עבור לתוכן

צריבה איטית...

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

כבר כמה שבועות יש לי בעיה (שלא ברורה תחילתה) של צריבה איטית מאוד באופן מפתיע, ואני אפרט:

קודם כל אני אציין את מפרט החומרה הרלוונטי:

מעבד פנטיום 4 מהירות 2.8

לוח אם ASUS דגם P4P800 דלוקס

צורב של NEC מהירות 16 דו שכבתי, דגם 3520, חדש יחסית

זכרון בגודל 1 ג'יגה, לפחות חצי פנוי רוב הזמן.

מערכת הפעלה: Windows XP PRO SP2 מעודכן רוב הזמן.

אז ככה, מיד לאחר התקנת הצורב במחשב, הכל היה "10", צרב לי על דיסקים של מהירות 8 בממוצע של מהירות 7 והכל היה בסדר. באיזשהו שלב (לא זוכר אם התקנתי משהו או שיניתי הגדרות במערכת ההפעלה), הוא התחיל לצרוב רק במהירות ממוצעת של 2 בערך ולא משנה על איזה דיסק. משהו מחריד - אני מדבר על דיסק DVD שלם ביותר מחצי שעה לפעמים. במקרה ה"טוב", משהו כמו 27 דקות לדיסק! איום ונורא!

מה לא ניסיתי? למעט בתוכנות שרצות ברקע, לעלות ב-Safe Mode, לכסח services ועוד.

הכיוון שאני רוצה ללכת עליו עכשיו הוא גישה "חבויה" לדיסק שלמעשה מורידה את הביצועים של הדיסק הקשיח ומשפיעה בין היתר על ביצועי הצריבה. אבל לא רק הכיוון הזה כמובן, אני רוצה לחקור את כל מה שאפשר ולרדת פעם אחת ולתמיד לעומק הבעיה הזאת וסיבותיה...

אז השאלה שלי היא כזאת: האם מישהו מכיר תוכנה שעושה בדיקה *אמיתית* של גישה לדיסק הקשיח, לצורך העניין? שמראה לי נגיד איזה process או תוכנה כותבים ברגע נתון לדיסק הקשיח ומה בדיוק? מעין disk monitor כמו שיש מוניטור לתעבורת רשת וכו'...

בכל מקרה, אני אשמח לשמוע על כל כיוון שיש לכם לבדיקת המצב העגום הזה והצעות לפתרונות אפשריים.

אם חסרים כאן פרטים טכניים, כמובן שאני אשמח להוסיף ולפרט.

בתודה מראש,

המיואש.

:-\ :'(

פורסם

נשמע כאילו ה IDE שלך במצב PIO במקום UDMA

פורסם
  • מחבר

וואלה, שכחתי לציין את הבדיקה הזאת שעשיתי.

איכשהו הגעתי לזה שאחד מה-IDE שלי מחובר אכן ב-PIO ולא UDMA.

העניין הוא שאני לא יודע איך לשנות את זה, גם אחרי שמישהו זרק לי שזה באמצעות ה-BIOS. פשוט אין לי מושג מה אני אמור לחפש שם בדיוק...

ובשביל להרגיע את הסקרנות - למה שכזה דבר ישתנה "פתאום" במערכת?

תודה.

פורסם

הפתרון הקצר מאוד (בכל אופן לדעתי) לבעייה שלך הוא להוריד את התוכנה DVD REGION FREE, וכשאתה מריץ אותה היא בודקת אם אתה במצב DMA ואם לא מעבירה אותך אליו (כמובן בתנאי שלוח האם תומך בכך, ושלך תומך ב100%).

הפתרון הפחות נוח הוא לשנות את הערך ברג'יסטרי אם זה נמצא על מצב DMA IF AVAILABLE בDEVICE MANAGER ובכל זאת זה על מצב PIO.

פורסם

אם כשאתה נכנס לדרייברים של ה IDE ב DEVICE MANAGER אתה לא יכול לשנות ל DMA אז פשוט תעיף את הדרייברים של ה IDE מה DEVICE MANAGER ותן לווינדוס לעלות מחדש ולהתקין אותם. בד"כ זה פותר את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

חברים.

אני מודה לכולם על העזרה והעצות הנהדרות!

מה שפתר בסופו של דבר את הבעיה הזאת (לפחות כרגע) זה unistall ל-IDE הזה, הווינדוס ביקש לעשות אתחול, זיהה אותו שוב (סופית) לאחר אתחול נוסף ועכשיו הוא על UDMA וצורב במהירות נורמלית. מסתבר שבגלל שה-HD המדובר לא היה מחובר כמו שצריך כאמור, אז הצורב קרא ממנו את הנתונים "לאט יותר".

אתמול, אחרי כל הסיפור הזה צרבתי דיסק DVD כמעט מלא בפחות מ-10 דקות! כזכור, עד אתמול זה היה לוקח כמעט חצי שעה...

אז שוב תודה על כל הסיוע. אחלה אתר ואחלה פורום! :ylsuper:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים