עבור לתוכן

איטיות עם 4X AA

Featured Replies

פורסם

למה כשהאפשרות מופעלת לוקח למשחקים הרבה יותר זמן לטעון?

זה לא אמור בסה"כ להוריד בהרבה את ה-FPS?

גם לוקח הרבה יותר זמן לצאת מהמשחק כשזה מופעל.

פורסם

כנראה שהם מציירים משהו בזמן שהם טוענים כמו אחוזי טעינה או אנימציות מסויימות.

פורסם

זה לא אמור בסה"כ להוריד בהרבה את ה-FPS?

עקרונית כן נווו אז איך אצלך זה מוריד ? ?

פורסם
  • מחבר

אמרתי,

זה מוריד את ה-FPS אבל גם זמני הטעינה יותר ארוכים וכל זה...

פורסם

GF4 TI מאבד משהו כמו 30% מה FPS , GF3 יאבד 50% ו GF2 יאבד 75%.

ATI עוד פחות טובים בקטע הזה ואפילו ה RADEON8500 מאבד כמעט 60% ב 4X4, בדיקות של ה 9700 ב 4X4 לא ראיתי אבל אני בטוח שהוא כבר הרבה יותר טוב מה GF4 TI.

זה ברור ש 4X4 מאט את הכרטיס ובמקרה ואין לכרטיס מספיק זיכרון בשביל להחזיק את התמונות (כל תמונה של 1024X768 ב 4X4 תופסת זיכרון כמו תמונה של 4096X3072) אז ה AGP APATURE יהיה בשימוש וזה איטי כי זה מוגבל למהירות של ה AGP והזיכרון הראשי.

לא יודע איזה כרטיס יש לך אבל זה בהחלט סביר שהפעלת כרטיס ב 4X4 תאט את המחשב.

פורסם

ראיתי עכשיו את המפרט, ה GF4 TI4200 יכול לסחוב 4X4 אבל זה תלויי במשחק וברזולוציה.

נסה לחפש בדיקות באינטרנת של הכרטיס עם המשחק הזה, אולי זה כבר כבד לו.

בלי קשר תעשה ניסויי לבדוק את ההשפעה של הרזולוציה (800X600, 1024X768,1280X1024)

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שיש לי FPS מאוד נמוך עם 4X.

בסה"כ שאלתי למה זה מעלה בהרבה את זמני הטעינה של שלבים. בדר"כ את השלב הראשון זה מעלה במהירות רגילה אבל אחרי זה כל טעינה היא יותר ארוכה.

נ.ב. יש לי GF 4 Ti 4200 64mb 3.6ns

פורסם

ננתי סיבה תיאורטית למה זה יקרה, תבדוק אם באמת זה משתנה עם הרזולוציה.

פורסם

זה ברור ש 4X4 מאט את הכרטיס ובמקרה ואין לכרטיס מספיק זיכרון בשביל להחזיק את התמונות (כל תמונה של 1024X768 ב 4X4 תופסת זיכרון כמו תמונה של 4096X3072) אז ה AGP APATURE יהיה בשימוש וזה איטי כי זה מוגבל למהירות של ה AGP והזיכרון הראשי.

לא יודע איזה כרטיס יש לך אבל זה בהחלט סביר שהפעלת כרטיס ב 4X4 תאט את המחשב.

שלילי

AGP APERATURE מופעל רק לגבי טקסטורות ולא לגבי פריימים שהכרטיס מצייר.

אני יוצא מנקודת הנחה שבזמן שהמשחק מבצע טעינה, הוא לא מציג תמונות עשירות בטקסטורות גדולות וכבדות.

פורסם

מה עושים עם ה APATURE זה לגמרי בשליטת מפתחי הכרטיס. המערכת לא מבדילה בין סוגי המידע וממש לא מזיז לה מה הכרטיס דוחף לשם.

בהפעלת AA בלי קשר הטקסטורה עצמה עוברת MULTI SAMPLING ומוגדלת אפקטיבית לגודל שך 4X4 מהמקורי.

פורסם

קודם כל, ה-AGP Aperature Size תקף רק לגבי טקסקטורות, ולא לגבי ה-FrameBuffer.

דבר שני, ה-FrameBuffer עובר מולטיסמפלינג/סופרסמפלינג כאשר עושים AA, ולא טקסטורות.

למי שלא יודע:

FrameBuffer - טבלה בעלת W שורות ו-H עמודות כאשר הרזולוציה היא W x H. כל תא בטבלה מכיל מידע על פיקסל הכולל את צבעו, מרחקו מהתופה (Depth) ועוד מידע חיוני נוסף שאני לא מתכוון לדון בו כעת. ה-FrameBuffer תמיד יושב בתוך זיכרון כרטיס המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים