עבור לתוכן

האם יש תוכנה מדד טמפרטורה למעבד (וחלקים אחרים) בזמן משחק..סליחה טעיתי בפורום...

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ממש חדש בשווי 10000 שקל אך אני לא מרוצה ממנו...

אני חושב שבגלל שהוא מתחמם מאוד אז הביצועים שלו יורדים....

אני רוצה לדעת האם יש תוכנה שמודדת את טמפרטורת המעבד בזמן אמת של משחק כלשהו?

יש לי את riva tuner אבל זה רק לכרטיס מסך...

אני רוצה לבדוק למעבד...(ואם אפשר אולי גם להארדיסק ועוד חלקים)

האם יש תוכנה שיכולה להראות לי בזמן אמת כמו riva tuner?

תודה מראש!

:jump:

פורסם

Everest / Sandra יעשו אחלה עבודה

פורסם

הבעיה עם התוכנות האלו היא שכרוצים לבדוק טמפרטורות ומתחים בזמן אמת צריך לצאת מהמשחק/יישום, מה שכבר משפיע על התוצאות. אני ממליץ לך ולאחרים לעשות כמוני - קודם כל תוריד תוכנה בשם WebTemp (ראיתי אותה כשהריצו את ההשוואה בין המעבדים כפולי הליבה של AMD ו-INTEL בשידור חי בtomshardware). האתר:

http://www.wassergekuehlt.de/?section=webtemp&page=index&language=english

התוכנה בפני עצמה לא מודדת את הטמפרטורות והמתחים, אלא קוראת אותם מתוכנה נוספת (יש רשימה באתר). אני למשל מריץ את MBM5 (כן, הלוח שלי דיי ישן) והיא מספקת את הנתונים ל WebTemp. הנתונים (טמפרטורות, מתחים, עומס על המעבד, מהירות מאווררים וכד') מוצגים כגרף, וכך ניתן לראות לאורך זמן את ההשפעה של יישום כלשהו על המחשב.

הנה למשל צילום מסך של התוכנה שמציגה חתך שבועי (אפשר גם של חודש ושנה בגירסה המלאה, אבל אני משתמש רק בגירסת הניסיון, שחוסמת כמה אפשרויות).

במקרה שלי ניתן לראות איך עומס על המעבד משפיע על המחשב - הטמפרטורות עולות והמתחים קצת יורדים והופכים לפחות יציבים.

מקווה שעזרתי.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

עזרת המון!!ותודה לשניכם...

אבל אין לי מושג מה מסמן מה..

מישהו יודע?

והאם זה בסדר?

עשיתי שלבים למשחקים...בהתחלה שיחקתי WOW3 אחרי זה NBA2006 ובסוף NFS MW (לא ראיתי הרבה הבדל בקווים חוץ מהזיכרון...)

צירפתי תמונה....

במדד טמפרטורה יש 5 קווים שונים...

אין לי מושג מה כל אחד... ותוכנה רשום רק מספרים ואותיות שאני לא מכיר...

תודה על העזרה!

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. באיזו תוכנה השתמשת כדי לקבל את הטמפרטורות, המתחים, מהירויות סיבוב המאווררים וכד'? אולי התוכנה שבה אתה משתמש לא מתאימה ללוח שלך ולכן מדווחת על תוצאות שגויות? תשווה מול התוכנה שקיבלת עם הלוח כדי לוודא את זה.

2. לאחר שבדקת שאתה מקבל תוצאות נכונות, אתה צריך להגדיר את תוכנת ה WebTemp - איזה מתחים ואיזה טמפרטורות להציג, איך לקרוא לכל ערך, באיזה צבע להציג כל ערך וכד'.

לאחר שתעשה את זה הכל אמור להיות הרבה יותר ברור - כמו בתמונה שלי. אצלי ניתן לראות את הטמפרטורות, המתחים, העומס על הזיכרון, העומס על המעבד ומהירות המאוורר לאורך זמן, וניתן לראות דיי בבירור את השפעת העומס על המעבד על שאר המערכת - כאשר העומס ירד, הטמפרטורות ירדו גם כן, המתחים קצת עלו והתייצבו וכו'.

פורסם

אני אישית בניתי LCD ליציאה הפרללית (יש מדריך באתר) והוא תמיד מציג את הטמפרטורה בלי קשר למה שרץ.

פורסם

כן, אבל בשיטה שאני הצגתי אפשר לראות את ההשפעה של תוכנה מסויימת על המחשב לאורך זמן, ובשיטה שלך (צג LCD) או בשיטה של ליאור אפשר לראות רק נתון רגעי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים