עבור לתוכן

"התפוח האסור" של מיקרוסופט

Featured Replies

פורסם

אומרים שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ...ואז אץ לו רץ לו ביל גייטס ואוסף אותו. ה"השראה" של אפל על מיקרוסופט היא ידועה. כעת מעביר ביל גייטס מצגת על חלונות "ויסטה" ויש תחושה חזקה של דז'ה וו...

האם זה צירוף מיקרים???

th_59000_microsoft_apple.jpg

http://www.metacafe.com/watch/66582/microsofts_forbidden_apple/

פורסם

אפל לא המציאו שום דבר בעצמם, כל הרעיונות שהוצגו קיימים בתוכנות צד גימל שנים רבות. מי שבאמת היה זקוק לחיפוש מהיר בתוכן קבציו, התקין Copernic, X1 או Isys לפני 5 שנים (X1 נרכש ע"י יאהו). מי שרצה תיוג תמונות קנה את Picasa לפני שגוגל הפכו אותה לחינמית. מי שרצה כמוני לתייג bookmarks בצורה אינטיליגנטית עשה זאת עם Powermarks לפני ש-delicious נולד ונרכש ע"י יאהו. מי שרצה pretty interface או סייר קבצים על סטרואידים מצא את מבוקשו בעשרות תוכנות מצויינות כגון xplorer2, PowerDesk או Directory Opus. מי שרצה ליצור שומרי מסך יפיפיים מצא עשרות תוכנות. מי שרצה תוכנות-קופצות-מקשטות דסקטופ בשכבה מלמעלה התקין Konfabulator לפני שנרכש והפך ל-Yahoo Widgets.

בקיצור אינני מתרשם מאפל בתור חברה שממציאה משהו - הם פשוט יודעים להעתיק את הרעיונות הטובים כמה שנים קודם, זה הכל. אבל, וזה אבל ענקי, אני תמיד אעדיף שיהיו לי אלפי תוכנות לבחור מהן (סביבת PC) במידה ומה שאפל דחפו לי לגרון לא ממש מוצא חן בעיניי. יש הרבה הרבה יותר בחירה ב-PC, גם לתוכנה וגם לחומרה, ולכן אפל יכולים לחלום שאני אישית אשתמש במק בעשר שנים הקרובות.

מי שמתרשם ממק זה אנשים שלא יודעים מספיק כדי לקנפג את ה-PC שלהם בדיוק כמו שהם רוצים או כאלה שמשלמים על כל התוכנות שלהם, ואז אולי סביבת המק יותר משתלמת כלכלית (לא צריך לרכוש תוכנות צד גימל לעשות מה שמערכת ההפעלה עושה "טוב מספיק"). אפל מקלה ועושה הרבה רעש, אבל בבוטום ליין אין שום דבר במק שאי אפשר לחקות ב-PC כבר לפני 5 שנים עם מספיק רצון...

אישית, גם אם הייתי צריך לשלם $300 למערכת הפעלה (וביום מן הימים כולנו נאלץ לשלם על מערכת הפעלה+תוכנות עכשיו שמיקרוסופט בשקט בשקט דוחפת צ'יפ הצפנה בלוחות האם) עדיין הייתי נשאר כמה שיותר שנים על סביבת ווינדוס רק בשל הנוחות, אולם ארגיש מנוצל ואחפש/אדחוף לאלטרנטיבה יותר מקלה אולי חופשית לגמרי, כמובן.

מיקרוסופט מן הסתם תעשה את זה מאוד קל למפתחים להגן על התוכנות שלהם (מיקרוסופט יקחו את ה-cut שלהם מהרווח) מפני העתקה מה שיגרום לפיצוץ אדיר באיכות התוכנה (תחרות מטורפת) - כולם פתאום ירוויחו כסף כי אין יותר קראקים ובלבולים (יהיה בלתי אפשרי - ואם אתם יודעים איך קראקים עובדים אתם גם תדעו שזה נכון למרות המיתוס ש"את הכל ניתן לקרק") - מיליוני איש ישלמו עבור אפילו תוכנה אחת מתוך 20 שמותקנות להם במחשב באופן פיראטי כרגע נניח. מם הסתם כל מערכות ההפעלה המסחריות יעבדו עם צ'יפי הגנה ברגע ש-99% מלוחות האם ייוצרו איתם במשך חמש שנים רצופות נניח. גם החינמיות יאפשרו למפתחים לתקשר עם הצ'יפ כדי לדרבן אותם לפתח עבור הסביבה החופשית (כדי שהמפתחים יוכלו להבטיח לעצמם הכנסה, גם אם מערכת ההפעלה חינמית). בשלב זה התחרות תהיה אמיתית ולא כמו כרגע שמיקרוסופט מציפה את השוק בכוונה בתוכנות פיראטיות לשוק הביתי במטרה להחזיק מונופול. בעתיד מיקרוסופט יעדיפו להחזיק נניח "רק" 40% מהשוק אם זה אומר ש-100% מאותם צרכנים קונים את התוכנות שלהם (וכאמור הם יהיו חייבים). זה אומר שמיקרוסופט יוכלו להוריד מחירים לקרקע ו_עדיין_ להרוויח _יותר_ ממה שהם מרוויחים היום. כן, אני טוען שמעל 90% מהתקנות ווינדוס worldwide הם התקנות פיראטיות.

הולך להיות מאוד מעניין בקיצור.

פורסם

מה שרואים במצגת זו לא חלונות ויסטה. לא ממש ברור לי מה זה, זה נראה כמו טייגר נראה לי, בכל מקרה זה מאק שמישהו דחף לו המון תמונות של ביל גייטס וזייף איזו מצגת.

פורסם

כרעאזמ"ה, מילים בסלע :xyxthumbs:

וד"ש לפורום אורט :hi:

פורסם

מה שרואים במצגת זו לא חלונות ויסטה. לא ממש ברור לי מה זה, זה נראה כמו טייגר נראה לי, בכל מקרה זה מאק שמישהו דחף לו המון תמונות של ביל גייטס וזייף איזו מצגת.

אני חושב שאתה צודק. מה שהולך שם זה כנראה מצגת אמיתית שמישהו עשה על Vista והסרטון מראה תמונות של מערכת הפעלה אחרת (נראה כמו משהו מקינטושי - הלוגו חוזר דיי הרבה פעמים - כנראה טייגר). עוד משהו מעניין: כשהוא פותח מסמך (בערך ב-2:10 מתחילת הסרט), המסמך מדבר על פיצ'רים שנגנבו מ-MacOS (תעצרו את הסרטון ותקראו ברפרוף - חסר הסוף של השורות).

עוד ראיה היא מג-שוט של ביל גייטס. אתה מאמין שבמצגת רשמית יראו תמונה כזו של ביל גייטס? (4:10 בסרט).

פורסם

מה אתם צוחקים זה בדיחה על כך שMICROSOFT גנבה לAPPLE כמעט הכל כאילו מה יש לכם עוד דנים על זה רואים מההתחלה שזה לא VISTA זה מערכת של MAC פשוט כמה אוהבי מאק עשו מצגת בדיחה על VISTA (או אוהב מאק אחד)

פורסם

כרעאזמ"ה, מילים בסלע :xyxthumbs:

וד"ש לפורום אורט :hi:

:-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים