עבור לתוכן

בנה רסיבר בעצמך!!!

Featured Replies

פורסם

למי אין מכשירי אודיו מקולקלים בבית?? פה יהיה מידע למי שרוצה ליצור מהם משהו לכל מי שיש ידע ניסיון נשמח אם יוכל לתת עזרה מידע

פורסם
  • מחבר

יש לי שני רסיברים ישנים מקולקלים ומערכת סטראיו של איווה (מקולקלת) אשמח מאוד אם מישהו יואיל בטובו לעזור לי ליצור מהם רסיבר טוב אחד חשוב לי בו שיגביר אודיו ממקור חיצוני (דיסקמן מחשב) בצורה חזקה ואיכותית לא מענין אותי יופי שיכלולים רדיו חיבורים למינהם ( אבל אם זה לא מסובך מידי אשמח גם להם) תודה על העזרה

פורסם

מה משדרים שוב את מקגייבר...

מה בדיוק אתם חושבים שאם יש לכם איזה מגבר או וידאו או טלבזיה ישנים בבית וכמה פרוסות פסטרמה יבשות במקרר אתם יכולים ליצר צג LCD 40 אינטש

אז צר לי להיות האיש הרע, אבל אפילו "מאוורר לעכבר" לא תוכלו

מי שרוצה לבנות מגבר (אפילו איכותי) מוזמן לחפש תוכניות ברשת ויואיל בטובו לקנות רכיבים חדשים מהחנות ואל יעסוק בהתאמת רכיבים ישנים קיימים מפרוק לטובת פרויקטים שאפתניים

זה לא שזה בלתי אפשרי.. אבל.. רוב הסיכויים שהמוצר המאולתר שלכם יעבוד גרוע

דרוש ידע טכני טוב והבנה מעמיקה באלקט ע"מ להצליח בפרוייקטים שכאלו, וכפי שאני מבין זה ידע שלא מצוי אצל רובכם

אנא קבלו הערה זאת ברוח חיובית.

פורסם

מה משדרים שוב את מקגייבר...

מה בדיוק אתם חושבים שאם יש לכם איזה מגבר או וידאו או טלבזיה ישנים בבית וכמה פרוסות פסטרמה יבשות במקרר אתם יכולים ליצר צג LCD 40 אינטש

אז צר לי להיות האיש הרע, אבל אפילו "מאוורר לעכבר" לא תוכלו

מי שרוצה לבנות מגבר (אפילו איכותי) מוזמן לחפש תוכניות ברשת ויואיל בטובו לקנות רכיבים חדשים מהחנות ואל יעסוק בהתאמת רכיבים ישנים קיימים מפרוק לטובת פרויקטים שאפתניים

זה לא שזה בלתי אפשרי.. אבל.. רוב הסיכויים שהמוצר המאולתר שלכם יעבוד גרוע

דרוש ידע טכני טוב והבנה מעמיקה באלקט ע"מ להצליח בפרוייקטים שכאלו, וכפי שאני מבין זה ידע שלא מצוי אצל רובכם

אנא קבלו הערה זאת ברוח חיובית.

לא כולם כמו שאתה חושב.. יש כאלה שמבינים טוב..

ד"א, מה רע במקגיוור??? גדלתי עם הסדרה הזאת!! :silly:

פורסם

אפשרי.. אם יש רק צילום יהיה טוב.. :D ומה המצב זה תלוי.. אם זאת מערכת זה אפשרי..

:D

פורסם

חלילה

אני לא מזלזל פה באיש

אני בטוח שיש פה כמה ילדים מאוד מוכשרים

פעם גם אני הייתי כזה, מפרק, מרכיב בונה וכד...

אבל תבינו שממגבר ישן אי אפשר לבנות הליקופטר, מקסימום... לתקן אותו

יש דברים שעם כל הכבוד כדאי לקנות מוכנים ולא לעשות לבד כי זה פשוט יוצא פחות טוב

ורסיבר או מגבר זה אחד מהם.

פורסם

אני מסכים עם התגובה שמעלי.

אם יש לכם בבית מכשיר אודיו מקולקל, הדבר הכי טוב שתוכלו לעשות זה לתקן אותו. אם זה בלתי אפשרי - לדעתי התועלת הכי גדולה שניתן יהיה להוציא ממנו תהיה בשימוש במארז (למשל לקחת רסיבר מקולקל ולהשתמש בו במארז ל-HTPC) או ע"י איסוף רכיבים ג'נריים - לדים, מתגים, צגים (בד"כ לא, אבל אולי ב-7seg אפשר יהיה להשתמש) וכו'.

ברכיבי הליבה (מגברים, טרנז', צ'יפים) אני מאמין שיהיה פחות שימוש, מכמה סיבות. קודם כל, הם מותאמים ספציפית למכשיר הזה. מעבר לכך, בהרבה מקרים קשה להשיג עליהם מידע - כי הם לא יצאו ליצור סידרתי. ולפעמים זה פשוט רכיב שאי אפשר לחבר אותו למעגל סטנדרטי שניתן למצוא באינטרנט, ולתכנן סביבו מעגל יהיה בעייתי - שוב, בגלל החוסר במידע עליו.

לגבי בניה עצמית של מכשירי אודיו - לדעתי זה כדאי רק בתור רכישת נסיון בהרכבת מעגלים. לבנות משהו איכותי יצא כמעט תמיד יותר יקר מלקנות משהו מוכן (ולפעמים הרבה, הרבה יותר יקר), שלא לדבר על הדיוק הרב שצריך לשמור עליו במעגלים מהסוג הזה. אז אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל לרוב המכריע של האנשים זה לא כדאי. ידע על מעגלים ורכיבים אפשר להשיג גם ע"י בניה של דברים יותר פשוטים ויותר שימושיים.

that been said, כמובן שמי שבאמת רוצה יכול למצוא את המידע שהוא מחפש, אבל זה לא יהיה קל, ואין איזה מדריך כללי שמתאים תמיד - כל מקרה לגופו.

פורסם
  • מחבר

מבחינתי סבבה אשמח גם אם תוכלו לעזור לי לתקן אותם

אני יתחיל למנות את הבעיות של כל אחד ואם תאמרו שצריך אני יביא תמונות

רסיבר .1. אחי חיבר לי רמקול ענק ואחרי כשעתיים החליט להשמיע בוולים נמוך מאוד מאוד (כמובן אני מדבר ברמקול רגיל) ניסנו להחליף שנאי (שלקחנו מהמערכת) והיה סיפור לחבר אותו כי לא ידענו מה למה וכך גם הרסנו את התעלה של ההלחמה (המינוס והפלוס החוצה וגם זה שמקבל זרם שלמים)

רסיבר.2. גם אצלו חתחנו את השנאי ואנו לא יודעים מה לחבר למה ויש שני נגדים שרופים של 150 וכבר קניתי חדשים וגם לקחתי מימנו את הנגד משתנה של הווליום

מערכת סטריאו. לא שמעו בצד שמאל ורציתי לשמוע סטריאו אז בהתחלה חיברתי בין החשמל שהמערכת מוציאה לאוזניה השמאלית (מבפנים לשמור על אסתתיות) ומפני שאני שומע גם באוזניות זה שיגע אותי אז החלטתי לתקן את זה סופית הדלקתי את המערכת ותוך כדי שהיא פועלת עברתי עם החוט האדום על הנתיב שנכון רק שבשלב מסיום זזתי טיפה וכנראה שרפתי משהו ומה שקרה מאותו רגע זה שכל פעם שהדלקתי את המערכת הכל נדלק והראה בזג למשך שתי שניות ואז נכבה "בתיק"

אני יודע שזה נשמע ילדותי ומטומטם אבל בכל זאת אני אשמח אם תעזרו לי לתקן משהו (עדיף רסיבר)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

באמת ובתמים

פורסם

- רצוי שלא תכתוב שתי הודעות אחת אחרי השניה, זה נגד חוקי הפורום-

בקשר לתיקונים, אני לא חושב ואני מצתרף למה שנאמר פה מעלי, שמישהו יוכל לעזור לך , זה מעגלים מורכבים עם אלפי ריכיבים אלקטרונים , איתור הבעיה מרחוק על ידי תיאור הבעיה הוא בלתי אפשרי...

פורסם

לבנות משהו איכותי יצא כמעט תמיד יותר יקר מלקנות משהו מוכן (ולפעמים הרבה, הרבה יותר יקר)

לא ממש הבנתי את הההגיון שמאחורי מה שאמרת

פורסם

כמה סיבות.

אחת למשל היא יצור המוני. אם תתחיל לקנות רכיבים בעצמך, בהנחה שאתה יודע מה אתה קונה בכלל, ובהנחה שהרכיבים שאתה מחפש בכלל קיימים בשוק, אתה תשלם עשרות ומאות שקלים על רכיב בודד. באותו מחיר אתה קונה כמה מערכות שלמות מהיצרן, ורוב הסיכויים שאפילו אם תלך על משהו ג'נרי עדיין תקבל איכות יותר טובה ממה שתרכיב לבד - פשוט בגלל שיטות יצור מתוחכמות.

עוד סיבה היא שלא כל דבר אתה יכול לקנות... יש רכיבים שחברות מייצרות בעצמן לשימוש עצמי, יש רכיבים שחברות מייצרות ומוכרות לחברות אחרות, ובכלל לא בטוח שהם יסכימו למכור לך יחידה בודדת (או כמה יחידות בודדות). ונניח שכן, אז איך אומרים, לך זה עולה יותר. אז אלא אם כן אתה מצליח לשכנע יצרנית לתת לך רכיבים, אין לך יותר מדי מה לעשות. וגם אם כן, להבין איך רכיב לא סטנדרטי עובד, כשמי שייצר אותו זה לא אתה, זאת לא משימה פשוטה. שלא לדבר על להשתמש בו במעגל שאתה תיכננת.

פורסם

אבל כשאתה משלם על מכשיר כלשהו אתה בעצם משלם גם על הפיתוח והמחקר ועוד דברים לא רק עלות

פורסם

ועדיין זה יוצא יותר זול...

חוצמזה, אתה חושב שברכיב בודד שאתה קונה אתה לא משלם על פיתוח? רוב המחיר הולך על זה...

פורסם

תבחר שנייה מכשיר אלקטרוני מעל לאלף ש"ח-אתה באמת חושב שהמחיר של החלקחים עובר שת ה40%???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים