עבור לתוכן

עזרה בצביעת מארז

Featured Replies

פורסם

אז ככה קניתי לפני שנתיים +/- את המארז הנל: http://www.thermaltake.com/xaserCase/xaser3/v1000d.htm

אחרי שנתיים +/- ממש נמאס לי ואני רוצה לעשות בו שינויי (הגיע הזמן באמת) :smile1:

הדבר הראשון שאני רוצה לשנות זה את הצבע הכחול המציק שלו, הצבע שאני רוצה זה צבע שחור (בגלל שהמקלדת המסך והעכבר הם בצבע שחור)

אז הייתי רוצה לדעת איך אני צובע את המארז שלי בצבע שחור אם הפקת המראה (כמו במארז Antec Sonata)

אם יש גם מדריך כיצד לעשות את זה אני ישמח מאוד :D

בתודה Dragon

פורסם

יש לך דראמל או מכשיר ליטוש?

פורסם
  • מחבר

יש לי דראמל :)

פורסם

סבבה.

תשייף את המארז עם נייר שיוף 400, 600, 1200 (או הכי גבוה שתמצא) לפי תור, תתקין את ראש הליטוש (כמו צמר גפן דחוס כזה...) על הדראמל, קח חומר ליטוש (נוזל שמוכרים בכול מיני חנויות...) ויאללה לעבודה.

רצוי לצפות את המארז עם לקה שקופה אחרי הליטוש (כדי שלא תווצר חלודה...)

כדי לצבוע לשחור, שייף את המארז עם נייר שיוף 600 greed, שיכבה של צבע בסיס (פרימייר), שתי שכבות (דקות) של צבע שחור.

רצוי לנקות את פח עם מדלל צבע לפני הצביעה, כדי להסיר שומן שנדבק מהידיים (כן, אם אם היידים נקיות יש תמיד שיכבה של שומן על העור... טביעות אצבע...)

זה הסבר על רגל אחת... תריף חיפוש ותמצא המון הסברים וטיפים לצביעה...

פורסם
  • מחבר

ומה אני יעשה עם הפלסטיקים יש איזשהו מצב שאני יוכל לעשות גם שם את הצבע אם הפקת המראה כי החלק הקידמי ברובו פלסטיק

וגם איזה צבע עדיף לי לקנות?...

עזרת לי מאוד :xyxthumbs:

פורסם

דבר ראשון שלא צויין פה.

בשביל לקבל את אפקט המראה רצוי להשתמש בצבע מבריק ולא מט...

אתה יכול להשתמש בלקה שקופה בסוף , זה יראה יותר יפה ומקצועי.. יש כמה סוגים של לקה שקופה, לא כולם מיועדים למטרה הזו , אז לפני שאתה קונה תקרא מה רשום על גבי האריזה..

מ ש IG אמר לגבי השיוף זה בסדר גמור.

לגבי החלודה, אם זה מארז אלומניום אז אין לך מה לדאוג.. אלומניום לא מחליד.

טיפ : עדיף לצבוע במקום מאוורר אך לא פתוח לחלוטין, זאת על מנת שלא יעופו לך כל מיני דברים על הצבע הטרי.. ( גרגירי חול או עלים למשל) כאלו דברים שהורסים את האחידות של הצבע ובגללם תצתרך לעבוד כפול...

לגבי הצבע, יש את הפוטים הזולים ביותר של KIWI, מה שתוכל למצוא ברוב החניות של "עשה זאת במו ידך" כמו ACE והום סנטר..

אני לא חושב שכדי לשלוח אותך לחנות או מוסך שמתמחה בצבעים כי זה יהיה סתם כאב ראש בשבילך.

מה שכן , לייד המדף של צבעי KIWI יש עוד מדף של צבעים  יותר איכותים לרכב, אותם תקנה..

וזהו...

בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות אז אתה מוזמן לשאול..

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה!!!.... Pro modder , IG עזרתם לי מאוד :xyxthumbs:

מה לגבי האזורים שעשויים מפלסטיק מה אני צריך לעשות איתם?... איך אני יכול לעשות ככה שגם להם יהיה הפקת זהה :nixweiss:

פורסם

את הפלסטטיקים אתה אמור לשייף עם נייר שיוף לא סג כל כך ובעקרון צובעים אותם עם ספריים !!!

:xyxthumbs:

פורסם

את האיזורים מהפלסטיק רצוי שתשייף עם נייר שיוף עדין ,לאחר השיוף תרסס אותם ב " פלסטיק ספריי" על מנת שהצבע יתפוס יותר טוב ושלא יהיו קילופי צבע בעתיד.

פורסם

:kopfpatsch:

קראתי עכשו שוב את ההודעה הראשונה בת'ראד (בטעות), ושמתי לב לפרט קטן שפיספסתי: אתה רוצה אפקט מראה שחורה.

זה אומר שאתה לא צריך לצבוע את המארז בצבע שחור, אלא בלקה שחורה. הלקה בד"כ חצי שקופה, וזה מה שיתן את האפקט, רק אל תשכח צבע בסיס.

עוד דבר שצריך לברר (אולי pro modder יוכל לעזור בזה), הלקה השחורה היא בד"כ לעץ, אבל צבע הבסיס אמור לפתור את הבעייה, או שצריך לצבוע עם צבע בסיס מיוחד (לא בטוח לגבי החלק הזה...)

לגבי השיוף, אין שינוי....

את הפלסטיק קצת יותר קשה לסדר (הוא כחול!)... שיוף בנייר 600, צבע בסיס לבן (אם תמצא... אני זוכר שראיתי כזה איפשהו, רק לא זוכר איפה) ואז אותה לקה שחורה. פלסטיק אין בעייה לצבוע בצבע לעץ (הוא פחות איכותי מצבע למתכת אבל גם מחזיק...). אם אתה לא רוצה להסתבך, אז תצבע בצבע שחור מבריק... לא יהייה אפקט מראה, אבל יהייה אותו צבע

אגב, אלומיניום מחליד, אבל החלודה שלו (אלומינה- חומר קראמי שעושים ממנו גם את הפלטות בשחפ"צים) צפופה וקשה מאוד, מה שמונע התקדמות של החלודה לתוך כל הנפח של הפח :xyxthumbs:

חלודה של ברזל רק מגבירה את ההתקדמות של החימצון, והיא הרבה פחות צפופה מהברזל המתכתי, מה שהורס את כל הפח...

פורסם

אני חושב שאתה טועה ידידי IG, אני לא בטוח שיש לקה שחורה לברזל , אולי לעץ .. וגם זה לא מה שהוא צריך מכיוון שלקה גם אם היא שחורה , לא יכולה לתת צבע "אטום" אלה שקוף או חצי אטום..

מה שהוא צריך זה לקנות צבע שחור מבריק איכותי , ולאחר מכן לרסס אותו בלקה שקופה שמיועדת לשימוש לאחר צביעת המתכת.

פורסם

זה מה שכתבתי...

עוד דבר שצריך לברר (אולי pro modder יוכל לעזור בזה), הלקה השחורה היא בד"כ לעץ

השאלה שלי זה:

האם

אבל צבע הבסיס אמור לפתור את הבעייה, או שצריך לצבוע עם צבע בסיס מיוחד (לא בטוח לגבי החלק הזה...)

ואפקט מראה זה בדיוק זה: צבע לא אטום, שדרכו אפשר לראות את המתכת המבריקה... (אפשר לעשות את זה ע"י הצמדת גפרור דולק למראה...)

צבע אטום זה צבע... גם אם הוא מבריק...

פורסם

.. . לא הבנתי אותך נכון.. בסדר.

אני יודע שצבע אטום זה גם צבע מבריק , אל תעשה ממני קטן :)

מה שאמרתי שלקה, היא צבע לא אטום.

פורסם

לא עושה אותך קטן.... והבנתי מה כתבת מקודם...

מה שאני מנסה להגיד זה, שבשביל אפקט מראה לא צריך צבע אטום... צריך לקה.

אפקט מראה רגיל הרי לא צובעים בלבן... משייפים וצובעים בלקה שקופה, אז לאפקט מראה שחור, צריך לצבוע בלקה שחורה :nixweiss:

ומה לגבי הפרמייר לצבע מתכת- עץ... יש דבר כזה?

פורסם
  • מחבר

טוב אני חייב להגיד שבלבלתם אותי קצת :silly:

אני לא יודע בדרך של מי לעבוד כול אחד אומר לי דברים שונים פה ושם :nixweiss:

אם אתם יכולים תעשו קצת סדר בבלאגן... מה אני צריך לעשות מ0 עד100 לגבי הצביע של האזורים מפלסטיק והאזורים המתכתיים ככה שיהיה לי את הפקת המראה ;)

תודה לך אתם עוזרים לי מעוד :yelclap::xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים