עבור לתוכן

מה אתם מבינים מהתמונה (זיהוי זיכרון)

Featured Replies

פורסם

giloman קצת מערבב דברים - SDRAM זה סוג כללי של זיכרון S = סינכרוני, D = דינמי, RAM = זיכרון גישה אקראית. רוב הזיכרונות למחשב הם SDRAM, למעט זיכרונות מאד מאד ישנים (כמו במחשבי ה XT, שבהם השתמשו בזיכרון מסוג SRAM). גם ה PC100, ה PC133 ו גם ה PC3200 הם SDRAM.

DIMM - צורת חיבור (תושבת), וקיימות 2 תצורות - של 168 פין, שכוללת את זיכרון ה PC100, PC133, PC66) שלא עובדת ב DDR, ותצורת ה 184 פין, שכוללת את ה PC2100, PC2700, PC3200 וכד', שתמיד עובדת ב DDR. זיהוי - הסוגרים של הזיכרון מפלסטיק.

התצורה הקודמת הייתה SIMM, וגם לה היו 2 תצורות - 30 ו 72 פין אם אני לא טועה. זיהוי - הסוגרים של הזיכרון ממתכת.

DDR - מציין קצב העברת נתונים כפול (פעמיים בכל מחזור שעון - עם עליית השעון ועם ירידת השעון). DDR2 ו DDR3 - טכנולוגיות המשך של טכנולוגיית ה DDR.

בקשר לתמונה השניה - נראה לי שמדובר דווקא בזיכרון SDRAM בתושבת SIMM של 72 פינים, אבל לא בדקתי, אז אני לא בטוח ב 100%.

פורסם

אם זה PC100 או PC133 אפשר לבדוק רק ע"י מספר סידורים אם נותן תוצאות

או ע"י חיבור למחשב

ד"א 586 לא היה אלא היה פנטיום

פורסם
  • מחבר

זה ישב בלוח אם על חיבור כזה שבמקום הקליפסים מהפלסטיק היו כאלה ממתכת. זה אומר משהו?

מה הכי נפוץ למחשבים ישנים כאלה?

פורסם

התצורה הקודמת הייתה SIMM, וגם לה היו 2 תצורות - 30 ו 72 פין אם אני לא טועה. זיהוי - הסוגרים של הזיכרון ממתכת.

קשה לראות 2 תגובות מעליך?

פורסם
  • מחבר

חשבתי שזה ברור.

אני רוצה לדעת עוד על ה-SIMM ,זה אומר שזה רק SDRAM ?

בכל המהירויות?

פורסם

giloman קצת מערבב דברים - SDRAM זה סוג כללי של זיכרון S = סינכרוני, D = דינמי, RAM = זיכרון גישה אקראית. רוב הזיכרונות למחשב הם SDRAM, למעט זיכרונות מאד מאד ישנים (כמו במחשבי ה XT, שבהם השתמשו בזיכרון מסוג SRAM). גם ה PC100, ה PC133 ו גם ה PC3200 הם SDRAM.

DIMM - צורת חיבור (תושבת), וקיימות 2 תצורות - של 168 פין, שכוללת את זיכרון ה PC100, PC133, PC66) שלא עובדת ב DDR, ותצורת ה 184 פין, שכוללת את ה PC2100, PC2700, PC3200 וכד', שתמיד עובדת ב DDR. זיהוי - הסוגרים של הזיכרון מפלסטיק.

DDR - מציין קצב העברת נתונים כפול (פעמיים בכל מחזור שעון - עם עליית השעון ועם ירידת השעון). DDR2 ו DDR3 - טכנולוגיות המשך של טכנולוגיית ה DDR.

בקשר לתמונה השניה - נראה לי שמדובר דווקא בזיכרון SDRAM בתושבת SIMM של 72 פינים, אבל לא בדקתי, אז אני לא בטוח ב 100%.

אני ידוע שDDR הוא בעצם DDR SDRAM אבל דיברתי על ה SDRAM הישן עם שני החריצים

כתבתי איך הטכנולוגיה התפתחה

EDO

SDRAMשהוא 64 ביט שמעביר פעם אחת

RDRAM שהוא בעצם 16 ביט (32 עם הדואל שלו ) שמעביר 4 פעמים

DDR SDRAM שהוא 64 ביט (128 עם דואל ) שמעביר פעמיים

DDR2 וכו' שהם כמו ה DDR

פורסם

טוב, אם אתה רוצה ללכת ככה, אני אוסיף לך נתונים:

EDO - תושבת SIMM, קיים ב-2 תקנים - 30 ו 72 פין (בדקתי). התושבת לבנה, דיי קטנה, סוגרים ממתכת. המהירויות אז נמדדו בננו שניות, ובעיקר השתמשו בכאלו של 60ns ו 70ns (המהירות כתדר - תעשה הזמן/1). למעשה היו מספר טכנולוגיות שונות שהשתמשו ב SIMM, ו ה EDO היא רק אחת מהן.

http://en.wikipedia.org/wiki/SIMM

ה SDRAM ה"רגיל" - תושבת DIMM של 168 פין, תושבת בד"כ שחורה, סוגרים מפלסטיק. מהירויות בין 66MHz ל 133MHz (ה PC100, PC133).

ה DDR - תושבת DIMM של 184 פין, בד"כ תושבת שחורה, גם כן סוגרים מפלסטיק, מהירות אמיתית בין 100MHz ל 200MHz, מהירות אפקטיבית - בין 200MHz ל 400MHz.

אם אתה מעוניין בעוד מידע ותמונות תחפש באינטרנט - אני בטוח שלא תהיה בעיה למצוא את מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

עזרת הרבה.

למרות שהיית יכול פשוט לכתוב - סוגרים ממתכת משמע זיכרון מסוג SIMM 72 פינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים