עבור לתוכן

השתקת מאווררים ודיסקים קשיחים-יצאתי מדעתי !!

Featured Replies

פורסם

שלום רב ,

יש ברשותי מארז TT שפינקתי אותו עם המון דברים נחמדים

אבל הבעייה המרגיזה ביותר היא-הדיסקים הקשיחים!!

יש את הרעש של החשמל וזה פשוט מטריף אותי.

הם יושבים מצויין על מסילות\מגירות איך שתקראו לזה,ובלילה שומעים את הרעש של החשמל וזה מוציא אותי מדעתי.

יש לי 4 דיסקים של 120 ג'יגה של WD.

חשבתי להוציא דיסק אחד או 2 אבל אז לא יהיה לי מקום לעריכות וידאו שאני עושה וכד'...

חשבתי גם למכור 2 ולקנות אחד גדול של 250 ג'יגה אך אין באפשרותי לעשות זאת מסיבות כאלו ואחרות.

אשמ לפיתרון נחמד של אטימת הדיסקים ע"י מגירה כלשהי שמתאימה למארז (XASER V7000A) או פיתרונות יצרתיים אחרים.

אם כבר מדברים על להשתיק דברים-יש לי הרגשה שמאז שהחלפתי את הספק שלי לספק של TT 470 וואט עם מאוורר כחול 120 מ"מ,ומאוורר לביגטיפון 120 מ"מ טנדבליידר-המחשב רועש טיפה יותר מהרגיל.

יש דרך להוריד את הסל"ד של המאוורר בביגטייפון?? הוא קבוע על 2000-2100 סל"ד והוא מחובר להארד קאנו 13. אני לא בטוח שהספק מרעיש-אבל יש לי הרגשה מאוד שכן.

בנוסף יש עוד מאוורר טנבליידר 92 מ"מ מאחורה אבל הוא שקט שהוא מוגדר על 1500 סל"ד לדקה בלי מאמץ כלשהו של המחשב-ו3600 בעבודה קצת מרעיש אבל זה קורה לעיתים נדירות ככה שזה לא כל כך מפריע לי.

ויש לי מאוורר קידמי שיושב מאחורי המגירה של הדיסקים הקשיחים מקורי של TT שקיבלתי עם המארז-הוא 80 מ"מ אם אני לא טועה.

יש דרך כלשהי להחליף למאווררים שקטים יותר? ותוך כדי גם להשתיק את הדיסקים הקשיחים ?

תודה מראש לאנשים היצירתיים :)

המשך יום נעים.

פורסם

אחד הגורמים לרעש מרגיז במארז, זה הגרילים המובנים למאווררים במארז ... אני מציע לך להוריד אותם (אני ניסיתי את זה על המארז שיש לי כרגע וזה עובד מצוין...)

בקשר להרדיסקים, הייתי אומר לך לתלות אותו על גומיות כמו שאני בהתחלה עשיתי אבל זה לא נראה לי פתרון כ"כ נורמלי,כי הגומיות מתייבשות מהחום של ההרדיסקים..

פורסם

גומיות לא קשורות לנושא בכלל, הרעש לא נובע מויברציות אלא מסיבוב הפלטות עצמן.

אצלי המחשב מושתק לחלוטין, חוץ מ-2 כוננים כאלה (אחד 250 ואחד 200) שבהחלט שומעים כשיש שקט מוחלט מסביב.. אז 4 כוננים כאלה זה בהחלט הרבה רעש.

פורסם
  • מחבר

גרילים מובנים? אבל אין דרך אחרת-כי זה מונע מהכנסת יתר של לכלוך ואבק וכד'.. למרות שיש לי פילטרים אבל בגודל של 92. והביגטייפון 120 מ"מ. ובמאוורר האחורי אין גריל.

רק בביגטייפון יש גריל.

ובספק.. לא נוגע בגריל לך תדע...

יש עוד פיתרונות?? להוריד דיסק אחד-או 2 ולחיות בשקט? אבל גם אם אוריד דיסק אחד או 2 יש לי עדיין את המאווררים המעצבנים....

פורסם

אמממ קודם כל פעם הבאה תקנה הארד דיסקים שקטים.

אני לדוגמא לא שומע את שלי גם אם אני מתאמץ...

תנסה לעטוף את ההארד דיסק בספוג בשכבה עבה יחסית..

זה כמובן רלוונטי אם ההארדיסקים לא מתחממים יתר על המידה.

פורסם
  • מחבר

לעטוף בספוג? ספוג הוורוד הזה הכוונה? הבנתי שהוא שומר את כל החום במארז ככה שלא עשיתי כלום.. והוא יכול להתחמם בטירוף ואז אצטרך להפעיל את המאווררים חזק יותר בשביל שיקרר וככה אני עושה את המצב יותר גרוע...

הרעש של החשמל מטריף אותי פשוט.

בקשר לרעש של המאווררים-זה לא הגרילים זה פשוט הרעש של הסיבוב בביגטייפון משגע אותי-הגריל אינו מפריע גם לאחר שניסיתי להוריד אין כל הבדל-הוא פשוט עובד 2000-2100 סל"ד ורציתי לדעת אם אפשר להוריד את המהירות ל1300 1400 בעזרת תוכנה כלשהי? כי עם ה הארד קאנו לא ניתן.

פורסם

לעטוף בספוג? ספוג הוורוד הזה הכוונה? הבנתי שהוא שומר את כל החום במארז ככה שלא עשיתי כלום.. והוא יכול להתחמם בטירוף ואז אצטרך להפעיל את המאווררים חזק יותר בשביל שיקרר וככה אני עושה את המצב יותר גרוע...

הרעש של החשמל מטריף אותי פשוט.

בקשר לרעש של המאווררים-זה לא הגרילים זה פשוט הרעש של הסיבוב בביגטייפון משגע אותי-הגריל אינו מפריע גם לאחר שניסיתי להוריד אין כל הבדל-הוא פשוט עובד 2000-2100 סל"ד ורציתי לדעת אם אפשר להוריד את המהירות ל1300 1400 בעזרת תוכנה כלשהי? כי עם ה הארד קאנו לא ניתן.

ביג טייפון נחשב לאחד הקירורים הכי שקטים שקיימים.

אם הוא מפריע לך אז יש לך חוש שמיעה מטורף ואטמי אוזניים צריכים לעשות את העבודה ;D

דבר שני תעטוף את ההארדיסק בקופסאת קרטון הזאת של הביצים...

חום לא צריך להיות גבוה את הארדיסק ובטח שלא להפריע לפעולתו.

תנסה מאכפת לך...

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שהביגטייפון -המאוורר שלו הוחלף לטנדבליידר 120 מ"מ והוא יחסית רועש.

עכשיו לאחד שעתיים-שלוש שהמארז פתוח-הורדתי דיסק קשיח אחד,אין את הרעש של החשמל כל כך כבר-ורק הביגטייפון מרעיש-אם היתה תוכנה כלשהי להוריד את הסל"ד המחשב היה שקט מאוד עכשיו...

אז יש תוכנה ???

פורסם

יש תוכנה להוריד את מהרות המאוררים אך לא פולעת בכמה לוחות... FanSpeed הוא שמה...

או משקסימום אם היא לא פועלת אני במקומך הייתי עושה מוד ל7 וולט או שקונה פונטנציומטר (נגד משתנה) לשינוי הסל"ד...

:xyxthumbs:

פורסם

יש תוכנה להוריד את מהרות המאוררים אך לא פולעת בכמה לוחות... FanSpeed הוא שמה...

או משקסימום אם היא לא פועלת אני במקומך הייתי עושה מוד ל7 וולט או שקונה פונטנציומטר (נגד משתנה) לשינוי הסל"ד...

או! הנה רעיון טוב...תעשה מוד 7\5 וולט למאורר זה צריך לספק בן אדם מטורף על שקט כמוך :)

פורסם

מוד ל5 וולט פשוט יעלה את טמפ' המעבד בכמה מלות טובות !

7 וולט גם יעשה את זה אבל הרבה פחות...

אתה יודע בכלל מה אנחנו מדברים ?! מודים וכאלה ?!

פורסם
  • מחבר

למען האמת אני מעדיף לא להתעסק בהלחמות וכד',ממש לא בשבילי.

יש לי את התוכנה הזו שציינת אך היא לא עובדת לי על הלוח כצפוי.

פשוט להוריד ל1200 1300 סל"ד במקום 2100 שזה מרעיש יחסית בשבילי....

פורסם

אם אתה לא רוצה הלחמות אפשר בלי.. השאלה כמה זמן זה יחזיק ועד כמה טוב זה יהיה... חוץ מזה אין יותר דרכים שאני מכיר..

פורסם
  • מחבר

אך עם איזו תוכנה ניתן לשלוט על המהירות של הביגטייפון?

ספיד פן לא עובדת עם הלוח שלי

פורסם

אחי באימשך, אתה סתם מסתבך קח תשחור אדום ותלחים במקום הצהוב שחור למאוורר וסגור עניין...

זה עניין של דקה וחצי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים