עבור לתוכן

קולות מדאיגים מהארד דיסק חדש יחסית

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי הארד דיסק של 250 ג'יגה מבית סמסונג שעושה קולות מוזרים שהתחילו לפני כמה ימים.

הקולות הם בזמן מאמץ, לא במצב IDLE.

אני מבין במחשבים ויודע להבחין בין קליקים רגילים לבין הקולות שיוצאים מדיסק הקשיח עכשיו.

צירפתי למי שרוצה הקלטה של הקולות בזמן מאמץ, הקולות דומים למעין גירוד (מקווה שלא רק אני שם לב אליהם).

כבר סרקתי את ההארד דיסק לראות אם יש bad sectors והכל בסדר.

מה אפשר לעשות?

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש סיכוי סביר מאוד שה-HD הולך להיהרס.

דבר ראשון לפני הכל - תדאג לגבות דברים חשובים בהקדם.

דבר שני - תנצל את האחריות שלך אם היא עדיין קיימת.

פורסם
  • מחבר

אתה מסיק את זה כתוצאה משמיעת הקולות בקובץ שצירפתי?

השאלה היא איך אני יכול לברר בלי להתעסק עם גיבויים, כי מדובר ב*הרבה* מאד מה לגבות (משהו ברמה של 60 ג'יגה לפחות).

אילו רק היה לי blu-ray...

פורסם

1. רעשים לא "נורמליים" - לא תקין. אם יש אחריות - תמשש אותה.

2. רוצה לבדוק את הדיסק - תוריד את התוכנה המתאימה מאתר היצרן. יש להדגיש שגם אם התוכנה לא מוצאת בעיה, זה לא אומר שהדיסק תקין. העובדה שהדיסק עושה רעשים היא לא תקינה, ואולי זה מעיד על בלאי מואץ - כרגע הדיסק תקין ומתפקד, אך בעתיד (הקרוב) הוא "יישחק" ויפסיק לתפקד באופן תקין, ורק אז התוכנה תזהה אותו כלא תקין.

3. נסה לבקש בחנות שייבדקו את הדיסק, ואם הם יחליטו שהוא לא תקין, בקש שייתנו לך דיסק אחר ותבצע העתקה מדיסק לדיסק (עם תוכנה כמו ghost), ורק אז תחזיר את הדיסק התקול (אם הם יהיו נחמדים, אולי הם יהיו מוכנים לעשות את ההעתקה הזו בחנות בעצמם).

פורסם
  • מחבר

העובדה שהדיסק עושה רעשים היא לא תקינה, ואולי זה מעיד על בלאי מואץ

מה זה בלאי מואץ? OC?

לצערי אין לי אחריות.. כנראה שאתחיל לגבות כבר עכשיו.. :(

פורסם

רעשים הם בד"כ תוצאה של פגם מכני כלשהו. אפשרות אחת היא שהראש המגנטי, שאמור "לרחף" מעל לדיסק המגנטי נוגע בו קצת. הנגיעה הזו, לאורך זמן יכולה "לחרוץ" את הדיסק ולגרום נזק פיזי. לזה התכוונתי כשאמרתי בלאי מואץ (מואץ - בגלל שתמיד יהיה בלאי במערכת מכנית, אבל כאשר יש מגע פיזי לא מתוכנן הבלאי יותר גדול, והמנגון יפסיק לתפקד מוקדם מהצפוי).

אגב, למה אין אחריות? דיסקים של 250GB לא נמצאים בשוק כל כך הרבה זמן. תבדוק האם יש לך רק שנה אחריות או 3 שנים (כמו שנותנות חלק מהחברות). תבדוק גם באתר היצרן - אולי יש להם מערכת שיכולה להגיד לך כמה זמן אחריות יש על הדיסק שלך (אני יודע של WD יש מערכת כזו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים