עבור לתוכן

שאלה חדשה בתגובה 4 [או 5..חח] הפעם בקשר ללדים

Featured Replies

פורסם

1. האם אני יכול בעזרת מפצל מולקס לחבר מספר קתודות לאותו חיבור?

2. מה המידות המדוייקות של קתודה?

3. האם קתודה מאירה מתחילתה ועד סופה או שיש בקצוות איזה פלסטיק או משהו?

תודה מראש לעוזרים. :xyxthumbs:

פורסם

1. כן אתה תוכל בעזרת המפצל לעשות את זה

2. :s05:

3.יש בקצוות שלה מעין חומר כזה שזוהר אצלי בכתום

פורסם
  • מחבר

המידות לא חשובות לי

אני פשוט צריך לדעת רק מה האורך של קתודה

15 ס"מ? 10 ס"מ?

ויש אפשרות להוריד את הפלסטיקים מהקצוות?

פורסם

אין אפשרות להוריד את "הפלסטיקים" האלה כי הם תחילת הנורה של הקטודה ואם אתה רוצה להשים את זה במחשב זה נכנס לאורך בכל מארז ג'נרי רגיל

פורסם
  • מחבר

אם זה היה פשוט להכניס למחשב לא היו לי את כל השאלות האלה..\:

טוב לא משנה נסתדר עם תאורת לדים. [את הפרוייקט תוכלו לראות בפורום פרוייקטים כשאני אתחיל, כרגע אני באיסוף חומרים]

פורסם
  • מחבר

אוקיי שאלות חדשות הפעם בקשר ללדים:

1. אם אני קונה לדים UB אדומים 3 מ"מ כמה לדים אני אצטרך ביחד כדי לחבר למולקס בלי נגדים וכו'? או שאני חייב נגדים בכל מקרה?

2. אפשר סקיצה או הסבר או מדריך איך לעשות ששורת לדים ירוצו בשורה, יענו ברצף שייראה כמו גל שוטף [אם לא הבנתם תבקשו אני אעשה שרטוט קטן של מה שאני מתכוון בצייר]?

3. אם אני צריך נגד, איזה נגד אני צריך? או שזה תלוי בכמות הלדים וכו'?

4. אני יכול לחבר את כל ה + וה - של הלדים לכבל אחד שיילך למולקס? יענו מכל לד ייצאו שני כבלים שיתחברו לכבל ראשי אחד שיילך למולקס

יש אפשרות כזאת?

תודה מראש לכל העוזרים. :xyxthumbs:

פורסם

1. חייב נגדים.

2. אתה צריך לבנות בשביל זה מעגל עם רכיבים (יותר מנגדים וקבלים) - נסה לחפש באינטרנט "אורגן אורות" או "led light organ".

3. תלוי בכמות הלדים, סוג הלדים, המתח...

4. כן - זה נקרא חיבור מקבילי.

ד"א, כמעט כל מה שאתה צריך לדעת נמצא בסטיקי - הוא מכיל את כל המידע על צורות חיבור, רכיבים, לדים ועוד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

תודה רבה רבה

כשיהיו לי את הלדים והכל אני אשאל כאן שוב כדי לדעת איזה נגד אני צריך

רק עוד משהו

האם בחיבור מקבילי הזרם מתחלק שווה בשווה בין כל הלדים כך שכולם יפעלו באותה עוצמה?

האם "אורגן אורות" זה דבר מסובך לבעל ידע מועט באלקטרוניקה? או שאני אוכל להסתדר עם סקיצה? [בעיקרון אני מסתדר עם כל הסקיצות]

פורסם

סקיצה מספיקה - תאכלס, אם יש לך שרטוט של המעגל, ואתה רק רוצה לבנות אותו, אתה לא ממש צריך להבין מה כל דבר עושה... (למרות שרצוי)

בכל מקרה, אם יש לך ידע באלקטרוניקה ועבדת עם סקיצות בעבר, לא צריכה להיות בעיה.

לגבי חיבור מקבילי, באופן עקרוני הזרם מתחלק באופן שווה, אבל מכיוון שלדים הם לא רכיבים ליניארים, ובכלל במציאות דברים טיפה שונים מבתאוריה, יכולים להיות הבדלים קטנים. אבל סה"כ אני לא חושב שתראה איזשהו הבדל בעוצמת ההארה בין לדים שונים.

פורסם

לאורגן אורות שיפעיל לדים אפשר להשתמש במונה ג'ונסון (מק"ט 4017)

ובישביל פולסי השעון שהוא דורש אפשר להשתמש ברכיב 555

אם תרצה סכמה חשמלית רק תבקש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים