עבור לתוכן

לכל אוכלי המקדונלס למיניהם

Featured Replies

פורסם

ואני מחרים את פורשה ומרצדס כי אולי העובד שמתקין את הסמל הנוצץ שלהן על מכסה המנוע הוא נאצי.

:bash:

• תגובות 58
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוקי תודה על התגובה, והינה תגובתי.

כמובן שבגילי אני מכיר את רוב חנויות הפלאפל בעירי, ואני לא מתפתה לאכול פלאפל "בתחנה המרכזית" הידועה בליכלוך.

יתרה מכך אנחנו, ישראלים שנולדו כאן, פיתחנו חיסון נגד השמן שנמצא כל הבוקר והצהריים בלי שנקבל איזה מחלה מסוכנת.

כמובן דוכנים שמכבדים את עצמם שומרים על נקיון וסדר, וכמות האנשים שמגיעים לשם רק הולכת ומתגברת.

אוקי, אני חי כאן 18 שנה. תסביר לי בבקשה למה כל פעם שאני אוכל שווארמה הקיבה שלי עובדת שעות נוספות ולפעמים גם עובדת בכיוון ההפוך(אם אתה מבין למה אני מתכוון).

פורסם

רוקי תודה על התגובה, והינה תגובתי.

כמובן שבגילי אני מכיר את רוב חנויות הפלאפל בעירי, ואני לא מתפתה לאכול פלאפל "בתחנה המרכזית" הידועה בליכלוך.

יתרה מכך אנחנו, ישראלים שנולדו כאן, פיתחנו חיסון נגד השמן שנמצא כל הבוקר והצהריים בלי שנקבל איזה מחלה מסוכנת.

כמובן דוכנים שמכבדים את עצמם שומרים על נקיון וסדר, וכמות האנשים שמגיעים לשם רק הולכת ומתגברת.

אוקי, אני חי כאן 18 שנה. תסביר לי בבקשה למה כל פעם שאני אוכל שווארמה הקיבה שלי עובדת שעות נוספות ולפעמים גם עובדת בכיוון ההפוך(אם אתה מבין למה אני מתכוון).

:lol:

תלוי איפה אתה אוכל. תראה אצלינו בבאר שבע אני לא מעז לאכול בתחנה המרכזית, אלה רק בתוך השכונות או בעיר העתיקה.

אני מכיר את הרוב ולכן אני יודע מה לבקש ובודק כל דבר לפני שאני מכניס .. חוץ מזה יכול להיות שיש לך רגישות לסוגים מסויימים של מאכלים, אם אתה כותב שאתה מקיא את האוכל.

פורסם

במקומות כאלו כדאי ללכת אחרי "העדר".

איפה שיש התקהלות של אנשים, מה טוב.(מה שלא תופס במקרה שהולכים שם מכות, מה שקורה לעתים קרובות... ;D )

עריכה: נ.ב

אגב, לא רק למקדולנד'ס יש מיזוג, ישנם עסקים שהפכו למצליחים כל כך שהם מהווים גם מעין רשת...(כדוגמת אווזי).

פורסם

חסרונות:

1.פלאפל מלא שמן, ציפס מלאים בשמן.

2.אין שומר בדוכני פלאפל ולכן יש סיכון בטחוני.

3.יש מתנות במקדולנדס.

4.אפשר להביא מכות לליצן של מקדונלדס.

שכחת:

5. אולי הקציצות טוגנו בשמן מנוע(לך תדע)... ;D

פורסם

נתחיל בזה ש.."אתה לא יודע מה שמים לך בפלאפל" לעומת מקדונלדס שקונים את ההמבורגרים מזוגלובק (בפעם האחרונה שבדקתי, אולי החליפו ספק), נמשיך בזה ש..באמת עדיף לשבת בקניון, עם מזגן, שירותים צמודים ( ;D), כוס קולה צוננת ביד אחת (נכון שברשתות האלה זה מגעיל כי זה מתרכיז בד"כ..אבל בכל זאת) ודאבל מק רויאל ביד השנייה.

נסיים בזה ש..מי שרוצה לאכול שווארמה, אין על שמש ושאול (רחוב ז'בוטינסקי בר"ג)..מי שכבר מזדמן להגיע לשם ורוצה בשר ואל דווקא שווארמה, יש את מפגש ברלין וממש מעבר לכביש סניף של מקדונלדס ;)

פורסם

אני מחרים את מקדונלדס בגלל האימפריאליזם האמריקני, ניצול האוכלוסיה, ויערות הגשם בברזיל... פרטתי על זה פעם..

אני לא נכנס למקדונלד בגלל שהאוכל מחורבן.

ואני מחרים את פורשה ומרצדס כי אולי העובד שמתקין את הסמל הנוצץ שלהן על מכסה המנוע הוא נאצי.

:bash:

אני מזדהה לגמרי עם מה שכתבת, R0ckF0rD.

יש מעט מאוד מוצרים שקניתי שמיוצרים בגרמניה, בד"כ אני קונה רק מוצרים שאין להם תחליף סביר שמקביל במחיר ו\או באיכות.

למשל לופה x4 של Rodenstock (כאן תוכל לקבל מושג על מה אני מדבר...)

ואם בחרמות עסקינן, לי יש רשימה ארוכה הרבה יותר:

אני באופן אישי מחרים לא מעט מקומות בגלל הודעות מהסוג הזה ואני משוכנע שרבים אחרים נוהגים כמוני.

סתם לידע כללי הנה רשימה חלקית: פלונטר, טיטאנוס, KSP, מרדנית, אקסלנט, שקם אלקטריק, מועדון השייט "לב-הים" בת"א (שוביניסטים מסריחים), מחסני חשמל, דרבי-בר בת"א, כל מה שכתוב עליו בד"ץ (הנה הדירוג שלי צונח...::)), "פיוז" בגבעתיים ועכשיו גם רשת "מחסני מכירות מכרזים" (תודה WindDax).

ישנם עסקים אחרים אבל אלה הראשונים שעולים לי בראש.

קיבלתם שירות מחורבן? עבדו עליכם? ספרו לכ-ו-ל-ם! :devilfork:

אין כמו חרם צרכנים כדי לשנות את המצב העגום שאליו התרגלנו.

ואם נמשיך בנושא החרמות, יש עוד סוג של סוחרים שצריך ללמד לקח:

מנייאקים שלא מסכימים להגיד מה המחיר של מוצר כזה או אחר בטלפון ומתעקשים שהלקוח יגיע לחנות.

העסקים הללו לא מעריכים את הזמן שלכם כלל והם בוודאי משוכנעים שאם כבר טרחתם והגעתם לחנות והמוצר יהיה יקר מדי, הם תמיד יוכלו "לדחוף" לכם משהו אחר.

שתי חנויות בת"א שעונות להגדרה הזאת הן "אמנון סאונד" בבוגרשוב (כף רגלי לא תדרוך שם יותר) ו-"הסוללה" ברח' מונטיפיורי (שגם מפקיע מחירים בטירוף).

את הסיפור המלא על "פיוז" אפשר למצוא בהודעה אחרת מאותו דיון. שווה קריאה לדעתי... :saint:

Prog.

פורסם

יש מעט מאוד מוצרים שקניתי שמיוצרים בגרמניה, בד"כ אני קונה רק מוצרים שאין להם תחליף סביר שמקביל במחיר ו\או באיכות.

מאיזו סיבה בדיוק?

פורסם

מאיזו סיבה בדיוק?

פחות או יותר מהסיבה של R0ckF0rD.

אני מודע לזה שאין בכך יותר מדי הגיון ושמהרבה בחינות זה יכול להחשב (ובצדק) כגזענות, אבל הרגש חזק יותר.

Prog.

פורסם

אז אני מניח שאתה לא נוסע במרצדס :-\

פורסם

אז אני מניח שאתה לא נוסע במרצדס :-\

אתה מניח נכון.

<off topic>

זה בטח מעניין רק אותי, אבל ביקורת מפורטת על הלופה של רודנשטוק אפשר לקרוא כאן. מדובר על המודל היקר יותר, זה עם הליטוש האספרי.

לי לא התחשק להוציא $180 על זכוכית מגדלת, אז הלכתי על הדגם הרגיל, גם הוא מעולה ומומלץ ביותר, למרות שארץ הייצור היא גרמניה :saint:

<off topic/>

פורסם

אוייי כמה שאתה טועה Udicol...

האוכל הישראלי העממי הרבה פחות נקי ושמור מהאוכל שמוצע ללקוחות ברשתות מזון אמריקאיות.

ההגיינה הרבה יותר גבוהה במקדונלדס מבחנות פלאפל שכונתית.

זה לא אומר שאני מעדיף את המקדונלדס על הפלאפל והשווארמה, אבל אם אתה כן מחליט לאכול פלאפל/שווארמה... תאכל בחנות שאתה מכיר ועל מוכרים שאפשר לסמוך, אשר דואגים להחלפת השמנים, ושומרים על הסלטים שלא יתקלקלו כתוצאה מהחום הרב.

כבר קרה לי ולא פעם אחת שדחפתי חומוס וטחינה מקולקלים למנה שלי והחלפתי או שהזמנתי אחת חדשה ללא תשלום, בלי החומוס והטחינה.

לפני 20 שנה, אבא שלי חטף מחלה קשה בכבד שלמזלי יצא ממנה בנס לאחר שנתנו לו מנה עם פלאפל שטוגן בשמן שרוף ומקולקל.

הרבה חנויות פלאפל לא מקפידות על הכללים ומגישות ללקוחות זבל טהור.

במקדונלדס ושאר רשתות מזון אמריקאיות, הבשר קצת שמור יותר. ובנוגע לפרה המשוגעת, אתה יכול למצוא את התופעה בכל מסעדה שמספקת בשר... ולא רק רשתות מזון אמריקאיות.

אוואזי, אל גאוצ'ו וכן הלאה...

מה אתה לא יכול לסמוך עלינו שיש לנו קצת שכל בראש? אל תדאג... אני מסוגל לשמור על קיבתי מהשטויות האלו... אני אוכל רק במקומות מסודרים (לדוגמה בקניונים, ומקומות מוכרים וידועים) שהאוכל נראה טוב, ולא בכל פאלפלייה שכונתית סוג ז'.

אגב.. היום זה לא מה שהיה פעם... יש פיקוח של משרד הבראיות (לא שהוא הכי יעיל... אבל זה מה יש)

ומעבר לכך... בכל מקום שנאכל (אם לא נפעיל מעט שיקול דעת , ולפעמים גם זה לא עוזר) אנו מסתכנים.. אפילו במקדונלדס.

פורסם

היום אני בשוונג של לשלוף הודעות מהארכיון, אז הנה עוד אחת, רלוונטית לנושא ה-"בורגר .vs פלאפל":

כל ההמבורגרים שהזכרתם הם ג'אנק עתיר סויה ונחות שלא ראוי למאכל אדם. תכולת הבשר בהם נמוכה מאוד והטעם שלהם סינתטי להחריד.

הדרך היחידה לאכול המבורגר נורמלי, היא ללכת למסעדת בשרים טובה שטוחנת את הבשר בעצמה ומקפידה להשתמש בפרודוקטים איכותיים. נכון שתצטרכו לשלם על זה כ-50 עד 60 ש"ח, אבל בעיני זאת האופציה היחידה.

בשביל הסכום שעולה ארוחה מבוססת המבורגר ברשתות המדוברות, אפשר לקבל אוכל טוב בהרבה- עוף טיקה בנאן בכל המסעדות ההודיות; חומוס-פול מסאבחה עם ביצה קשה בחומוסיות הטובות; שיפודים מעולים של לבבות\שידרה\פרגיות\שקדים במסעדות התימניות; ארוחה שכוללת פהיטס, טאקוס וצ'ימיצ'אנגס במסעדות מקסיקניות; וגם אופציות טריוויאליות יותר כמו בייגל טוסט פריך עם סלמון מעושן או פיצה פפרוני עם פטריות טריות...

כל האפשרויות האלה הן העדפות שלי, אבל דבר אחד בטוח, ההמבורגרים שהוזכרו בדיון מייצגים את תחתית החבית של עולם הפאסט-פוד, האמת? הם לדעתי הם היחידים שבאמת מרוויחים בצדק את התואר "המחמיא" יותר של ג'אנק-פוד.

ועוד אחת, מאותו דיון...

:o - מה עשית לג'נק פוד!??

ג'נק פוד זה לאכול בלי לחשוב, לאכול וזהוא!

שים לב להבדל בין ג'אנק-פוד לפאסט-פוד- בראשון עדיף לך באמת לא לחשוב על מה שאתה אוכל, ארחיק ואומר שעדיף לך אפילו להדחיק את זה ;), לעומת זאת מהשני, אפשר ממש להנות, זה שהוא עולה מעט לא בהכרח גורע מהאיכות.

קח למשל אוכל עממי כמו חומוס, למרות שהוא זול מאוד, כשמכינים אותו כמו שצריך הוא יכול להיות פשוט מעולה. ובוודאי שאי אפשר להתייחס אליו כאל "ג'אנק". אני מציע לך לקרוא את הקטע הבא, מ-ynet: עשר החומוסיות הטובות בארץ - בחירת הגולשים

הרסת לי את החיים !!!

להיפך! זה לטובתך :D

תתחיל מהמבורגר טוב באמת ב-"ניו-יורק ניו-יורק" (רח' אבן גבירול, ת"א) ואז תראה שהגורנישט הזה שמוכרים לך במק-קינג-ראנצ'-בורגר הוא זבל אמיתי.

אני באמת מציע שתלך בעקבות ההצעות שלי ואחרי שתגלה שלאכול המבורגרים ברשתות האלה זה לזרוק כסף לפח, תראה שהאלטרנטיוות שהצעתי נותנות סיפוק הרבה יותר גדול- גם אבסלוטית וגם מול כל שקל שתוציא.

Prog.

פורסם

אוקיי:

כל הג'אנק כשמו כן הוא זבל. אכן. אבל הוא זבל איכותי! ובמקומות חדשים שאיני מכיר (בעיקר חו"ל) אחד הדברים שאני מחפש ראשון זה רשת מזון גלובאלית (מקדונלדס, בורגר קינג, פיצה האט) כי שם אתה יודע בדיוק מה תקבל תמורת כספך, זול ו(יחסית לדברים אחרים) איכותי

פורסם

מזלי , אני לא אוכל מקדונלס. אני מסתפק בפלאפל המקומי.

יתרונות:

1.סיכון המחלה :הפרה המשוגעת.

2.תמיכה באימפרייליזים האמריקאי.

3.באכילת פלאפל מקומי אני מפרס את בוזגלו ולא את הרשתות המזון הענקיות.

4.אחלה חברה, יושבים שותים קפה ונהנים מהחום בחוץ.(לעומת הלפלפים בתוך הסניף עם המיזוג המקפיא).

5.הקריאות "תוסיף עוד חמוצים" ו-" שים שים עוד חריף" נעימים לאוזן מאשר תוסיף 1.5 תקבל עוד 5 מ"ג בשר.

או בסגנון "להגדיל" .....

חסרונות:

1.פלאפל מלא שמן, ציפס מלאים בשמן.

2.אין שומר בדוכני פלאפל ולכן יש סיכון בטחוני.

3.יש מתנות במקדולנדס.

4.אפשר להביא מכות לליצן של מקדונלדס.

מה רע בלהביא מכות לדמות מעצבנת אם שער אדום מוזר ופרצוף לבן!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים