 פינים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים