עבור לתוכן

נראה לי שהלך לי ההארד דיסק..איך בודקים בוודאות??

Featured Replies

פורסם

שלום לצוות ולגולשים, צריך עזרה קטנה..

יש לי מחשב בין חצי שנה עם הארד דיסק 80GB של HITACHI ב SATA.. בזמן האחרון (כחודש) המחשב התחיל לעשות לי קצת בעיות בהפעלה של הווינדוס - בזמן הטעינה של הווינדוס ממש לפני מסך ה"ברוך הבא" כשרץ הבר הכחול הזה - המחשב פשוט נתקע ככה לאיזה 10 דקות ללא שום תגובה מכלום ואפשר לשים לב במיוחד לזה שאין שום צליל של קריאה הבוקע מהארד דיסק (כמו בזמן עבודה רגיל)..קבלתי אפילו פעמיים בתקופה הזאת מסך האומר לי שהמערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה..(?!) לאחר שווינדוס עלה.. בתחילה חשבתי שאולי הספק החלש שלי (300W עלובים) לפעמים לא מחזיק את העומס הנדרש ממנו כדי להריץ את כל הרכיבים המותכנים על המחשב שלי (הבנתי שכשמפעלים את המחשב והווינדוס עולה נדרש הרבה הספק חשמלי מהספק כדי להדליק את כל הרכיבים שמחבורים אליו - נכון?) בכל מקרה לצורך הבדיקה נתקתי את כל מה שלא הכרחי (כונן DVD ועוד שני מאוררים) כדי לראות אם זה עוזר במשהו -שום דבר, אותו העניין.

והיום השיא - לאחר ששוב נתקלתי בבעיה של עליית הווינדוס (קצת שונה הפעם - לאחר טעינת הבר הכחול ממש לפני מסך הברוך הבא..קבלתי מסך שחור לחלוטין והמחשב נכנס למצב של "צמח"..ולא הגיב לכלום - רק ריסט הוציא אותא מההלם..) החלטתי להכנס לביוס כדי לראות אולי אמצע משהו חריג ואכן כך היה - הביוס לא זיהה את ההארד דיסק בכלל..גם לאחר התעקשות לבדיקת הרכיבים הוא החזיר תשובה ששום רכיב לא מחובר לערוץ של הכונן..

כיביתי את המחשב (שוב) ונתקתי וחברתי שוב את הכונן..הדלקתי, הפעם הביוס זיהה אותו כרגיל אך שוב אותה בעיה בטעינת הווינדוס..ריסט קל.. ואז ורק אז..(סוף סוף) הווינדוס עלה לי (יש!!)

*אציין שמעולם (נכון להיום) לא נתקלתי בתקיעות של המחשב בעבודה רצופה/בעיות בכתיבת קריאתת נתונים בכונן..

הפנייה שלי אליכם היא - מה דעתכם בנושא?? והאם יש דרך לדעת בוודאות מי "אשם" בבארדאק של המחשב שלי?? אולי איזה תוכנה שיכולה להריץ בדיקה "ולהלשין" מי עושה את הטרור?? ... תודה מראש.. אוהב את האתר. :xyxthumbs:

פורסם

באתרים של יצרניות הHD..(במקרה שלך HITACHI..)..יש תוכנה שבודקת סקטורים פגומים..(ותHD בכללי..)..תוריד אותה ותבדוק..

והHD עושה רעשים מוזרים..(נקישות.וכו..)..

תנסה חיבור SATA אחר על הלוח...(תבדוק שהכבל חשמל והנתונים מחוברים טוב..)..

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לאתר שלהם כבר מקודם, הבעיה שהתוכנה שלהם שבודקת את הכונן מבוססת דוס (מכינה דיסקט פלופי ומאתחלת את עצמה) ואין לי כונן 1.44 ..

קצת מוזר האמת שעוד בימים אלו מוציאים בכלל תוכנות כאלו מבלי אופציה תוכנה מבוססת WIN.. (יש עוד מישהו שמשתמש בכונן דיסקטים ברצינות??!)..

עשיתי לכונן גם איחוי דיסק לפני כמה ימים וזה גם לא עזר.. ובבדיקה על ידי תוכנת הדיבאגר של ווינדוס נרשמת השורה הבאה:

could not read faulting driver nave

probably caused by: ntkrnlpa.exe (nt!ldrprocessrelocationblocklonglong+1f)

חפשתי על הקובץ הזה בגוגל ומצאתי כמה קישורים לאתרים שמדברים על תולעת מסויימת ועוד כל מיני שטויות..(זה לא זה במקרה שלי -אין לי בכלל את הסימטומים שהם מדברים עליהם) לפי דעתי זה ממש משהו אחר..

*מידע חשוב - המחשב לא באוברקלוקינג *כל הטמפ' נמוכות *אין למחשב שום בעיה בכלום בעבודה שוטפת *עבר בדיקות ב3DMARK ובPRIME95 למשך 6וחצי שעות ללא שגיאה *הבעיה קיימת רק באתחול ווינדוס ומעולם לא קרה משהו מוזר אחר לאחר שהווינדוס עלה (רעשים נקישות וכו'..)

יש רעיונות / הצעות ? (או שפשוט לצבוע את המחשב בכחול ולזרוק לים?) :s05:

אהה ..ולגבי החיבור SATA על כניסה אחרת בלוח ובדיקת חיבור מתח/נתונים נוסה ונבדק - לא עזר.

*יש לציין רק שהבעיה לא קבועה אלא נוהגת להופיע לפעמים ולא בכל פעם שהווינדוס עולה..

פורסם

EVEREST או בדיקת SMART...

והסיבה שהתוכנות עובדות ב DOS זה בגלל גישה ישירה לחומרה, דבר שיותר בעייתי ב WINDOWS..

אפשר גם עם SPINRITE

פורסם

אולי אני יכול לעזור לך. הנה לינק לאתר שממנו אתה יכול להוריד תוכנה חינמית לבדיקת הארדיסק. הורד, והתקן, ותריץ בדיקה. ונישמח לשמוע מה קורה בהצלחה..........http://www.hddlife.com/files/HDDlife1.msi

פורסם
  • מחבר

או קיי, התקנתי אותה.. תוכנה נחמדה ביותר! המצב הוא כזה :

טמפ' HD במנוחה - 30-32 מעלות

בריאות - 48% ורשום OK

ביצועים - 48% ורשום EXCELLENT

נראה לי שהכל בסדר (אבל למה זה רק על 48% ??! איפה נעלמו לי שאר הביצועים והחיים שלו??! הכונן די חדש ולא עמוס בכלל!)

:nixweiss:

פורסם

שלום,

נתקלתי כבר מס' פעמים בתקלות דומות, בהן הדיסק פעם מזוהה ע"י הBIOS ופעם לא... בכל המקרים הבעייה הייתה בבקר IDE/SATA שעל הלוח,

והחלפת הלוח פתרה את זאת.

פורסם

נראה שיש לבקר שעל הלוח שלך בעיה לזהות כנדררש את ה - HD

הייתי ממליץ לך לנסות עידכון ביוס אם קיים כזה ללוח אם שלך

וכן תריץ בדיקה ללוח אם עצמו יכול להיות שהוא בכלל אשם ולא ה- HD

ועוד משהו שעכשיו עולה לי בראש ככה לא נראה לי שזה ממש יפתור לך את

הבעיות אבל תנסה לבדוק את הזיכרונות אולי יש איתם איזו שהיא בעיה למרות שזה נישמע קצת מופרך

אבל מה יש לך להפסיד

בהצלחה מאיר

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכוווולם על התגובות.

עכשיו - למסקנה שלי מהימים האחרונים שבהם שברתי את הראש עם זה:

זאת בעיה מהבעיות האלו שגם אם מהנדס ראשי ב AMD יבדוק לי את הנושא הוא יישאר ככה :nixweiss: ..

זאת בעיה בלי תשובה חותכת ולכן אני יורד ממנה עד ש (ואני מקווה שאני בכלל לא אגיע לזה) המחשב שלי לא יפתיע אותי עם קריסות/תקיעות יותר ברורות נגיד גם בעבודה רגילה איתו. כי כרגע אין לי אפילו מה להגיד (במידה ואני אלך לחנות לממש אחריות) לטכנאי בחנות.. וזה דיי ברור לי שמה שיגידו לי זה :

"זה בטח בעיה בווינדוס או בדרייברים שלך.. תנסה להתקין מחדש עם דיסק מקורי .." - דבר שלעולם לא ייקרה.

תודה לכולם בכל אופן - אעדכן את הפורום במידה ויהיו חידושים/שאלות בנושא.

:hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים