עבור לתוכן

[בעיה]מהירות זכרונות לא מנוצלת,עזרה בבקשה.

Featured Replies

פורסם

קודם כל שלום,אני חדש בפורום והופנתי לכאן ע"י חברים שאמרו לי שפה יש אנשים מבינים בעניין.

לפני הצגת הבעיה אני אציג את עצמי -קוראים לי ניצן,בן 15.5 ידע בסיסי עד נרחב בחומרה .

בעיה :

יש לי מחשב,

עם 2 סטיקים של זכרונות מסוג 256mb [סטיק אחד של corsair והשני של mushkin ,מדובר במותגי זכרונות].

הסטיקים הם ddr400 משמע : pc3200 ,

לוח האם שלי ,

הוא - Albatron KM18G PRO עם צ'יפסט של NVidia מדגם Nforce2 ,

הבעיה בעיקרון היא שהזכרונות לא עובדים בקצב של 400mhz , יש לציין שהלוח הוא לא dual והמהירות אינה מתחלקת.

הביוס בעצם מזהה את הזכרונות כ-266 MHZ

pc2100

ד"א,הלוח תומך בזכרונות ddr 400

יש לציין גם שאת הזיכרון של מושקין קניתי לפני שנה,והבעיה עם המהירות הייתה עוד עם הסטיק של קורסאייר עוד לפני הוספת הזיכרון ..

נכנסתי לביוס,וראיתי את הלשונית שפוקדת על הDDR , האפשרות של ddr speed איננה ניתנת לשינוי,

ז"א - היא על מצב auto והכל כבר מסומן ,

ואני יכול לשנות ל by fsb ואין לי ממש מושג מה זה אומר,

לסיכום - איך אני מעלה את מהירות הזיכרון למהירות האמיתית שלו?

תודה רבה לעוזרים .

יום טוב.

פורסם

מועבר לתמיכה טכנית

פורסם

לפי מה שזה נשמע הזכרון שלך פשוט לא DDR 400..

פורסם

איזה מעבד רץ על המחשב הזה?

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא amd athlon xp 2200

בכל אופן,

הצלחתי לסדר את הבעיה,

העברתי את מצב הDDR מ AUTO לשליטה מותאמת אישית .

זה סידר את הבעיה,

התגברתי על הבעיה בסופו של דבר לבדי =]

אפשר לנעול את הנושא למניעת תגובות מיותרות,

ותודה בכל זאת :]

פורסם

הצלחת להפעיל את הזיכרון על 400MHz כאשר ה FSB שלך הוא 266MHz? מעניין... כאשר אני ניסיתי אותו דבר (מעבד AXP2000) המחשב בכלל לא רצה לאתחל. הצלחתי להפעיל את הזיכרון ב 333MHz (בנוסף ל 266MHz), אבל הייתה ירידה קלה בביצועים, אז החזרתי ל 266MHz.

אגב, המחשב הפעיל לך את הזיכרון ב 266MHz כדי שיהיה יחס 1:1 בין המעבד לזיכרון, כלומר כל מחזור שעון ניתן להעביר מידע בין המעבד לזיכרון. כרגע אתה עובד על יחס של 266:400, שזה יוצא יחס 2:3, כלומר יש צורך במחזורי המתנה כאשר המעבד והזיכרון רוצים לתקשר. אני מציע לך לבדוק את כל האפשרויות ולראות באיזה מצב אתה מקבל את הביצועים הכי טובים (אתה יכול להשתמש בתוכנות benchmark למינהן כדי למדוד את הביצועים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים