עבור לתוכן

מסך כחול בעליית ווינדוס - האם למישהו יש עוד רעיונות מה אפשר לעשות?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

במחשב של אבא של בת הזוג שלי, יש מסך כחול בעליה של הווינדוס (XP PRO). הבעיה התחילה כשאבא שלה כיבה את המחשב (יותר כמו הדליק אותו, כנראה...).

כנראה שמוגדר לו במחשב לעשות BOOT כשהוא מקבל מסך כחול, אז אני לא כל כך מצליח לקרוא מה ההודעה אז ניסיתי לעלות בSafe mode או לשחזר הגדרות אחרונות וגורנישט - לא עוזר כלום - המחשב לא עולה.

ניסיתי לנתק כל חלק חומרתי שניתן מתוך המחשב (נשארתי רק עם לוח, מעבד וזכרון - הכרטיס מסך OB), ואפילו ניסיתי להחליף מיקום של הסלוט של זכרון וזה לא עזר.

אחרי זה ניסיתי להעלות את ההתקנה של ווינדוס מדיסק, לא עובד - מיד אחרי שהוא מתחיל להיטען המחשב עושה בוט. ניסיתי אותו הדבר אפילו בלי הרד דיסק ועדיין לא נטענת ההתקנה של הווינדוס.

בשלב הזה שלחנו את המחשב למעבדה, שם אמרו שהזכרון היה דפוק והחליפו אותו (בלי כסף) אבל עדיין יש מסך כחול ואותם סימפוטומים כמו קודם.

היום הבאתי דיסק של לינוקס (LiveCD) - וזה עולה כמו גדול. אחרי זה הבאתי דיסק של RescueDisk של לינוקס והרצתי דיאגנוסטיקה על הזכרון - אין בעיות בכלל.

ובכן, פה נגמרו לי הרעיונות לגמרי - למישהו יש עוד רעיון מה יכולה להיות הבעיה או מה עוד אפשר לעשות?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה שלך, אבל אתה בטח מבין (אם טרחת בכלל לקרוא) שאני לא יכול לעשות כלום עם המחשב שלא לדבר על לשנות משהו או לקרוא מינידמפים כי, איך נגיד את זה בעדינות, המחשב לא עולה בשום מצב ומיד אחרי המסך עם ה-Windows XP והבר הזז, הוא מייד מתרסק.

קראתי את הפוסט הזה יותר מפעם אחת בעבר - מההתחלה לסוף, מהסוף להתחלה, שיננתי חלקים ממנו ובכלל, לא סתם פירטתי כל כך בשאלה - היא קצת יותר מורכבת מהBSOD שנתקלים בו כל יום.

פורסם

אז נשארו לך רק שתי אפשרויות:

א) לוח האם

ב) ספק הכח

אני הייתי מהמר על ספק הכח, איזה ספק יש שם? ובכלל על איזה מחשב אנחנו מדברים (לוח אם, זכרונות, מעבד)...

פורסם
  • מחבר

אנחנו מדברים על פנטיום 4 - 2.4 (סלרון) עם לוח אם ש-AIDA (גרסת דוס) לא זיהה אבל נראה לי שזה ASUS וספק סופר גנרי - אין יותר גנרי ממנו.

למחשב יש 256 מגה זכרון שחלקם הולכים לכרטיס מסך הOn Board

מחשב דיי פשוט עם צרכים דיי פשוטים - לפי דעתי הוא עלה משהו כמו 1500 שקל (אולי פחות). הדבר הכי מורכב שהוא הריץ עד עכשיו זה ICQ ביחד עם WINAMP ו OUTLOOK Express....

אני מתקשה להאמין שזה הספק, אלא אם כן כבר בחיבור ללוח הוא נותן לו מתחים לא סדירים (לא ראיתי משהו כזה בביוס, אבל אני לא חושב שהתרכזתי יותר מדי במתחים) וזה מה שגורם לכך שאפילו ההתקנה של הווינדוס לא תיטען.

נ"ב

יש עוד אופציה - זה יכול להיות גם המעבד.

השאלה היא איך מוודאים איזה חלק זה בהנחה שאין לי חלקים אחרים לדחוף למחשב - לא זכרון, לא מעבד, לא לוח ולא ספק (למרות שספק עוד אפשר לגרד מאיפשהו)

פורסם

אני הייתי מנסה להעביר את הזכרונות בסלוט ולראות אם יש שינוי, שמחשב קורס בזמן טעינת WINDOWS ב safe mode, זה כבר בעיה חומרתית, אני עדיין הייתי הולך על ספק הכח... נסה להלוות ממישהו איזה ספק רק לבדיקה, לא משנה שיהיה ג'נרי, רק בשביל הבדיקה (אם אין לך ממי, פשוט תקנה ג'נרי, למרות שאני הייתי כבר ממליץ לקנות משהו יותר איכותי... ויש איכותיים בפחות מ200 שקל).

בשבילך אני מקווה שזה באמת הספק, כי להחליף אותו זה דיי זול... לוח אם (מה שאני מקווה שזו לא הבעיה) כבר יותר מסובך.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי מנסה להעביר את הזכרונות בסלוט ולראות אם יש שינוי, שמחשב קורס בזמן טעינת WINDOWS ב safe mode, זה כבר בעיה חומרתית, אני עדיין הייתי הולך על ספק הכח... נסה להלוות ממישהו איזה ספק רק לבדיקה, לא משנה שיהיה ג'נרי, רק בשביל הבדיקה (אם אין לך ממי, פשוט תקנה ג'נרי, למרות שאני הייתי כבר ממליץ לקנות משהו יותר איכותי... ויש איכותיים בפחות מ200 שקל).

בשבילך אני מקווה שזה באמת הספק, כי להחליף אותו זה דיי זול... לוח אם (מה שאני מקווה שזו לא הבעיה) כבר יותר מסובך.

את הזכרונות בסלוט אחר כבר ניסיתי וזה לא עזר.

ספק לא גנרי יש לי במחשב שלי (אנרמקס 420 - יופי של ספק) אבל אני לא מתכוון לפרק את כל המחשב רק כדי לבדוק מחשב אחר - במיוחד כשזה לא מסביר למה הלינוקס כן עולה והווינדוס לא. יש לי גם ספק ספייר, שהלוותי אותו לאחי (לפני שהוא גילה שקבל אחד התבקע (התפוצץ) ושנים נזלו על הלוח אם אז סביר להניח שהוא לא משתמש בו) אבל הבעיה היא שהוא גר ברמת גן, אני גר ליד ירושלים.

לפי דעתי הלוח עדיין באחריות אז לא צריכה להיות בעיה גם עם זה. יש דרך לוודא את זה מבלי להתחיל לפרק מחשבים אחרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים