עבור לתוכן

מדריך בסיסי ללינוקס

Featured Replies

פורסם

קיבלתי דיסר של UBUNTU והחלטתי להתחיל לשחק וללמוד את המערכת אבל אחרי ההתקנה אני לא מבין כלום.

הורדתי למשל FF 1.5 ואני רוצה לעדכן אותו כי איתו מגיע 1.0.7 ואין לי מושג מה אני עושה עם הקובץ שהורדתי

אודה לכם עם תוכלו להפנות אותי לאיזה מדריך בסיסי שמשם אוכל להתחיל

פורסם

בכללי יש לך את ubutnuforums.org שזה הפורום הרשמי ויש שם הרבה הסברים איך לשדרג את FF (כי לא יצא שידרוג רשמי) רק לפני השידרוג תגבה הכל כי זה לא ממש שומר :\

לעדכן מאגרים -

sudo apt-get update

לשדרג חבילות שיש להן שידרוגים -

sudo apt-get upgrade

להתקין

sudo apt-get install PKG

למחוק

sudo apt-get remove PKG

לחפש

apt-cache search PKG

תהנה :P

פורסם

בדיוק אחד מהחסרונות הכי גדולים שיש ללינוקס (שאתה לא יכול ללכת לאתר בית של איזה תוכנה ופשוט להתקין אותה משם ע"י לחיצה על קובץ, כמו שאפשר היום ב כל מערכת WINDOWS).

פורסם

^^^

למה זה בעצם? יש איזשהו הגיון שעומד מאחורי המגבלה הזו, או שהדבר נובע מתכנון לקוי של לינוקס? מתי "יתקנו" את זה?

פורסם

ההגיון הוא שבניגוד ל WINDOWS שזה משהו מוגדר, בגלל ש LINUX זה דבר חינמי שכל אחד יכול לקחת ולהתעסק, אז כל אחד חושב שהוא יותר חכם מהשני, ומוציא הפצה משלו עם תוכנת ניהול קבצים משלו, ואז אין סטנדרט אחיד לנושא. מה גם שלינוקס הרבה יותר דימנית בשאר התחומים כל הזמן יוצאים ספריות עזר חדשות של GTK ו PANGO ומה לא, שתוכנות מסתמכות עליהם, ובגלל שהכל שם מקומפל מקוד, אז כל הזמן יש DEPENENCY הרבה יותר מטורף ממה שהולך ב WINDOWS, ואז צריך לחכות שהדברים יעודכנו וכו'... (בגדול, הדברים לא הכי מדויקים פה :) ).

פורסם

מה כבר אפשר להגיד, פשוט מבריק. :nixweiss:

אף אחד לא מתכוון להרים את הכפפה, ולעשות קצת סדר בכל הסטנדרטים השונים? ::)

פורסם

כל הקטע ב LINUX זה הפתיחות, כמו שיש לך אפילו ברמה הבסיסית שתי סנדרטים ל GUI אפילו (QT ו GTK), לכל דבר שיש יותרונות, יש גם חסרונות... ושוב, אין מה לעשות סדר, כל אחד פועל בצורה שנוחה לו. דווקא REDHAT הצליחה די חזק להנחיל את ה RPM שלה להרבה חורים, ובגדול דברים בשבים זה יוצאים יחסית מהר.

וגם תמיד אפשר להשתמש במשהו כמו GENTOO שמקמפל הכל מה SOURCE, ואז די מהר יוצאים לפחות גרסאות חצי-רשמיות (אם כי לא בדוקות) של מוצרים.

פורסם

לכל הפחות, יכולים ליצור קבצי Install להפעלה ב-Double-Click, במקום או בנוסף להגדרת מקורות.

אפשר ליצור קבצי Install קטנים שמיועדים להפצה מסויימת, וקבצי Install גדולים יותר שמיועדים לכל ההפצות הגדולות (Mandriva, SUSE, Fedora, Debian, Ubuntu, Kubuntu). כל אחד יוכל לבחור האם להוריד קובץ Install קטן המיועד להפצה שלו, או קובץ Install גדול המיועד למספר הפצות.

פורסם

יש, למשל דביאן\אובנטו יש להם deb לפדורה ולעוד כמה יש rpm לarch יש pkg.tar.gz וכ'ו

ואממ גם ב arch יוצאים דברים בטיל כל יום מעדכנים שם, כמובן שיש 2 סרברים שהם currunt (או משהו) ו extra ואז יש test ו לא יציב.

בדר"כ המנהלי חבילות יודעים להתקין גם את התלויות של חבילות מסויימות, למשל אני עובד עם גנום ויש לי פה מספר תוכנות מ kde (גנום משתמש ב gtk ו kde ב qt)

חוץ מזה שגם פה יש מנהל הוספה והסרה (ובוינדוס זה יותר הסרה כי .. האפשרות היחדיה להוסיף זה מתוך דיסק לבחור את הקובץ התקנה :\)

ואני אישית, יותר נהנה מהקטע של apt או בכלל מנהל חבילות ומאגרים, ממש נוח, במקום להתחיל לרוץ ב 300 אתרים לחפש את התוכנה פה אני אפילו לא פותח דפדפן רק טרמינל ורושם פקודה אחת והופ! זה מותקן וגם לא צריך ריסט (בניגוד לוינדוס, במיוחד ב windows update שכל עידכון שני מחייב אותך בריסט והחלון לא עוזב אותך :\)

ד"א הגרסא הבאה של אובנטו תיהיה חזקה! https://wiki.ubuntu.com/DapperFlight3 אני מחכה לזה :-*

פורסם

עזוב, שזה די שטויות מה שאמרת, אבל ב

https://wiki.ubuntu.com/DapperFlight3

אהבתי את

Screenshot 7: New Restart Notification Bubble

Screenshot 8: New Restart Notification Dialog

פורסם

למה שטיות?

פורסם

להגיד שה PACKAGE MANAGER זה מהנה זה לא כזה חוכמה.

עובדה שיש מערכות הפעלה (WINDOWS), שלא צרכות גם TEST גם STABLE גם UNSTABLE גם BLAH וגם DAH, סוג אחד שעובד עם הכל (ושים לב שב LINUX גם דברים שהם STABLE (כמו למשל OOFFICE, FIREFOX, GNOME, KDE חדשים), מגיעים אחרי הרבה יותר מדי זמן ל STABLE של ההפצות עצמם).

תלויות ? איך WINDOWS מסתדר בלי ? גם מחזורי פיתוח של תוכנות ב WINDOWS הרבה יותר נורמלים מלהוציא GNOME חדש כל חודשיים.

הרבה יותר טוב שיהיה לך משהו כמו WINDOWS שיהיה לך אפשרות למרכז הכל, סטייל PACKAGE MANAGER (ואני בטוח שיש), מאשר שיהיה לך רק PACKAGE MANAGER ועוד נכה.

ולגבי ה RESTART, הנה ראית שגם ב LINUX יש כזה דבר, ומה לעשות שהיום ה RESTART תקף רק לעדכוני אבטחה של פעם ב... VISUAL STUDIO, OFFICE ותכנות כבדות אחרות כבר לא צריכות RESTART.

פורסם

בקשר לריסט, זה בדר"כ אחרי התקנת קרנל חדש, הוא לא מחייב אותך לעשות, הוא מציע ואפשר לסגור אותו בקלות (כאשר בוינדוס, זה נשאר שם ולא זז, בלי אפשרות סגירה). כל שאר הדברים בלי ריסט ובלי כלום איך שגרמת להתקין יש לך בתפריט.

תלויות? בטח שיש בוינדוס, בוא נקח את .net הנה, אני מוריד תוכנה ואין לי net היא לא תעבוד, אני אאלץ לגרור את המחשב שלי עד לאתר של M$ בשביל להוריד .net. בלינוקס, כל מה שהוא צריך, הוא מוריד במקום, שחס וחלילה לא תאלץ לחפש בכל מני מקומות דברים.

עובדה שיש מערכות הפעלה (WINDOWS), שלא צרכות גם TEST גם STABLE גם UNSTABLE גם BLAH וגם DAH,

עובדה ש M$ גם לא בודקים הכל, כל מה שלא שלהם, הם לא בודקים ולכן זה יכול לפגוע במחשב אם תתקין תוכנה שמתנגשת עם תוכנה אחרת (מסך המוות)

הרבה יותר טוב שיהיה לך משהו כמו WINDOWS שיהיה לך אפשרות למרכז הכל, סטייל PACKAGE MANAGER (ואני בטוח שיש), מאשר שיהיה לך רק PACKAGE MANAGER ועוד נכה.

לא הבנתי אותך, הסבר שוב.

וגם אחד היתרונות בזה שהכל פתוח, אתה יכול להשתמש באיזה שולחן עבודה שבא לך וגם להתאים אותו עם עיצובים ללא בעיות. כאשר בצד השני, של M$, אתה צריך תונות צד 3 (שבדר"כ עולות כסף) והן לוקחות יותר משאבים.

בקשר לזמן ההגעה של התוכנות, זה נכון, אני מסכים איתך. אבל יש דברים כמו למשל באובנטו, ה blackports (או משהו) שזו קבוצה של אנשים שפשוט מעדכנים את הדברים שבהפצה עצמה כבר לא מעדכנים (לדוג' XCHAT בכל כל פעם שאובנטו משחררים הפצה, הם דואגים לשים שם את ה XCHAT האחרון. אך אם יוצאת גרסא חדשה שאין בה עידכוני אבטחה רציניים, צוות ה BLACKPORTS מטפל בזה ומעדכן. וכל הדברים המרכזיים שמשתמשים בהם הרבה, מעודכנים מהר מאד.)

עריכה: גם שכחתי לציין, שבניגוד לכל, יש גם התקנות שהן לכל ההפצות, בד"כ אם מדובר בהעברה של מספר קבצים למספר תיקיות, זה מבוסס על כך שיש סדר מסויים (בניגוד למה שאמרת) שתיקיות כמו /bin וכ'ו נמצאות בכל ההפצות באותו מקום וזה מאפשר ליצור קובץ "התקנה" שהוא תקף לכולם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים