עבור לתוכן

עידכון לביוס לא נכון - הלך הלוח???

Featured Replies

פורסם

נניח, שמישהו עם לוח GA-K8NF-9, עידכן את הביוס לביוס הכי עדכני באתר של ג'יגהבייט.

חבל שהביוס הכי חדש באתר שייך ללוח מדגם אחר (לוח לפנטיום ולא ל-AMD בכלל...).

המחשב לא עולה (כמובן). ואין על הלוח ביוס כפול.

יש משהו לעשות? אחריות מכסה את זה?

פורסם

יש שיטה ממש מסובכת

של לבקש ממשהו שיש לו לוח כמו שלך את השבב של הביוס להחליף זה לא שבב מולחם...ואז להדליק איתו את המחשב...ושהמחשב דולק בוינדוס אין חשמל בביוס להחליף לשבב המקולקל ולצרוב מחדש ביוס חבר שלי עשה את זה...

פורסם
  • מחבר

אין מצב שמישהו יתן לי לקרב מלחם ללוח שלו...

פורסם

יש שיטה ממש פשוטה (למרות שבמקרה שלך היא לא תעזור), לא לעדכן את הביוס של לוח האם אלא אם כן אתה מחפש תכונה ספציפית או חומרה ספציפית שלא ניתמכת בגירסת הביוס הנוכחית שלך.

ואם כבר החלטת לעדכן את הביוס, בחיאת תבדוק שזה הביוס הנכון...

אני ניהלתי מעבדת מחשבים בזמנו וכל יום דחיתי חכמולוגים כמוך שניסו לעדכן את הביוס ללא כל סיבה ואח"כ באו לממש אחריות, וכן אפשר לגלות את זה בקלות.(שעדכנת ביוס ובכך גרמת לקילקול).

פורסם

הביוס לא מולחם ללוח..

אם הוא היה מולחם בחיים לא היית יכול להוציא אותו..

את הביוס ניתן להוציא בקלות עם מברג קטן.

אבל כמו שאני רואה אתה לא מבין בזה אז חבל שתהרוס את הביוס של החבר שלך בכך כשתוציא אותו תשבור איזה רגל של הרכיב.

במקרה שלך לך למישהו שמבין שיתקן לך ואפילו תשלם לו.

ופעם הבאה תלמד לא לצרוב ביוס שלא צריך (וגם משהו לחיים: כל עוד משהו עובד טוב אל תנסה לשפר אותו, אתה רק יכול להרוס אותו)

פורסם

בזמנו גם אני עדכנתי ביוס (רק ששלי היה תקין, נראה לי).. הכל הלך כרגיל עם התוכנה של הלוח ומהאתר הרישמי רק שהלוח נדפק בשל העדכון שורה תחתונה.

הלכתי ל-KSP ובלי יותר מדי שאלות מימשתי את האחריות.

פורסם
  • מחבר

הביוס לא מולחם ללוח..

אם הוא היה מולחם בחיים לא היית יכול להוציא אותו..

את הביוס ניתן להוציא בקלות עם מברג קטן.

אבל כמו שאני רואה אתה לא מבין בזה אז חבל שתהרוס את הביוס של החבר שלך בכך כשתוציא אותו תשבור איזה רגל של הרכיב.

במקרה שלך לך למישהו שמבין שיתקן לך ואפילו תשלם לו.

ופעם הבאה תלמד לא לצרוב ביוס שלא צריך (וגם משהו לחיים: כל עוד משהו עובד טוב אל תנסה לשפר אותו, אתה רק יכול להרוס אותו)

רציתי לעדכן את הביוס כי הייתה בעיה במחשב.

הביוס כן מולחם ללוח (בדקתי פיזית) - אי אפשר להוציא אותו עם מברג.

ללוח הזה צריך להיות ביוס כפול (שני צ'יפים), אבל המקום לצ'יפ השני פשוט ריק.

אני מספיק כועס על עצמי בגלל שלא שמתי לב שאני מעדכן לביוס לא נכון ואני לא צריך את ההשמצות חסרות הבסיס שלך.

אז ניסחתי את השאלה שלי בצורה שמשתמע ממנה שאני במצוקה ולא יודע מה עושים. אבל זה לא המצב.

אני בעיקר רוצה לדעת אם יש מישהו שזה קרה לו ושיודע אם האחריות על הלוח מכסה טימטום של רגע... :-[

ומי שאין לו דבר חיובי לכתוב, עדיף שלא יכתוב.

פורסם

זה פעל אצלי בלוח וזה יכול גם לפעול אצלך:

חבר כרטיס מסך PCI ללוח הבעייתי, וחבר FLOPPY עם דיסקט שעליו הביוס ה[glow=red,2,300]נכון[/glow] של הלוח ::)

אצלי בלוח(NF7-S 2.0) עידכנתי בזמנו לביוס של לוח מגירסה אחרת וזה עזר לי :xyxthumbs:

הדלקתי את המחשב והייתה רק הודעה להכניס דיסקט ביוס, ואחרי ששמתי אותו הלוח עשה עידכון ועובד עד היום

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אנסה.

יש מצב שאתה משיג קישור לדף רשמי שאומר איך אפשר לעשות את זה?

צריך לתת שם מיוחד לקובץ הביוס?

פורסם

זכור לי שפשוט ניסיתי לחבר ולנתק כמעט כל דבר(נוסוי וטעייה :bash::P)

מה שכן, נגיד את מוריד את את הקובץ של הביוס(בד"כ ZIP), ואז אתה מחלץ את הקבצים מהZIP ומעתיק אותם כמו שהם לדיסקט

חבר רק מקלדת ופלופי(אם אין כרטיס מסך PCI פשוט נתק את הPCI EXSPRESS ואת כל רכיבי הPCI, לא נחוץ ממש מסך לצורך זה 8) מקסימום עושים עידכון על עיוור, גם עובד- בדוק בלוח שלי)

חכה חצי דקה שים את הדיסקט ותלחץ ENTER. אם תשמע קריאה מהפלופי במשך כחצי דקה, אז יש לך מזל :yelclap:

אם אין, אז אתה חייב להשיג לוח עם ביוס כמו שלך, כנס למחשב עם הלוח התקין לדוס ותיהיה במצב של ENTER מהתחלת העידכון.

עם עצם כלשהו(עדיף לא מתכתי) שלוף את הצ'יפ הביוס התקין ושים את הבעייתי שלך(בזמן שהמחשב דלוק),ותעדכן.

במידה והכל הלך חלק, תוכל להחליף בבטחה את הביוס בחזרה(כשהמחשב כבוי) רק זהר עם התהליך הזה ועדיף שתיתן למישהו עם ניסיון לעשות את זה במידה ואתה חושש מלהסתבך :silly::kopfpatsch:

פורסם

זה פעל אצלי בלוח וזה יכול גם לפעול אצלך:

חבר כרטיס מסך PCI ללוח הבעייתי, וחבר FLOPPY עם דיסקט שעליו הביוס ה[glow=red,2,300]נכון[/glow] של הלוח ::)

אצלי בלוח(NF7-S 2.0) עידכנתי בזמנו לביוס של לוח מגירסה אחרת וזה עזר לי :xyxthumbs:

הדלקתי את המחשב והייתה רק הודעה להכניס דיסקט ביוס, ואחרי ששמתי אותו הלוח עשה עידכון ועובד עד היום

לא נראה לי שזה יעבוד, השיטה הנ"ל עובדת בדרך כלל רק במקרה של הפסקת הצריבה באמצע העדכון (בגלל ריסט או הפסקת חשמל), אם תשימו לב, אחרי עדכון מוצלח התוכנה כותבת לביוס נתונים חדשים לתוך ה-"boot block". במידה והצריבה לא הצליחה לא מתבצעת כתיבה מחדש לboot block ואז, בלוחות מסויימים, הלוח מזהה שהנתונים בשאר הביוס לא מתאימים למה שכתוב בboot block ואז הוא מאפשר שחזור הביוס באמצעות תקליטון.

במקרה שלו זה לא יעבוד מכיוון שהצריבה הצליחה אך הביוס שונה לגמרי, משמע שהלוח לא יגיב.

http://www.pcguide.com/ref/mbsys/bios/compBoot-c.html

הכי טוב שתלך ותממש את האחריות, כמעט בטוח שיחליפו לך אם לא תדבר יותר מידי. אפשרות נוספת היא לארגן צ'יפ ביוס נוסף שצרוב בו הביוס המתאים ולשים אותו בסוקט השני, אם יהיה עוד צ'יפ ביוס, ייתכן שהלוח ישתמש בו ולא בצ'יפ שמולחם על הלוח. אבל קודם תנסה את האחריות.

ולאחד שכתב שפעם היה בעל חנות: אתה יכול להסביר לי בדיוק איך אתה יכול לדעת אם לוח נדפק כתוצאה מעדכון ביוס לא תקין? אתה מדליק את המחשב - אין תצוגה, אין צפצופים, אין תגובה, מחליף את כל החלקים האפשריים ומגיע למסקנה שהבעיה בלוח עכשיו תסביר לי איך בדיוק אתה יכול לדעת שדווקא הביוס הוא הבעיה בלוח ולא רכיב אחר בלוח שאין לך מושג לגביו?

ודבר נוסף, מה האינטרס שלך לא להחליף לבנאדם את החלק? כדי שיקנה ממך חדש? כדי לחסוך את הזמן מלנסוע עד ליבואן ולהחליף?

אגב את כל הבדיקות הנ"ל חלק גדול מהחנויות לא עושות, בדרך כלל פשוט איזה אחד מסתכל בצורה חפיפה על הרכיב לבדוק שאין עליו נזק פיזי מובהק וזהו.

בשביל מה להם לבדוק לעומק? זה בדרך כלל לוקח יותר זמן מלהחליף את החלק. הם פשוט מביאים סטוקים של חלקים מקולקלים אל היבואנים ומחליפים אותם, במילא זה לא עולה כסף, הדבר היחידי שעולה לחנות זה הנסיעה והזמן שכמובן הם מעדיפים לחסוך...

פורסם

ולאחד שכתב שפעם היה בעל חנות: אתה יכול להסביר לי בדיוק איך אתה יכול לדעת אם לוח נדפק כתוצאה מעדכון ביוס לא תקין? אתה מדליק את המחשב - אין תצוגה, אין צפצופים, אין תגובה, מחליף את כל החלקים האפשריים ומגיע למסקנה שהבעיה בלוח עכשיו תסביר לי איך בדיוק אתה יכול לדעת שדווקא הביוס הוא הבעיה בלוח ולא רכיב אחר בלוח שאין לך מושג לגביו?

ודבר נוסף, מה האינטרס שלך לא להחליף לבנאדם את החלק? כדי שיקנה ממך חדש? כדי לחסוך את הזמן מלנסוע עד ליבואן ולהחליף?

אגב את כל הבדיקות הנ"ל חלק גדול מהחנויות לא עושות, בדרך כלל פשוט איזה אחד מסתכל בצורה חפיפה על הרכיב לבדוק שאין עליו נזק פיזי מובהק וזהו.

בשביל מה להם לבדוק לעומק? זה בדרך כלל לוקח יותר זמן מלהחליף את החלק. הם פשוט מביאים סטוקים של חלקים מקולקלים אל היבואנים ומחליפים אותם, במילא זה לא עולה כסף, הדבר היחידי שעולה לחנות זה הנסיעה והזמן שכמובן הם מעדיפים לחסוך...

ישנם כרטיסי אבחון כאלו:

http://click-a.com/catalog/product_info.php?cPath=22&products_id=39

שמראים כשהלוח קורא בהצלחה משבב הביוס.

נכון שבד"כ לא בודקים יותר מידי לעומק, והאינטרס?, מה אתם חושבים שהחנות עושה עם הלוח הדפוק? שולחת אותו חזרה לייצרן/יבואן שהוא כבר לא מחפף בבדיקות, ככה שאם נתתי לוח חדש לחכמולוג שעדכן ביוס והיבואן שבודק את הלוח שוב ע"מ לזכות אותי עליו מגלה שצרבו עליו ביוס (והוא בד"כ מגלה...) לא מוכן לזכות אותי עליו משמע שהפסדתי לוח כי מצד אחד נתתי לוח חדש לחכמולוג ומצד שני היבואן לא מזכה אותי על הלוח הישן מפני שזה לא במסגרת האחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים