עבור לתוכן

אורך כבל מקסימלי בין יציאת קול דיגיטלית של מחשב לרסיבר 5.1

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

יש לי מחשב עם כרטיס קול SB LIVE 5.1, ומגבר ימאהה 5.1 עם כניסת קואקס.

הבעייה שהם רחוקים ואני רוצה לדעת מה המרחק המקסימלי לכבל ביניהם, ומה האיכות הנדרשת.

(הרי זהו אות דיגיטלי שנשלח, אין איבוד של איכות, או שקולטים או שלא, לפחות ככה אני חושב)

אני מדבר על מרחק של כ-20 מטר.

אם אני קונה כבל טוב ומלחים את החיבורים בקצוות, יש איזושהי הגבלה ידועה ?

תודה על כל תגובה

שגיב

פורסם

אכן יש מגבלה. באורך כזה כבל אופטי הוא הפיתרון האידיאלי, משום שהוא לא סובל ממגבלת מרחק כלל.

אם אין יציאה אופטית בכרטיס תצטרך לקנות כבל קואקסיאלי מאוד איכותי, ובאורך כזה כבל מוכן יעלה לך (בחנויות הפלצניות) הרבה מאוד כסף. אני גם לא בטוח לגבי היכולת של היציאה הקואקסיאלית בכרטיס להוליך סיגנל למרחק כזה.

לכן, אם אתה יודע להלחים טוב, אתה יכול לקנות כבל איכותי באורך של עשרים מטר, וכמו שאמרת, להלחים בעצמך (זה יעלה לך הרבה פחות כסף ואם תלחים נכון תקבל כבל איכותי בדיוק כמו זה שמוכרים בחנויות הקולנוע ביתי - אז שלא יבלבלו לך המוכרים את המוח!). תשתדל לקנות כבל מה שיותר עבה ומבודד, זאת כדי למנוע השראות ולהגביר הולכה. כבל עבה אך עם זאת גמיש יהיה הדבר הטוב ביותר (והיקר ביותר) משום שכך סיכוייו להינזק על ידי קיפול ושימוש שוטף קטנים יותר, אך זה לא הכרחי - ההולכה כן.

שים לב שגם עם הכבל האיכותי ביותר, הלחמה לקויה תפגע באיכותו בצורה מוחלטת. תצטרך להלחים בעדינות עם בדיל איכותי, לעשות נקודות מדוייקות ולא עבות מדי ולהיזהר שלא יהיו הולכות לנקודות מיותרות. הנקודה היא להוריד כמה שניתן את ההתנגדות של הכבל ולהגביר את ההולכה.

קונקטורים איכותיים הם עוד דבר מאוד חשוב שיש לשים לב אליו. אל תהסס להשקיע את המקסימום גם ברכיב זה.

זכור: איכותו של הכבל שלך תיפגם רק בזכות החוליה החלשה, לא משנה איזו.

נהג בזהירות עם הכבל בכל תקופת השימוש בו. שלא יתקפל יותר מדי משום שאז הסיגנל עלול להיפגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים